Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Габаритни крушки

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Габаритни крушки

Някой знае ли добри крушки за габаритите? Пластмасата за които се държат на тези които махнах по долу беше понагоряла. Редно ли е да се смени ?
    Прикачени файлове
    Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
    Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

аз сложих диоди като тези на снимката, точно защото от обикновени крушчици пластмасата изгаря и се разпада. Тия диоди издържаха няколко дни, после сложих други - прави отгоре, а не такива заоблени, и досега близо 1/2 година са ок.

Коментар

ogi28b написа:
      аз сложих диоди като тези на снимката, точно защото от обикновени крушчици пластмасата изгаря и се разпада. Тия диоди издържаха няколко дни, после сложих други - прави отгоре, а не такива заоблени, и досега близо 1/2 година са ок.
      А сменял ли си пластмасовите букси при смяната на крушките с диоди ?

Коментар

Не, все още не се бяха разпаднали, оставих ги така - изгорели, но цели. Едната, в левия фар, едвам едвам се държи на мястото си.

Коментар

ogi28b написа:
          Не, все още не се бяха разпаднали, оставих ги така - изгорели, но цели. Едната, в левия фар, едвам едвам се държи на мястото си.
          Мойте са по същия начин но се държат все още. Нагоре ли са, но утре като потърся диоди в Практикер дано не правят същия проблем Мерси за съвета

Коментар

не взимай от тези диоди, а вземи такива, които са плоски (или вдлъбнати) отпред.тези фокусират светлината и не изглеждат добре вечер габаритите.скоро ще пусна тема за преработка на такива диодни габарити - с цел повишаване дълговечността имат един конструктивен недостатък..

Коментар

Аз сложих от плоските, но вътре в корпуса имат последователно съпротивление от 50 Ома и ценер. При това положение тока през тях е около 35 - 40 милиампера и корпуса грее. Аз сложих допълнително едни 50 ома и тока падна до 30 милиампера и вече не греят, но и при това положение пак на някои колеги дадоха фира! Пък и честно казано плоските, които аз имам пак не разпръскват светлината като нормалната крушка и се забелязват добре само фронтално - явно не подават достатъчно светлина към рефлектора за да я отрази навсякъде! Но иначе като изключим, че индикацията за изгорели габарити свети поради голямото съпротивление се надявам да изкарат дълго!Поздрави!
              Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Взех си току що Osram W5W, не ми се занимаваще да търся друго и без това. Струваха 1.39лв 2та и разликата с тези горе на снимката е, че нямат пластмасов корпус. Да греят какво да ги правя , като ми нагорят буксите ще намеря нови в морга и тъй..

Коментар

Аз преди имах неонови (сини), които бяха не плоски, а вдлъбнати отпред. Не мръднаха поне 6 месеца и разпръскваха светлината в целия фар. Но веднъж ченгетата ми написаха фиш и си сложих от тия на снимката. Вече трети комплект взимам, щото изгарят постепенно. Първо почват да мигат, после отказват на цяло.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

style34 написа:
                    Аз преди имах неонови (сини), които бяха не плоски, а вдлъбнати отпред. Не мръднаха поне 6 месеца и разпръскваха светлината в целия фар. Но веднъж ченгетата ми написаха фиш и си сложих от тия на снимката. Вече трети комплект взимам, щото изгарят постепенно. Първо почват да мигат, после отказват на цяло.
                    я разкажи за тоя фиш !

Коментар

По закон нямаш право да изменяш цвета и характера на светлините на автомобила и да ги правиш различни от заводските. Вероятно за това е било, предполагам. На това основание някои хора очакват в един момент да започнат глоби за ксенони, ако не са заводски. Предста’аш ли си...

Коментар

ogi28b написа:
                        По закон нямаш право да изменяш цвета и характера на светлините на автомобила и да ги правиш различни от заводските. Вероятно за това е било, предполагам. На това основание някои хора очакват в един момент да започнат глоби за ксенони, ако не са заводски. Предста’аш ли си...
                        Според мен габаритен диод като неговия свети отличително синьо и няма за цел да осветява а за гъзария Съответно габарита не изпълнява функцията си, незнам да пише за такова нещо в закона или правилника но си струва да се провери, защото ченгетата повечето са хора, но понякога доста издребняват

Коментар

Ами относно фиша... Взимам аз едни приятели, с които ще излизам и докато ги чакам пред блока им съм спрял фаровете, т.е. оставил съм да светят само габарити и халогени. Беше тъмно, но има лампи в града, а и халогените светят доста и въобще не се усещам да пусна късите. Трябваше да мина 1 км и да прибера колата в гаража. Но! Пуснали сме музиката яко, караме си и срещу нас кола, полицейска. Светка ми къси дълги аз не мога да сваря да отварям прозореца ли музиката ли да намалявам :D И ония ми вика "Отбий в дясно веднага!". Ние шах и мат. Не мога да се усетя за кво става въпрос. Знаеш ли що те спрях? аз-не. Колата ти изглежда овратително. Представете си ярко сини габарити само със халогени. И ми вика тя колата ти е технически неизправна аз мога да я спра от движение. Хахаха забавен тип си викам аз. Първо било забранено със сини крушки да се кара, защото в закона били позволени само червени, жълти и бели. Щом не пишело, че са разрешени сините значи били забранени. Не ми се спореше да му казвам, че по същата логика щом не пише, че са забранени, значи са разрешени. Второ, нямало намалена видимост та защо съм пуснал халогените. И трето халогените се използвали само с къси светлини, не и с габарити. И така прави се на тежък 10 минути и ми написа един фиш, който вече две години се търкаля в жабката и не съм платил. Между другото един познат има фиш за неонки на пръскалките на чистачките.
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Никои неможе да те спре да караш на къси през деня, камо ли на габарити !! Мотора като карам е задължително даже на повечето късите не се изключват.. Копче неможе да ти каже за през деня ама кат му е на криво що да не си го излее на тебе пък За халогени да, но на къси почти винаги карам през деня

Коментар

Заради халогенните са те спряли. Но така са го извъртяли , че са се заяли за сините крушки.
                              Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Working...
                              X