Отдавна имах Alkatel one touch view DB. и знам че имаче и такава функция с някакъв сервизен код.пишеше го в една книжка за телефона не вярвам да е било измислица. Жалко че нямах колат тогава
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно възможно ползване на GSM като антирадар!
Collapse
X
-
http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
-
infineon написа:Отдавна имах Alkatel one touch view DB. и знам че имаче и такава функция с някакъв сервизен код.пишеше го в една книжка за телефона не вярвам да е било измислица. Жалко че нямах колат тогаваSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
И двамата сте прави и двамата спорите - кефите ме. Ама това за dB си е да си показва нивото на приемане на сигнала от клетката. Аз на моя сименс съм му махнал индикатора на мрежата и ми показва сигнала в дБ. Мобилните телефони са на 900 и 1800 Mhz. Със коренно различна модулация, носеща и т.н. Детектора се състои от един детектор - демек може да е Гън диод ( най-често използван) и след това лек усилвател и платка която да реагира по определен начин, светлинно, звуково и т.н. И идеята че трябва да имаш отред рупор, за да може да хванеш излъчването малко по далеч отколкото полицаите теб с превишена скорост.Fiat Palio Weekend TD70
ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"
Коментар
-
ivomilev написа:Колега, не е мое творение това, но това няма значение. Идеята е реализацията и простотата му. Има един гън диод и два детекторни. Ето и схемите:Да не изпадам в подробности как се дедектира такъв сигнал - използва се локален генератор (хетеродин) който реагира ако към него от антената пристигне сигнал със същата честота на каквато е настроен - 10,5GHz. В телефона изобщо няма такива неща ...
Коментар
-
"използва се локален генератор (хетеродин) който реагира ако към него от антената пристигне сигнал със същата честота на каквато е настроен - 10,5GHz"Ilkor, това което се опитваш да обясниш (опитваш защото - не хетеродина, а ВЧУ-то реагира и подава сигнала на сместител) е суперхетеродинен приемник (за пример: конвертор за сателитна чиния работещ в Ku band). Погледни хубаво пак схемите и се замисли на какво точно устройство съм дал схеми и дали ни трябва гън диод в нашия случай!!! Също така и какви са възможностите на Шотки диодите - http://www.simics.tec.ufl.edu/papers/sankaran3.pdf! След това може да потърсиш и нещо за ефекта на Доплер. Ето и малко теория от университета в Айова : http://www.engineering.uiowa.edu/~ec...cs/cwradar.pdfFiat Punto Mk2 1.2 16V
Коментар
-
)))))))))))))
Чета и се смея на глупостите и благодаря за веселите писания в тази интересна тема)))Моето предложение е по евтино и напълно в духа темата но още по лесно за изпълнение)))Вземате едно СД-компакт диск за тези дето не разбират-задължително трябва да е аудио да е мр3 и да е с чалга.Вземате цветна връвчица може и панделка-промушвате я през дупката на СД-то и я връзватте за огледалото за задно виждане в колата като гледате да виси СД-то на около 10см под огледалото и свободно да се върти.Така поставеният уред пречи на радарите и с отблясъщите си пречи на милиционерите да ви видят номера))))Доказано въздействие има извън София,съдя по количеството коли с определени номера,които го ползват,но в София не работи,незнам защо))))
Коментар
-
Re: )))))))))))))
Бричка написа:Чета и се смея на глупостите и благодаря за веселите писания в тази интересна тема)))Моето предложение е по евтино и напълно в духа темата но още по лесно за изпълнение)))Вземате едно СД-компакт диск за тези дето не разбират-задължително трябва да е аудио да е мр3 и да е с чалга.Вземате цветна връвчица може и панделка-промушвате я през дупката на СД-то и я връзватте за огледалото за задно виждане в колата като гледате да виси СД-то на около 10см под огледалото и свободно да се върти.Така поставеният уред пречи на радарите и с отблясъщите си пречи на милиционерите да ви видят номера))))Доказано въздействие има извън София,съдя по количеството коли с определени номера,които го ползват,но в София не работи,незнам защо))))Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
