Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съвет тонколони ВАТОВЕ ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съвет тонколони ВАТОВЕ ?

Кой от следните варианти е най-добър225W RMS/450W MAX80W RMS/450W MAXАз все си мисля че варианта с по-големият RMS e по-добър,но за какво ще са по-евтини от варианта с по-малкият
    A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
    Punto Sporting 1.9JTD 2003
    ex. Fiat Marea TD100 1998

И аз така си мисля,но също си мисля,че и за тях ще ти трябва и усилвател ,така че пак излиза по-скъпо(което Може би е обяснение за цената).Ако нямаш или няма да си взимаш такъв,няма какво толкова да му мислиш.

Коментар

Баси.. като вземат да ги пишат тия RMS-и чак тръпки ме побиват. По принцип RMS се измерва като се измери напрежението върху еквивалентен товар, повдигне се на квадрат и се раздели на съпротивлението на товара. Така би следвало да се измерват мощности на усилватели и на тонколони. Ама братята китайци май имат друга система за измерване.... И тия максимални - няма такова понятие в звукотехниката - има пикова мощност - мощността която издържа говорителя за 2 сек.
      Fiat Palio Weekend TD70
      ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

Коментар

lz2rmi написа:
        Баси.. като вземат да ги пишат тия RMS-и чак тръпки ме побиват. По принцип RMS се измерва като се измери напрежението върху еквивалентен товар, повдигне се на квадрат и се раздели на съпротивлението на товара. Така би следвало да се измерват мощности на усилватели и на тонколони. Ама братята китайци май имат друга система за измерване.... И тия максимални - няма такова понятие в звукотехниката - има пикова мощност - мощността която издържа говорителя за 2 сек.
        Та, кой от двата е по-добър, не каза

Коментар

на мен 80 ватовия ми звучи по-реално , но пък 250 вата РМС кой ти ги дава
          Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
          Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Те ги дават, ама колко са верни и какво ще стане, ако се напънат на реални такива ватове?
            Fiat Bravo 11'97
            1.4 12V A/C

Коментар

Съвет - ако са кръгли и са стандартни размери - вземи си български говорители - поне там ватовете които дават са реални и тествани! Има и елипси български говорители. Вземете един каталог и го разгледайте - има и широколентови и нискочестотни и т.н. Всички други китайски не са за препоръчване.
              Fiat Palio Weekend TD70

Коментар

Не ги гледай тези ватове. Търси ’чувствителност’!За да изкараш 100 Дб звуково налягане от говорител с чувствителност 86 Дб трябва да му подадеш 30 вата.Същото налягане (сила на звука), но с говорител с чувствителнот 93 Дб ще постигнеш само със 7 - 8 вата.
                Alfa 159 SW 2.4 Ti
                Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

За по качествен саунд се насочи към говорители с поне 8 Оm съпротивление
                  Fiat Marea 1.8i 16V
                  Fiat Tipo 1.4i 8V
                  Fiat Punto 1.6i 8V
                  www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

http://cgi.ebay.co.uk/Pyle-Gear-X-6x...14.l1318Как мислите ???

Коментар

Добри са! Ако им направиш и хубав затворен обем няма да ти е нужна каса! Усилватвл 2х200 W RMS Е задължителен! Не ти препоръчвам да ги качваш на стъпалата на цд-то, защото резултата ще бъде повече от незадоволителен( стъпалата на едно cd са 4х 26 W RMS)
                      Fiat Bravo 1.4 SX Klima, LPG ,Avansator, Xenon, high-end stereo
                      части за 1.4 http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56320
                      части за темпра http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=56318
                      тел. 0883437022

Коментар

Само ще кажа че всяка марка уважаваща себе си за високоговорители, при продажба на говорителите заедно с тях и прилагат пълни спецификации на говорителя - индуктвиност, пълен обем, Q фактор и т.н. Тези данни са ти напълно достатъчни да изчислиш какъв обем е нужен на дадения високоговорител. Да наистина е добре да е с висока чувствителност - ама дай да му видя характеристиките които са от теста му. Или само цифри има написани.
                        Fiat Palio Weekend TD70

Коментар

lz2rmi написа:
                          Само ще кажа че всяка марка уважаваща себе си за високоговорители, при продажба на говорителите заедно с тях и прилагат пълни спецификации на говорителя - индуктвиност, пълен обем, Q фактор и т.н. Тези данни са ти напълно достатъчни да изчислиш какъв обем е нужен на дадения високоговорител. Да наистина е добре да е с висока чувствителност - ама дай да му видя характеристиките които са от теста му. Или само цифри има написани.
                          това е сайта на производителя http://www.pyleaudio.com/itemdetail....odel=PLG69.5А за обема аз ще ги слагам отзаде на кората.Кутия не ми трябва,ако ми беше за кутия имам бас 15 инча ХЕРЦ с кутия(стои си в къщи),беше на мареята но на А3-ката ако го сложа с кутията и няма да имам бахажник за това се ориентирах към елипси на кората.Ако изтъпаня баса 15" на кората ще се сгъне на две сигурно като се прибера в БълГария ще го продам с кутиятаRezko Ще ги вързвам към тоя усилвател http://www.electron.bg/product_info.php?products_id=605 който ми стои в къщи от бас касатаНадявам се елипсите в комбинация с този усилвател да се получи добре П.С Цялата система усилвател-колони на А3-ката е БОСЕ 5+1 звукът е кристално чист но като искам да се изкефи и да му дам ряз няма вътък за това търся вариянт за ъпдеит

Коментар

давам линк за ограмотяване - тук един пич се е постарал доста да попише ЛИНК
                            Fiat Palio Weekend TD70

Коментар

lz2rmi написа:
                              давам линк за ограмотяване - тук един пич се е постарал доста да попише ЛИНК
                              Полезна информация само че при моя случай си пише 225РМС демек реалните колко е вярно ще стане смятам утре да ги порачам.В България се пребирам след 3 седмици до тогава ще си стоят в кутията,защото има рязане на кора а и усиллватела ми е в БЪлгария,абе няма дамога да споделя дали са добри близкият месец,само на какво миришат Благодаря на всички отзовали се[/list]

Коментар

Working...
                              X