Кой от следните варианти е най-добър225W RMS/450W MAX80W RMS/450W MAXАз все си мисля че варианта с по-големият RMS e по-добър,но за какво ще са по-евтини от варианта с по-малкият
A3 1.9TDI 131к.с помпа-дюза 2002г 6 скорости 5 ВРАТИ вече 160+к.с
Punto Sporting 1.9JTD 2003
ex. Fiat Marea TD100 1998
И аз така си мисля,но също си мисля,че и за тях ще ти трябва и усилвател ,така че пак излиза по-скъпо(което Може би е обяснение за цената).Ако нямаш или няма да си взимаш такъв,няма какво толкова да му мислиш.
Баси.. като вземат да ги пишат тия RMS-и чак тръпки ме побиват. По принцип RMS се измерва като се измери напрежението върху еквивалентен товар, повдигне се на квадрат и се раздели на съпротивлението на товара. Така би следвало да се измерват мощности на усилватели и на тонколони. Ама братята китайци май имат друга система за измерване.... И тия максимални - няма такова понятие в звукотехниката - има пикова мощност - мощността която издържа говорителя за 2 сек.
Баси.. като вземат да ги пишат тия RMS-и чак тръпки ме побиват. По принцип RMS се измерва като се измери напрежението върху еквивалентен товар, повдигне се на квадрат и се раздели на съпротивлението на товара. Така би следвало да се измерват мощности на усилватели и на тонколони. Ама братята китайци май имат друга система за измерване.... И тия максимални - няма такова понятие в звукотехниката - има пикова мощност - мощността която издържа говорителя за 2 сек.
Та, кой от двата е по-добър, не каза
Съвет - ако са кръгли и са стандартни размери - вземи си български говорители - поне там ватовете които дават са реални и тествани! Има и елипси български говорители. Вземете един каталог и го разгледайте - има и широколентови и нискочестотни и т.н. Всички други китайски не са за препоръчване.
Не ги гледай тези ватове. Търси ’чувствителност’!За да изкараш 100 Дб звуково налягане от говорител с чувствителност 86 Дб трябва да му подадеш 30 вата.Същото налягане (сила на звука), но с говорител с чувствителнот 93 Дб ще постигнеш само със 7 - 8 вата.
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Добри са! Ако им направиш и хубав затворен обем няма да ти е нужна каса! Усилватвл 2х200 W RMS Е задължителен! Не ти препоръчвам да ги качваш на стъпалата на цд-то, защото резултата ще бъде повече от незадоволителен( стъпалата на едно cd са 4х 26 W RMS)
Само ще кажа че всяка марка уважаваща себе си за високоговорители, при продажба на говорителите заедно с тях и прилагат пълни спецификации на говорителя - индуктвиност, пълен обем, Q фактор и т.н. Тези данни са ти напълно достатъчни да изчислиш какъв обем е нужен на дадения високоговорител. Да наистина е добре да е с висока чувствителност - ама дай да му видя характеристиките които са от теста му. Или само цифри има написани.
Само ще кажа че всяка марка уважаваща себе си за високоговорители, при продажба на говорителите заедно с тях и прилагат пълни спецификации на говорителя - индуктвиност, пълен обем, Q фактор и т.н. Тези данни са ти напълно достатъчни да изчислиш какъв обем е нужен на дадения високоговорител. Да наистина е добре да е с висока чувствителност - ама дай да му видя характеристиките които са от теста му. Или само цифри има написани.
това е сайта на производителя http://www.pyleaudio.com/itemdetail....odel=PLG69.5А за обема аз ще ги слагам отзаде на кората.Кутия не ми трябва,ако ми беше за кутия имам бас 15 инча ХЕРЦ с кутия(стои си в къщи),беше на мареята но на А3-ката ако го сложа с кутията и няма да имам бахажник за това се ориентирах към елипси на кората.Ако изтъпаня баса 15" на кората ще се сгъне на две сигурно като се прибера в БълГария ще го продам с кутиятаRezko Ще ги вързвам към тоя усилвател http://www.electron.bg/product_info.php?products_id=605 който ми стои в къщи от бас касатаНадявам се елипсите в комбинация с този усилвател да се получи добре П.С Цялата система усилвател-колони на А3-ката е БОСЕ 5+1 звукът е кристално чист но като искам да се изкефи и да му дам ряз няма вътък за това търся вариянт за ъпдеит
давам линк за ограмотяване - тук един пич се е постарал доста да попише ЛИНК
Полезна информация само че при моя случай си пише 225РМС демек реалните колко е вярно ще стане смятам утре да ги порачам.В България се пребирам след 3 седмици до тогава ще си стоят в кутията,защото има рязане на кора а и усиллватела ми е в БЪлгария,абе няма дамога да споделя дали са добри близкият месец,само на какво миришат Благодаря на всички отзовали се[/list]
Коментар