http://dimasen.narod.ru/proc/001.htm Ето един вариант на дистанционно палене. В тия студове сутрин това си е бати и екстрата.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Remote Ignition - Запалване от разстояние - идеи?
Collapse
X
-
Признавам , че не прочетох всички мнения в тази тема ,а само го рагледах на бързо.Сега да ви кажа на Пунтото дето карам алармата е с дистанционно палене и щом мога да го заключвам от 5-я етаж от блока следва че мога да го паля от там.(някъде по-напред някой каза около 20метра-няма такова нещо)Не съм пробвал от терасата да го паля защото сега е зима и ако взема да освободя от скорост и дръпна ръчната може да замръзне,но като се стопли ще пробвам и ще пиша.Иначе съм го пробвал от близо като съм до колата.Значи натискам копчето,вратите се заключват,светват мигачите все едно съм пуснал аварийните,после подгрява както винаги (дизел е колата) и после пали.Гася я от същото копче.Само трябва да внимавам да сложа ключа като трагвам че да не се заключи волана.Да кажа , че последния път бях с багаж и дистанционното беше в джоба ми.Та реших да заключа ама улучих паленето.(НЕ ОТЧИТА ЧЕ КОЛАТА Е НА СКОРОСТ И ПАЛИ-САМО ТОВА АКО МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ) Щях да ударя на комшията Форда, ама беше на задна със задницата на горе и на ръчна та изгасна ама трудно ей.Това е.Та искам да ви кажа че има и такива аларми,но вие определено знаете за това пък и не са скъпи(предполагам)Досега нямам проблеми с алармата и електрониката породени от нея.Fiat Punto 1.7TD
Toyota Avensis 2.0D4D
Коментар
-
Има и такива устройства,които ако е на скорост не пали,колкото и да натискаш.Ако е на свободна и си дръпнал ръчната пали.И за да немогат да ти я откраднат,като е запалена и ако вкараш на скорост,без да вкараш ключа,колата изгасва.Така че,ако някой има мерак нека пробва,това за скоростите си е решено отдавна.Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)
ZFA16000002608488
ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!
Коментар
-
ogi28b написа:Сподели малко повече за такова устройство? Тези с ръчната ги знаем, но какво е това, което разбира кога и къде ти е скоростния лост?Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)
ZFA16000002608488
ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!
Коментар
-
Dedra 2.0 написа:ДОбре де и като я запалите какво? Ще тръгне сам климатика или парното? Пак трябва да го включите после вероятно?nanobanano написа:Вероятно му стига да знае че е на свободна или не но сега ще потърся къде гледах.Беше в БГ сайт
Коментар
-
ogi28b написа:Dedra 2.0 написа:ДОбре де и като я запалите какво? Ще тръгне сам климатика или парното? Пак трябва да го включите после вероятно?nanobanano написа:Вероятно му стига да знае че е на свободна или не но сега ще потърся къде гледах.Беше в БГ сайтFiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)
ZFA16000002608488
ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!
Коментар
-
М/у другото утре съм запазил час за монтаж на нова аларма, ще взема да го питам човека дали монтира такива, и даже може и да отложа часа, с цел да видим какво ще стане с тази тема, и дали ще има лесен и разумен начин за монтажа. На цената на която ще ми монтират новата аларма, по-добре да дам още малко пари и да си начешам крастата.
Коментар
-
Карал съм кола с дистанционно палене...Няма възможност да си оставил колата на скорост и тя да запали...При дистанционно палене си има подготовка...За да загасиш колата, без да палиш дистанционно след това, трябва да си отвориш шофьорската врата...Когато искаш да запалваш дистанционно се завърта ключа без да се отваря вратата, вадиш си ключа и колата продължава да си работи...Съответно, за да излезеш няма как да оставиш на скорост, а само на ръчна...Излизаш си, натискаш копчето за включване на алармата и двигателя загасва...След това дистанционното палене си е без проблем...Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)
ZFA16000002608488
ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!
Коментар
-
ogi28b написа:вадиш си ключа и колата продължава да си работиFiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)
ZFA16000002608488
ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар