Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно възможно ползване на GSM като антирадар!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос относно възможно ползване на GSM като антирадар!

Един колега ме "светна",че можело Нокия 1600 да се ползва като антирадар.Показа ми ,че като вкараш кибритена клечка отдолу се появява символ с кола и това било антирадар.Някой чувал ли е за това и ползвал ли го е ако е вярно?
    Пунто 1.1 55 SX,4/5 врати,98г.

Явно това в Плевенско се въти яко като идея. И аз съм го чувал, но малко ми е съмнително.
    Fiat Marea SX 1.6. 16V '98
    Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V '99

Коментар

Това, че се включва комплект за ползване в автомобил - хендсфри, няма нищо общо с радар детектора! Най-малкото, че честотите на джиесемите и радарите са, като мравката и слона! :D Това са дивотии колега, вицове някакви.
      Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Ма правилно. Човек като се замисли това с ръчкането в отворчето е симулиране на хендсфрито . И телефона си включва профил Автомобил . Но явно почти никой не ползва хедсфрий с тоя телефон и не е забелязано, че се сменя профила )). Ей разнищихме го.
        Fiat Marea SX 1.6. 16V '98
        Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V '99

Коментар

Бе и аз мисля ,че не е възможно ма все пак една консултация не е излишна.
          Пунто 1.1 55 SX,4/5 врати,98г.

Коментар

Виж кво пише за алкател, може и да ти помогнеСервизно меню * # 000000 #или* # 0000000 #Антирадар!One Touch Easy db Влезте в сервизното меню и променете честотната чувствителност от 60 на 90 dB. Когато сте в колата си и сте в обсега на радар, телефонът ще възпроизвежда странни звуци и екранът ще мига.Алкател 310 има анти радар. Набираш шест нули и натискаш звездичка и се появява някакво меню и там го има антирадара
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Невъзможно е!Радарите излъчват на честота 10GHz с толкова малка мощност, че приемането без специална съгласувана антена е невъзможно.Да не изпадам в подробности как се дедектира такъв сигнал - използва се локален генератор (хетеродин) който реагира ако към него от антената пристигне сигнал със същата честота на каквато е настроен - 10,5GHz. В телефона изобщо няма такива неща ...

Коментар

Tornado написа:
                Виж кво пише за алкател, може и да ти помогнеСервизно меню * # 000000 #или* # 0000000 #Антирадар!One Touch Easy db Влезте в сервизното меню и променете честотната чувствителност от 60 на 90 dB. Когато сте в колата си и сте в обсега на радар, телефонът ще възпроизвежда странни звуци и екранът ще мига.Алкател 310 има анти радар. Набираш шест нули и натискаш звездичка и се появява някакво меню и там го има антирадара
                Ники, това беше от типа "Градски легенди за скритото меню на Алкател"... Повярвай ми - не е имало такова животно.
                Steliyan's Life!
                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Колега Ilkor, може да стане и с детекторен приемник стига да има хубава антена(може и рупор да се сложи). Естествено със суперхетеродинен приемник ще е по-добре заради чуствителността му.
                  Fiat Punto Mk2 1.2 16V

Коментар

Може, ама знаеш ли как се детектира директно 10GHz? Никак ...

Коментар

Ilkor , ето един пример с диод на Шотки и рупор който действа като детектор на електромагнитни вълни на 10Гхц(полезен сигнал няма който да се детектира ако се бъркаш с това).
                      Прикачени файлове
                      Fiat Punto Mk2 1.2 16V

Коментар

ivomilev написа:
                        Ilkor , ето един пример с диод на Шотки и рупор който действа като детектор на електромагнитни вълни на 10Гхц(полезен сигнал няма който да се детектира ако се бъркаш с това).
                        Тук не ставаше ли въпрос за телефонни апарати??
                        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

аз пък мисля, че някой Ентелигентен е казал на друг Ентелигентен типаж, че като вкарал клечката, се показвала количката за Антирадара на екрана на Нокиата, а то е било Хендсфри и оттам е тръгнала мълвата
                          Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
                          Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

Ти ли си го правил това ?Колега, това на снимката ми прилича повече на някаква история с гън диоди.Съдя по кабелите които излизат от тях понеже гън диодите се хранят с постоянно напрежение.Изобщо виждал ли си високочестотен компонент който да се връзва по този начин - с кабели по половин квадрат.Единствено гън диода може да се захрани така.На платката има само някакъв стабилизатор което ме навежда на мисълта че това може да е микровълнов излъчвател или детектор на базата на гън диодЕто как изглежда нормален шотки диод - http://www.advancedsemiconductor.com...ottkyDiode.pdf

Коментар

Колега, не е мое творение това, но това няма значение. Идеята е реализацията и простотата му. Има един гън диод и два детекторни. Ето и схемите:Vout = cos(omega * t)Vin = cos((omega+doppler)*t)Imixer = 1/2*cos( (omega- omega+doppler)*t) = 1/2*cos(doppler*t)Qmixer = 1/2 * sin( (omega- omega+doppler)*t) = 1/2*sin(doppler*t)
                              Прикачени файлове
                              Fiat Punto Mk2 1.2 16V

Коментар

Working...
                              X