Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fremont изтощава акумулатора

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Fremont изтощава акумулатора

    Здравейте!
    От седем месеца карам Fiat Freemont 2012г. 2.0 дизел 140 к.с. Акумулатора падаше ако не се кара няколко дни. В сервиза ме увериха че няма утечка, просто акумулатора е стар. Ок, беше си стар и не оригиналния за модела. Но преди два месеца купих нов, скъп по каталог, който също пада.
    Знаете на какво забутано място се намира, така че няма как да разкачам клеми и да се заигравам.
    ​​ Въпросът ми е дали някой е имал подобен проблем и евентуално може да ме насочи от къде да започна търсенето. Четох по разни форуми, че може да е от блутут модулът, но аз нямам такъв. Също от лампичката в жабката, която не изгасва като се затвори капака, но и там не е.
    Работя в Германия, тук сервизите вземат по 100€ на час (официален сервиз на Фиат 150€ на час). Не е опция да я оставя някъде за цял ден да търсят наново от къде дърпа ток.
    Всякакви предложения и предположения биха били от полза.
    Благодаря предварително!

    #2
    Привет, и аз имам подобен проблем (Fiat Freemont 2014g. 2.0 дизел 170 к.с.) и все още работя по него. Доколкото разбирам ако имаш неизправна част в автомобила, системата влиза в някакъв режим на диагностика и така източва акумулатора. В моят случай въпросният bluеtooth модул не работи. Въпреки че ти нямаш такъв, може да провериш дали имаш неизправна система и да извадиш предпазителя за нея - може случайно да имаш такъв и за bluetooth. Кутията с тези предпазители се намира под жабката (не тази под капака) и на нея обикновено има описание кой за какво е. След това почваш да си замерваш волтажа на акумулатора, за да видиш дали напрежението е спряло да пада или продължава. Под капака имаш излази към акумулатора и не се налага да бъркаш под калника, за да го замерваш.
    Отново отбелязвам, че аз все още работя по намиране на решението т.е. това не е гаранция, но поне можеш да почнеш от някъде.
    Противен случай има оттечка и трябва да се локализира....

    Коментар

    Working...
    X