Здравейте .И аз цъфнах със твърд волан Фиатката е PUNTO 1.2 16V 2000 г .На релетата им няма нищо само видимо а те са SIEMENS V23072 C1061-A308 L094862 .Преди да се стигне до тук при въртене на волана се чуваше шум като бръждене с някаква чистота но усилването работеше .При контакт светка лампата на таблото (червен волан) след теста загасва и светва щом стартирам ДВГ. ОТ Пловдив съм благодаря за съветите .
Интересува ме нормално ли е при навиване на волана в крайно положение, след потегляне волана да не се връща сам, а да трабва водача да го връща...че днес карах едно Пунто (с изправен усилвател на волана) но това невръщане на волана много ме изуми...или това е някакъв дефект на кормилното управление?
Колеги помагайте .Хидравликата ми продължава да не работи .Моторчето е свалено тестера показва :липсва фаза в моторчето ако се презапоят връзките дали ще се оправи и тази платка за да се извади трябва ли де се разпояват шесте дебели кабела ?
незнам кво може да му стане на самото моторчето - ако не е блокирала електрониката и да е имало захранване все едоно на ляво и на дясно имам такива мога да ти прата иначе всичко с разглобава и се вади платката /и на нея има датчици/
Аз също незнам .Това моторче какво е има ли четки колектор или постоянни магнити .Какъв е принципа .Тестера показва липсва фаза неможе ли да е от контроллера?
Благодаря за помоща Мнението ми е че доста от хората тук говорят за неща които просто незнаят .Благодаря на тези който знаят ако някой се интерисува как работи тая чудесия на лични.
Спешно купувам 2 релета. Моля ако някой от колегите, които са поръчвали по повече бройкии има останали такива да ме потърси на лично съобщение.Голяма мъка е значи с тези електроусилватели, второ пунто си купувам и за втори път този проблем...
Alfa Romeo 156 1.9JTD '03
Punto SX 1.2 8V '00
Uno 55 S 1.1 '84
Да, диагностицирано е че проблемът е в тях. Свалихме релетата и ги мерихме,дори накрая им срязахме пластмасовата черупка и ги гледаме отвътре. Вероятно има нагар на двете места,на които контактува пластината. При ръчно притискане си има контакт, но като пуснемнапрежение не успява да притисне пластината достатъчно силно и контакт няма.
Alfa Romeo 156 1.9JTD '03
Punto SX 1.2 8V '00
Uno 55 S 1.1 '84
От скоро съм собственик на на Fiat Punto 1.9D 2001г. Днес и аз тествах "тежкия волан". Карах колата за диагностика на ГНП и ми откриха изгоряла лампичка (воланчето). Отстраняването на изгорялата лампа остана за после, заради повредата в ГНП.Карах днес колата нямаше никакъв проблем, паркирах и отидох по задачи. Паля колата волана твърд, цъкам "Сити"-то ааа ядец не ще да светне на таблото зеления надпис. След като изгасих колата, включих на контакт и натиснах бутони Сити, всичко си светна нормално, паля същата работа. правя опит да го изключа, ааа не ще да се изключи. Включва се и се изключва само на контакт.Датчика за скоростомера е счупен и докато си работеше ЕУ функцията СИТИ не реагираше или разликата е била толкова малка, че не съм усетил.Някакви идеи къде да диря проблема най - напред ?
Коментар