Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не свети лампата за предпазния колан

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не свети лампата за предпазния колан

Здравейте колеги!!! Преди няколко дни забелязах, че не ми свети лампата за предпазния колан. Като разкачих буксата която е под седалката и като дадох накъсо с отвертката лампата светна т.е установих, че проблема е в устройството в което се закачва колана. Кажете има ли някакъв начин това да се разглоби и да се види кои пластини дават на късо или си е капсоловано и ремонт няма. Не, че е голям проблем да не свети индикацията, но друго си е като има нещо на таблото да те страска с червена светлина.
    Fiat Marea SX 1.6. 16V '98
    Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V '99

При мен светка на високосна година.... Можеш ли да снимаш буксата, че ме е страх да разкачам там, да не би да гръмне еърбъга. Кабелите са с жълта изолация, а това май беше за еърбъга, та от там ми идва притеснението.

Коментар

Airfan написа:
      При мен светка на високосна година.... Можеш ли да снимаш буксата, че ме е страх да разкачам там, да не би да гръмне еърбъга. Кабелите са с жълта изолация, а това май беше за еърбъга, та от там ми идва притеснението.
      Прикачени файлове

Коментар

Индикацията за поставен колан работи на следния принцип доколкото разбирам от вериги.При не поставен колан веригата е затворена ,а при поставен се прекъсва.Затова и при протриване кабела при мен светеше постоянно без значение поставен непоставен.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Това е ясно, че като е поставен веригата се прекъсва, но немога да разбера как да разглобя самия механизъм на закопчаването да отстраня проблема.

Коментар

Airfan написа:
            Кабелите с жълти маркучи са за еърбъга. Наистина не е добра идея да ги даваш накъсо.

Коментар

някой ми беше казал, че еърбега е вързан с щтракалките на коланите и не работи, ако не си си сложил колана ... така че ти препоръчвам да внимаваш много като ровичкаш там
              Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
              Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

ненененееннебикер бойчо не е така аз като карам без колан аербега си бачка........ изгася ми на таблотото е за разни там дачии шевролети... прости колиа не за висшите италиански коли
                Fiat Brava 1.6 16V 2001

Не на войната по пътищата !
                http://media.causes.com/ribbon/478500

Коментар

ivan_dmx написа:
                  ненененееннебикер бойчо не е така аз като карам без колан аербега си бачка........ изгася ми на таблотото е за разни там дачии шевролети... прости колиа не за висшите италиански коли
                  нямам това в предвид, тя и при мен гасне лампата за бега, имам предвид, пробвай се нацели в стена челно без колан да видиш дали ще се отвори
                  Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
                  Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Коментар

B1keP_B0y написа:
                    ivan_dmx написа:
                    нямам това в предвид, тя и при мен гасне лампата за бега, имам предвид, пробвай се нацели в стена челно без колан да видиш дали ще се отвори
                    Ами според някой гении би трябвало да се отвори - шофьорският де.Щото е ясно, че колата не се подкарала сама.

Коментар

машинката не се разглобява, това е база опит от темпра... би трябвало да са същите. вземи си друга от морга
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                        машинката не се разглобява, това е база опит от темпра... би трябвало да са същите. вземи си друга от морга
                        Ахам мерси. Едва ли ще е нещо кой знае по различно от темпрата. Доколкото до това дали работи ербега ако си без колан, би трябвало да работи защото нашите на фиатите не са SRS. Нека на никой нему се случва да разбира от личен опит.

Коментар

Working...
                        X