предишния собственик уж сменил филтрите. Като цяло нямам много оплаквания как върви на газ или превключва. За въздуха огледах каквото успях но няма скъсани маркучи. Мисля че беше запалена колата като пробвах да я закача но ще опитам пак
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Диагностика с Alfaobd и ресет на бензиновия компютър
Collapse
X
-
Optimst5 написа: Преглед на мнениетопредишния собственик уж сменил филтрите. Като цяло нямам много оплаквания как върви на газ или превключва. За въздуха огледах каквото успях но няма скъсани маркучи. Мисля че беше запалена колата като пробвах да я закача но ще опитам пакПоследна редакция от kiriluz1; 26.05.2022, 15:13.
- 1 like
Коментар
-
Смених сондата и като че ли има разлика. В началото след стартиране на двигателя имаше някакво колебание все едно е на три цилиндъра. За кратко оборотите бяха нестабилни, но после се стабилизираха. Минах 20 тина км на бензин при среден разход 6 литра. Тези дни ще я покарам повече а другата седмица и магистрално да видим ефекта
Коментар
-
Optimst5 написа: Преглед на мнениетоСмених сондата и като че ли има разлика. В началото след стартиране на двигателя имаше някакво колебание все едно е на три цилиндъра. За кратко оборотите бяха нестабилни, но после се стабилизираха. Минах 20 тина км на бензин при среден разход 6 литра. Тези дни ще я покарам повече а другата седмица и магистрално да видим ефекта
- 1 like
Коментар
-
Успешен ден днес - купих си този адаптер и се свързах успешно с алфа обд. Проверих за грешки и нямаше. Ресетнах и адаптациите - беше много лесно, само се навигира до опцията и се натиска старт. Става за секунда
Универсален интерфейс за компютърна авто-диагностика на автомобили отговарящи на стандарта OBDII/EOBDII. На базата на интерпретатор ELM327. Безжична Bluetooth връзка с компютър, таблет или смартфон. Може да се използва за спец.диагностика на Fiat/Alfa/LПоследна редакция от Optimst5; 28.05.2022, 21:58.
Коментар
-
Ъпдейт - разхода на газ намаля. След 180 км магистрала със макс 130 км плюс градско из софийските улици, колата гори 8.1 газ. Което е с 1 литър над заводския разход на бензин. Чек не свети, обаче грешката пак се е записала и това много ме дразни
Ще търся газаджия да види настройките. Акумулаторът е проверен, термостата отваря, мапа беше почистен, ламбдата е нова
Коментар
-
Ъпдейт - грешката се оказа от бедна смес на газ, след корекция вече не се е появявала. Друг е въпросът че човека май обогати твърде много сместа. Което е довело бензиновия компютър да намали времето на впръскване. И затова започна да пали трудно. Но това ще го разбера през седмицата.
Другото, което ми направи впечатление за алфа обд - имам опции да се свържа с няколко компютъра, но който и да избера, винаги ми показва едни и същи опции за диагностика. Което явно е направено за да не се заблуди потребителя. На заден фон програмата си прави връзка с конкретния модул. Още нещо останових - ако в програмата няма опция за ресет на някои от параметрите, това е защото компютъра на колата не го поддържа
Ето пример с програма, свързана с друг компютър, от пунто ако не се лъжа:
Последна редакция от Optimst5; 22.10.2022, 21:09.
Коментар
-
Имате ли проблем с алфаобд на андроид телефон? Смених моя с Realme 9 с андроид 12 и програмата започна много бавно да се свързва с elm-a. Накрая дава че не успява да се свърже. В редки случаи, след много опити се свързва, след което се свързвам и с желания компютър на колата и отново губи връзка. Така не мога да проверя нищо. Пробвах и на андроид 13, но е същото. При вас как е? С Torque pro например нямам такива проблеми
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар