Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Тест алтернатор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Тест алтернатор

Може ли да се тества алтернатор без акумулатор. Питам защото му смених колектор, но без акумулатора ми вади 80волта

Може ли да се тества алтернатор без акумулатор. Питам защото му смених колектор, но без акумулатора ми вади 80волта
    ВидеоКлип?

Коментар

Трябва да има някакъв консуматор. Закачи поне една крушка за фар 55W , за да има кой да обира пиковете на напрежението, иначе може да изгори и регулатора.
      Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

И как го възбуждаш тоя алтернатор без захранване на възбудителната намотка,че да тръгне да работи????
        Последна редакция от bogege; 06.09.2022, 21:21.

Коментар

Има ли някакъв начин да се тества свален алтернатор

Коментар

Закачаш му един акумулатор, подаваш +12 В. през една крушка около 3 вата/12В. където е тънкия кабел и въртиш с дрелката. Измерваш подаваното напрежение към акумулатора.
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
            X