Първо здравейте на всички съфорумници,аз съм нов във форума.../нов , като регистриран / ,но иначе си го чета има -няма от месеци.Вече и аз съм собственик на Брава 1,6 16V , но съм абсолютен невежа по отношение на автомобилите.Значи имам следния проблем,казвам проблем защото не мога да си го обясня по друг начин- скоро ми се наложи смяна на фара на колата,и след като "майстора" ми я върна ,установих че на смененият фар при режим "къси светлини" светват и "дългите" на същия.При другия фар няма проблеми последователността е непроменена.Какво може да се направи в този случай,явно, според мене,още веднъж уточнявам ,че съм абсолютен невежа по колите,"майстора "нещо е объркал схемата на жичките при монтирането на фара...Мога ли аз да си го оправя фара,или да я дам колата на "майстора" да си дооправи нещата,за което съответно му беше платено... Ще съм благодарен на всички отзовали се...пък и на неотзовалите се :D :D :D P.S.Извинявам се предварително на модераторите ,ако е имало такава тема ,а аз отварям същата,но изчетох почти цялото съдържание на подфорум "Автоелектроника " ,и не открих нищо подобно на моя проблем.Нека те я преместят там където е най-подходящо,по тяхно усмотрение.Благодаря.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Къси / дълги -проблем
Collapse
X
-
Благодаря Rokambol ,и аз так мисля...А сам не смея да бутам ,че взема съвсем да оплескам нещата.На "майстора " как да му обясня,че е роднина на жената и не искам да го засегна .Казваш объркал някоя "маса",по-точно?Всъщност съм намислил да регулирам и фаровете,дали там в сервиза могат да ми го оправят това.Просто незнам,аз искам и аз да съм доволен и майстора,явно не може и агнето да е цяло и вълкът сит.Пусто му възпитание ...
Коментар
-
Използвах термина "маса" символично. Причините за такова поведение на светлините са няколко. Най-честата е последователно свързване на консуматорите. Това се получава, когато се "завърти" куплунга. Разбира се, причината може да е и на друго място, напр. в релето, но на мен не ми се вярва. След като сте приятели, няма какво да се притесняваш - казваш му какво си забелязал; той ще си намери причината и ще я отстрани. За реглаж на фаровете е необходим специален статив. Има и друг начин - срещу стена, на определено разстояние, но най-хубаво да се направи в сервиз. Обикновено в повечето от пунктовете за ГТП има такава техника. Реглажа струва 8 лв. Казвам го със сигурност, тъй като след монтиране на ксенон (преди няколко месеца), посетих подобен сервиз, където регулирах фаровете.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар