Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с климатика.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

kimirai написа:
    Твоята каква кола е.Днес като махна релето исложихме мостче на обувките на релето и тръгна.Значи не идва ток до релето.
    Моята е 1,8 от подписа. Значи искаш да кажеш че това реле, което при мен липсва командва компресора, ако е така пусни някакви параметри на това реле да знам какво да търся. А датчика за налягането се намира точно под кутията за въздушния филтър, там където минава тръбичката към кондензатора, майстора дето ми пълни климата каза, че може да е от него и във вторник ще му я оставям да я човърка, ако не измисля решение до тогава.
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

ogi28b написа:
      kimirai написа:
      Копчето още не съм го замервал дали работи но при включване ми тръгва и вентилатора.
      ...следователно копчето работи. Не изчетох темата внимателно, но виж коя обувка е управляващия + за бобината, и виж дали на нея идва ток като натиснеш копчето. За да не се включи компресора, има няколко причини, една от които е ниско налягане на фреона. Друга причина може да бъде проблем във four stage pressure switch, което си нямам идея как да го преведа най-правилно. Друга причина е грешка в датчика за температура на изпарителя - ако ти отчита много ниска, компресора не тръгва, за да се избегне задръстване. Най-напред пусни самодиагностика, за да се увериш че всички елементи са изправни, и връщат коректни сигнали. Това се сещам за момента. ред.: "задръстване" = "замръзване"
      Как се прави самодиагностика, тая далавера не съм я чувал?

Коментар

Лесно.
        Прикачени файлове
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Да ама при мен климатика е обикновен не автоматичен, а и при колегата доколкото разбрах е обикновен, едно копче за пускане и това е.

Коментар

Ами в този случай и километража не е електронен съжалявам не става.
            Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
            Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Релето е нормално затворено 30а.Демек като го вкл. дава верига и компресора тръгва.Къде ходи на майстор.
              Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo

Коментар

kimirai написа:
                Релето е нормално затворено 30а.Демек като го вкл. дава верига и компресора тръгва.Къде ходи на майстор.
                Пълниха ми го в един гараж на пишмана, а иначе сервиза на майстора е над кафе елена. Ще търся такова реле, а при теб проблема реши ли се.

Коментар

Релето е нормално ОТВОРЕНО

Коментар

Правилно -отворено.Писах му лични да се извиня.
                    Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo

Коментар

Здравейте колеги.Незнам дали точно тук е мястото за моят въпрос,но още не се ориентирам добре във форума.Питането ми е къде мога да намеря уплътнения,гарнитури или О-пръстени, незнам как се наричат,за компресора на климатика,че ми казаха че от него изпуска фреон и били за смяна.Горе долу някаква ориентировъчна цена и къде продават ?Става въпрос за Браво 1.6 16v.И може ли колата да се движи,ако е свален комресора?
                      Браво 1.6 16v

Коментар

Ако е свален компресора колата не може да върви, защото няма какво да държи ремъка на генератора и хидр.помпа. За другото по-добре питай, някой майстор по климатиците.

Коментар

van_dal написа:
                          Ако е свален компресора колата не може да върви, защото няма какво да държи ремъка на генератора и хидр.помпа. За другото по-добре питай, някой майстор по климатиците.
                          на 1,6 компресора е на отделен ремък и няма абсолютно никакъв проблем да си караш без ремък на компресора.
                          Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                          Fiat Bravo'97 1,6 16v
                          Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Извинявам се, ако е така не знаех, че е отделен.

Коментар

Моля някой колега, който кутията пред акумолатора му е като моята с 3 релета да снима това най-вдясно, защото аз го нямам и не мога да го намеря без да му знам параметрите.

Коментар

van_dal написа:
                                Моля някой колега, който кутията пред акумолатора му е като моята с 3 релета да снима това най-вдясно, защото аз го нямам и не мога да го намеря без да му знам параметрите.
                                от тази снимка кое ти трябва? щото ляво-дясно - всичко е относително както казва Айнщайн

Коментар

Working...
                                X