И да заговорим на български малко...То ясно, че няма да стане това с ГСМ-а, но искам в крайна сметка, като потребител да знам точно радарите в България точно на каква честота работят.Чувал съм, че стари, нови и така нататък, които примерно по-старите радар детектори на ги ловят и всякакви такива.Та конкретно какъв радар да си купя (аз имам такъв ама не знам дали работи на сегашните радари, че ми е от 3-4 години някъде), за да съм сигурен, че ще ми писка на "българските" радари използвани от КАТ?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
BO написа:И да заговорим на български малко...То ясно, че няма да стане това с ГСМ-а, но искам в крайна сметка, като потребител да знам точно радарите в България точно на каква честота работят.Чувал съм, че стари, нови и така нататък, които примерно по-старите радар детектори на ги ловят и всякакви такива.Та конкретно какъв радар да си купя (аз имам такъв ама не знам дали работи на сегашните радари, че ми е от 3-4 години някъде), за да съм сигурен, че ще ми писка на "българските" радари използвани от КАТ?Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Колега, ivomilev бъркаш. Детекцията в радардетекторите се извършва именно от суперхетеродинен приемник. А е такъв защото в него има хетеродин - той е реализиран с Гън диода. Дори в схемите които си дал той присъства... Линковете които си дал не показват нищо. Първият сочи че има много бързи шотки диоди което и аз съм написал но в случая колкото и да са бързи не могат да детектират директно 10GHz защото нивата получавани от антената са нищожни. Обикновено радарите излъчват с мощност няколко десетки миливата и директното детектиране не е възможно - вероятно пред самия радар ще може ама кво от това Другият линк обяснява принципа на работа на самоя радар, а тук говорим за детектор на радарно излъчване.Ако искаш да прочетеш кратко научно-популярно описание как работи радардетектора посети следния линк: http://en.wikipedia.org/wiki/Radar_detector RADAR detectors are built around a superheterodyne receiver, which has a local oscillator that radiates slightly, so it is possible to build a radar-detector detector, which detects such emissions (usually the frequency of the radar type being detected, plus about 10 MHz).Ето типична блокова схема на радардетектор:Източникът е тук: http://www.radartutorial.eu/09.receivers/rx05.en.htmlВ този сайт има доста полезна информация както за радарите така и за радардетекторите ...Освен изброените от мен компоненти присъства и IF филтър който филтрира излъчванията попадащи извън желния честотен обхват. Така се гарантира че детектора ще реагира само на сигнали в определен банд, а тези извън него ще бъдат игнорирани.В България всички излъчващи устройства предназначении за ползване извън нелицензираните обхвати подлежат на процедура която се нарича одобряване на типа и се извършва от комисията за регулиране на съобщенията.В тях попадат и радарите.А явявайки се измервателно устройство този радар подлежи и на сертификация и от Държавната агенция по метрология и технически надзор.Всички регистри на тези организации са публични и преди време бях проверявал че единствено одобрен за ползване е радарът ТР-4. А според неговите спецификации той работи в честотната лента на обхват Х (Х Band) - 10525Mhz
Коментар
-
"А е такъв защото в него има хетеродин - той е реализиран с Гън диода. Дори в схемите които си дал той присъства... "Надявах се да разбереш за какво става въпрос ама явно нямаш шанс - това е РАДАР работещ с помоща на ефекта на Доплер. Гън диода в тези схеми играе ролята на трансмитер НЕ НА ЛОКАЛЕН ОСЦИЛАТОР и затова съм удебелил в червено едната стрелка. Виж внимантелно и уравненията и помисли ама този път помисли дали има нещо общо с суперхетеродинния приемник. Също така си помисли и защо са сложени два детектиращи диода и на каква честота въздействат.Fiat Punto Mk2 1.2 16V
Коментар
-
BO написа:Значи от двата поста разбрах, че ако радар детектора ми засича Х (а той май засича) значи в България няма да имам проблеми със засичането.БлагодаряFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар