Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за превключвател на къси за браво 1.6 - сменен!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за превключвател на къси за браво 1.6 - сменен!

Здравейте,Някой знае ли как се сменят превключвателите за фарове (лостчетата) на бравото, имайки Airbag ?Намерих 3 болта от който се маха кората зад волана , но толкова. Трябва ли да се откача волана за целта ??Проблема е че нямам къси пък лостчето се счупи и трябва да го сменя :/
    Renault Clio Baccara 1.8 SPI 90hp
    Бившо: Fiat Bravo SX 1.6 16v 103hp

Всъщност, намерих го и си е доста сложна операция! Не си струва да си прецакам Еърбега,но трябва някак си да сменя ключовете Yellow_Flash_Colorz_PDT_13

Коментар

кола проблем

може и да се справиш и сам с повече труд сега има едни болтове зад волана да махнеш Аербега има една главна букса за кабела иедна за клаксона /като си и звадил ключ естествено -не на контакт / и там има още 3 винта и после разкачаш всички жици наоколо и си готов махаш и волана и сам ще се ориентираш по на татак тук имаи снимки някаде или от програмата/ Епер/
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

3те винта ги махнах тоест долната кора и без да махам волана .. с доста зор ! а има ли някакъв шанс да ми гръмне еърбега при демонтаж, ако съм внимателен разбира се , с какво трябва да се съобразя най-много ? мерси много за помощта

Коментар

Откачи първо акумулатора за всеки случай, после буксата на еърбега.
          Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

къси

нали като разглобиш одзат винтчетата и еарбега ще се освободи от волана и там има едни букси като ги разкачиш /внимателно / и няма страшно и по добреда е махнат + вадиш гайката в средата и малко размърдваш на страни и на горе и волана излиза
            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

ще я разколача и ще видя дали може да се поправи ако не направо нови лостчета благодаря ви много

Коментар

Няма оправяне, ще се сменя . Пръсках с ВД-40 страхотно приложение има.но не проработи :/ В една автоморга ходих имаха ключ. Помолих ги да го видя беше описан с някакъв бял маркер , мръсен и надраскани мисля,че нямаше кабели за Еърбег . Казах им ,че ще си помисля а те ме овикаха че съм искал да го видя без да съм го взел !

Коментар

А някой случайно да знае разликата между такива превключватели с и без Еърбег да знам какво да гледам по моргите да не ме метнат, че в ръководствата не намерих, в нета също и снимки също .. Ще съм много благодарен макар и да ставам досаден

Коментар

Открих че външна разлика между превключвателите няма. Човека без да разкача акумулатора за 20 минути го смени. Махна еърбега клаксона волана след това корите, накрая разви превключвателя сложи новия и на обратно пак. То било елементарно ама като ме е бъз да пипам и несъм виждал как е вътре точно. Снимките във форума мисля че не са от най ясните , но неможах да снимам докато човека действаше Каза е кто има време ще ми сложи реленца на късите фарове да не нагаря пак, и щели да светят по-силно , докато дългите имали реле

Коментар

Колега, не мога да не се намеся - има много, много по-интелигентен начин от това което ти е казал майстора. Късите имат реле, дългите НЯМАТ Това на късите обаче работи само като караш на дълги, иначе не е активно. С проста интервенция го правим така, че да работи винаги, а не само на дълги. Така получаваш "къси през реле" (или с други думи - това за което ще ти вземат парите) с помощта на фабричните компоненти, нищо допълнително, което да загрозява. Това вече е направено в моята, и в няколко други браво/а и в някои мареи, например на Rokambol, Yavor, JO_666, u_bo ако не греша... и работи безпроблемно. Прочети темата "Профилактика... Преработка на схемата". Това е една интервенция от която си личи че майсторът ти не познава схемата на тези коли в детайли и работи наизуст. Ако имаш желание - питай, лесно е, за 10 минути ще си го направиш сам и ще спестиш 20-30-40 лв за "майстор"

Коментар

ogi28b написа:
                        Колега, не мога да не се намеся - има много, много по-интелигентен начин от това което ти е казал майстора. Късите имат реле, дългите НЯМАТ Това на късите обаче работи само като караш на дълги, иначе не е активно. С проста интервенция го правим така, че да работи винаги, а не само на дълги. Така получаваш "къси през реле" (или с други думи - това за което ще ти вземат парите) с помощта на фабричните компоненти, нищо допълнително, което да загрозява. Това вече е направено в моята, и в няколко други браво/а и в някои мареи, например на Rokambol, Yavor, JO_666, u_bo ако не греша... и работи безпроблемно. Прочети темата "Профилактика... Преработка на схемата". Това е една интервенция от която си личи че майсторът ти не познава схемата на тези коли в детайли и работи наизуст. Ако имаш желание - питай, лесно е, за 10 минути ще си го направиш сам и ще спестиш 20-30-40 лв за "майстор"
                        Мерси, той човека свърши нещата за 20 минути, само чу релето и предположи че е за дългите , а релето мога ли да го подкарам да работи постоянно и за къси и за дълги? Той като сменя превключвателя видях едно на самия него, но май е за мигачи ,да не би за него да става дума ?? А и ми обясни също , че слага реле на късите ,това което съм чел из форума че правите за да няма отечки и да светят по силно. За това го помолих и каза че ще го направим. А ако е толкова лесно и смяташ , че мога сам да го направя, да бих го направил стига да знам характеристиките на релето, според ел. системата на фиатките ни

Коментар

Пиша го съвсем кратко и ясно, и се повтарям: Късите когато са само на къси , не са през реле. Когато си на дълги, късите вече минават през релето което чува майстора. Дългите никога не са през реле. С помощта на 1 жица с която ще свържеш 2 точки от инсталацията, ще стане така че късите ти винаги ще са през въпросното фабрично реле. Още веднъж - майстора ти явно не познава инсталацията, и иска да направи нещо наизуст, така както по принцип се добавя реле. Но специално в тази инсталация това няма да е най-добрия вариант.

Коментар

Трябваше ми пояснение, защото и аз самия не знам инсталацията. Един друг жичкаджия беше направил уж габарита ми да свети с късите, защото ключа в положение къси беше счупен. Всъщност те работеха при режим светкавица, което е излишно и човека си сряза моста Ще се поразровя да се опитам сам да направя разни магий, че ако продължава да минава само през ключа , ще нагори и този и пак ще трябва да сменям :/

Коментар

Прочети темата за преработка, и ако има нещо неясно - питай Те са работели при светкавица, защото дългите захранват въпросното реле, което майстора чува, и включва късите.

Коментар

Working...
                              X