Един колега ме "светна",че можело Нокия 1600 да се ползва като антирадар.Показа ми ,че като вкараш кибритена клечка отдолу се появява символ с кола и това било антирадар.Някой чувал ли е за това и ползвал ли го е ако е вярно?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно възможно ползване на GSM като антирадар!
Collapse
X
-
Ма правилно. Човек като се замисли това с ръчкането в отворчето е симулиране на хендсфрито . И телефона си включва профил Автомобил . Но явно почти никой не ползва хедсфрий с тоя телефон и не е забелязано, че се сменя профила )). Ей разнищихме го.Fiat Marea SX 1.6. 16V '98
Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V '99
Коментар
-
Виж кво пише за алкател, може и да ти помогнеСервизно меню * # 000000 #или* # 0000000 #Антирадар!One Touch Easy db Влезте в сервизното меню и променете честотната чувствителност от 60 на 90 dB. Когато сте в колата си и сте в обсега на радар, телефонът ще възпроизвежда странни звуци и екранът ще мига.Алкател 310 има анти радар. Набираш шест нули и натискаш звездичка и се появява някакво меню и там го има антирадараFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Невъзможно е!Радарите излъчват на честота 10GHz с толкова малка мощност, че приемането без специална съгласувана антена е невъзможно.Да не изпадам в подробности как се дедектира такъв сигнал - използва се локален генератор (хетеродин) който реагира ако към него от антената пристигне сигнал със същата честота на каквато е настроен - 10,5GHz. В телефона изобщо няма такива неща ...
Коментар
-
Tornado написа:Виж кво пише за алкател, може и да ти помогнеСервизно меню * # 000000 #или* # 0000000 #Антирадар!One Touch Easy db Влезте в сервизното меню и променете честотната чувствителност от 60 на 90 dB. Когато сте в колата си и сте в обсега на радар, телефонът ще възпроизвежда странни звуци и екранът ще мига.Алкател 310 има анти радар. Набираш шест нули и натискаш звездичка и се появява някакво меню и там го има антирадараSteliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Ти ли си го правил това ?Колега, това на снимката ми прилича повече на някаква история с гън диоди.Съдя по кабелите които излизат от тях понеже гън диодите се хранят с постоянно напрежение.Изобщо виждал ли си високочестотен компонент който да се връзва по този начин - с кабели по половин квадрат.Единствено гън диода може да се захрани така.На платката има само някакъв стабилизатор което ме навежда на мисълта че това може да е микровълнов излъчвател или детектор на базата на гън диодЕто как изглежда нормален шотки диод - http://www.advancedsemiconductor.com...ottkyDiode.pdf
Коментар
-
Колега, не е мое творение това, но това няма значение. Идеята е реализацията и простотата му. Има един гън диод и два детекторни. Ето и схемите:Vout = cos(omega * t)Vin = cos((omega+doppler)*t)Imixer = 1/2*cos( (omega- omega+doppler)*t) = 1/2*cos(doppler*t)Qmixer = 1/2 * sin( (omega- omega+doppler)*t) = 1/2*sin(doppler*t)Fiat Punto Mk2 1.2 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар