Здравейте! Тези дни си закупих диагностичен тестер АТ500, защото имах проблем с лампата за диагностика на ДВГ. В инструкцията за употреба пише, че тестерът работи с всички европейски автомобили, произведени след 1996 г. Моата Мареа е 2001 г. и следователно не би трябвало да има проблеми. Обаче когато включих тестера към куплунга и му дадох да направи диагностика след малко ми излезе съобщение, че не може да направи връзка с ECU. Пробвах да извадя и да включа отново в куплунга няколко пъти, но резултатът беше същия. Може ли някой да ми подскаже къде е проблемът?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с диагностичен тестер
Collapse
X
-
DamonDiamond написа: Преглед на мнениетоА имате ли идея защо?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Когато използвах блутуут устройството ELM327 успях да направя връзка. Това устройство не работи ли също с този ОБД протокол? И това означава ли, че изобщо не мога да използвам скенер за грешки? Извинявам се за може би глупавите въпроси, но тепърва навлизам в тази материя и много неща не са ми ясни!Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката простотия, но за Вселената не съм съвсем сигурен!
Алберт Айнщайн
Коментар
-
Пак се извинявам за въпроса, но може ли някой да ми каже със сигурност дали FIAT Marea 1.9jtd от 2001 г поддържа OBD/OBD II протоколи? И ако не ги поддържа как успях да направя връзка с ELM327?Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката простотия, но за Вселената не съм съвсем сигурен!
Алберт Айнщайн
Коментар
-
Поразтърсих се из форумите по света и прочетох, че ФИАТ с двигател JTD (които се произвеждат след 1999 г.) поддържа протокол OBDII, следователно и OBD. Някой може ли да ми каже дали това е така?Само две неща на този свят са безкрайни - Вселената и човешката простотия, но за Вселената не съм съвсем сигурен!
Алберт Айнщайн
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар