Здравейте другия месец мисля да взимам за колата бас и усилвател.Днес си харесах едно басче- Hertz es-250 или Hertz es-300 на промоция помогнете в избора и какъв усилвател по евтин бих могъл да взема ??П.П. Информация с данни за двата говорителя тук - http://avitel-bg.comИ всъщност какъв басов говорител мога да взема до 130 лева,давайте и вие предложения ?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на бас ?
Collapse
X
-
От 4-ри години съм с бас Pioneer 10’ и амплифер сони експлоид 500Вата. Задна линия Pioneer TS-A6900 6’х9’ инча в кората и предна двукомпонентен паинер 13 см(не си спомням модела точно) Но общо взето много съм доволен от паинера(баса). Даже преди два дена взех на жената същата конфигурация за Пунтото и. Амплифера - сони експлоид само че 600 вата и вуфер Pioneer TS-W 257 D2 (двунамотков) Страшен е . Цената му е 119лв а на ампа-210лв. За Херца също чувам добри отзиви но за 12’ инчовите, а там цената е около 165 и нагоре. Ако имаш място слагаи 12-ка Малко по меко думкат от 10-ката. Поздрави.Ето ампа ; http://technomarket.bg/product_detai...09034888ето и баса ; http://www.pioneer.co.uk/uk/products...7D2/index.htmlFiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/
-
Milen’ko_Punto написа:От 4-ри години съм с бас Pioneer 10’ и амплифер сони експлоид 500Вата. Задна линия Pioneer TS-A6900 6’х9’ инча в кората и предна двукомпонентен паинер 13 см(не си спомням модела точно) Но общо взето много съм доволен от паинера(баса). Даже преди два дена взех на жената същата конфигурация за Пунтото и. Амплифера - сони експлоид само че 600 вата и вуфер Pioneer TS-W 257 D2 (двунамотков) Страшен е . Цената му е 119лв а на ампа-210лв. За Херца също чувам добри отзиви но за 12’ инчовите, а там цената е около 165 и нагоре. Ако имаш място слагаи 12-ка Малко по меко думкат от 10-ката. Поздрави.FIAT ili FERRARI se tam
FIAT UNO 1.0 i.e fire 45 h/p
FIAT BRAVO 1.6 16v 103 h/p
FIAT BRAVO II 1.9 multijet 16v 150 h/p
Коментар
-
Еми ще го измисля,още не съм наясно какво искам да направя с багажника,трябва добре да преценя нещата,преди да разбутвам,претапицирвам и т.н. Ама всъщност баса ще ми е или Херц или Пайнер,одеве разглеждах Пайнерчетата и като че ли са малко по евтинки.Натам клоня нещо.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Замисли се и с, какъв усилвател ще захранваш баса! Дори правилният подход според мен е първо да си купиш усилвател. Аз имам Blaupunkt 2х400W и ползвам говорител Pioneer TS-W 257 D4. Общо инвестицията се върза към 270лв. Касата за баса сам си я правих, но сега правя една малко по-голяма. Важно е да съобразиш и, какъв обем от багажника ще отделиш за бокса. Това е определящо и при избора на 10, или 12 инчов говорител. Специално от моят съм много доволен макар, че на моменти усещам, че вече ми е слабичък! :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Еми колата е Фиат типо,мисля не повече от полвината багажник да заема буфера.Усилвател ще взема или Тъндър или Блаупункт защото са по евтинки,а баса сигурно ще е 10-ка пайнерка или херц.Кутията ще е от МДФ 20 или 25мм дебелина.Забелязвам по снимките че на пайнера като че ли мембраната му е по широка,а на херца по тясна,това каква роля играе?Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
Наи добре отиди в някои специализиран магазин за kar-audio и попитаи кое с кое си пасва. Кажи до колко лева разполагаш и извлечи инфо за всеки един модел, дали бас дали амп. питаи за всичко , и после се реши какво да бъде. Защото мен ако питташ , аз ще ти хваля паинер и сони , а някои друг колега ще хвали херц и блаупункт . Надявам се разбираш идеята ми. Ако търсиш инфо от продавачите в Тхно маркет и технополис просто забрави . От тях само купуваи но не чакаи верна информация. Поздрави п.с. и пиши кво си взелFiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/
Коментар
-
Днес цял ден размишлявам и нещо все ми се ще отзад да са 2 баса,примерно два херца ес 250 10-тки и двата ще ми дойдат 200 лева,а после трябва да търся за тях някъкъв усилвател който и най-смотаната марка да е,сигурно ще е скъп,все пак мощността няма да е малка.Другия вариант е да взема 2 по евтини баса и малко по добър амп,още съм в процес на размишления.Като купя компонентите в близките 15-тина дена в тази тема ще постна снимки какво съм направил,какво имам сега в момента и процеса на работа,все още е рано да го кажа че ще е проект,но след 2 седмици вече ще мога да го нарека проект.Мерси колеги за помоща.Fiat Tipo
Corsa b комби !
Коментар
-
като съвет от мен, първо помисли каква музика ще слушаш, след това колко силно ще я слушаш и след това направи равносметката: искаш силна музика или искаш малко по слабичка но по-качествена. и най накрая най важният въпрос. каква точно сума можеш да отделиш. от тук натам вече е малко по лесният избор. аз бих ти препоръчал за качествена музика (аз съм фен на не много силния звук но определено държа като ми е тихичко да се чува как басчети "леко и ефирно" подскача в басбокса) за това херц, ако държиш на голямата дъндания определено пайнер е твоят избор. не казвам че пайнер не вадят качестен звук но определено те са по СПЛ ориентирани говорители. от тук натам всичко зависи от отговорите не на по горните въпроси. а именно каква кутия, колко баса, какъв размер и какви елипси и усилвател...макар че за него определено не бух препоръчал тъндър ако искаш хубав звук. от мен толкова и успех с озвучаването пък после ще се похвалиш какво е станало, кефиш ли се и получило ли се е това което си очаквал.УСПЕХ !!!Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
182A4.000 IAW49F
LPG - Lovato EasyFast
----------------------------
"Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн
Коментар
-
Ewing написа:като съвет от мен, първо помисли каква музика ще слушаш, след това колко силно ще я слушаш и след това направи равносметката: искаш силна музика или искаш малко по слабичка но по-качествена. и най накрая най важният въпрос. каква точно сума можеш да отделиш. от тук натам вече е малко по лесният избор. аз бих ти препоръчал за качествена музика (аз съм фен на не много силния звук но определено държа като ми е тихичко да се чува как басчети "леко и ефирно" подскача в басбокса) за това херц, ако държиш на голямата дъндания определено пайнер е твоят избор. не казвам че пайнер не вадят качестен звук но определено те са по СПЛ ориентирани говорители. от тук натам всичко зависи от отговорите не на по горните въпроси. а именно каква кутия, колко баса, какъв размер и какви елипси и усилвател...макар че за него определено не бух препоръчал тъндър ако искаш хубав звук. от мен толкова и успех с озвучаването пък после ще се похвалиш какво е станало, кефиш ли се и получило ли се е това което си очаквал.УСПЕХ !!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар