Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За какво е този датчик?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За какво е този датчик?

Напоследък нещо ми се наби на очиСлед като ми сложиха газовата, буксата която съм оградил на снимката си беше закрепена както е на снимката, но след това се разкачи от дупките. Газаджиите я бяха вързали но се разкачи, и нз от колко време съм карал така но днеска я сложих пак. Та за какво е тоя датчик?
    Прикачени файлове
    Brava 103HP
    ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Позиция 18 датчика за температурата на входящия въздух.
    Прикачени файлове
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Ясно Е няма такъв майтап хахахаА това че съм карал без него дали се е отразявало на вървеж или разход или др, макар че днеска като го сложих си е като преди без разлика в поведението на колата хм хм хм Абе явно може и без него
      Brava 103HP
      ''Фиата тръгва там където Голфа спира''

Коментар

Или софтуера който е сложен не взеам отчет от този датчик. Как тогава ти прави сместа - едно към колкото дойде ли. На тоя принцип май работи родното Балканче . Това в кръга на шегата. Важен е датчика и е хубаво да провериш отича ли някакви стойности. В описанието което ти е показал колегата трябва да са описани и стойностите му - максимални и минимални. Аз на моноинжекция заради залъгване на положението на дроселната клапа, което лъжи колко въздух влиза, колата ми се чудеше подавам ли газ или спирам. След точна настройка всичко си тръгна както трябва.
        Fiat Palio Weekend TD70
        ПО ВАЖНОТО ОТ РАЗДЕЛ "ДИЗЕЛ"

Коментар

Датчика за температура не е първостепенен датчик - отчита разликата в количеството засмукан въздух според температурата му. (обемът му е различен) Ако е откачен се взима 18 градуса температура или нещо такова. И да не се вземе предвид температурата, ламбда сондата така или иначе си докорегира сместта. По-важен е този датчик , когато се отчете грешка в ламбда сондата, и системата остане без обратна връзка.
          FIAT BRAVO II 1.4 GPL
          FIAT BRAVA 1.6 16V 103ps
          FIAT TIPO 1.6i.e. 835.С1 '93 ABS
          FIAT UNO 1.5

Коментар

Working...
          X