Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

В ЕКУ-то записват ли се електронно километрите на колата

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

В ЕКУ-то записват ли се електронно километрите на колата

В ЕКУ-то на бравото записват ли се електронно километрите на колата и могат ли да се прочетат при диагностика.Интересувам се и къде е диагностичната букса на ФИАТ БРАВО и по к- линия ли е?
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Щом задаваш този въпрос вероятно имаш съмнение,че километрите на колата ти не са реални . Да знаеш , че не си единствен с такива съмнения.
    SEAT Leon Cupra 300
    Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Ами да имам съмнения че 100500 км ми се виждат доста малко за да се рални.Въпредки че мотора е работи перфектно и грам не духа.
      FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

Доколко е вярно не знам, но от сервиз на Фиат са ми казвали, че километражите на автомобилите произведени до 2002 година могат да се манипулират без това да се записва в компютъра - т.е. не може да се разбере ако автомобила се включи на компютърен тест, след 2002 година може би пак ставало, но било трудно...Манипулирането на километража струвало средно 30-50 лева.

Коментар

И на тия след 2002 също се прави. Имам пресен пример за един лексус ( служебен ), на който му подменяха чипа, за да излиза повече километри. И даже не беше скъпо...
          www.CarProfi-BG.com
          Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
          Зареждане и ремонт на автоклиматици.
          Най-атрактивните цени в София!

Коментар

То е ясно че лесно може да се манипулира но ми беше интересно дали все пак се записва в ЕКУ-то на Бравото.
            FIAT БРАВО 1.2 16v

Коментар

crush написа:
              И на тия след 2002 също се прави. Имам пресен пример за един лексус ( служебен ), на който му подменяха чипа, за да излиза повече километри. И даже не беше скъпо...
              С цел!? Yellow_Flash_Colorz_PDT_35

Коментар

PASSARELLA написа:
                crush написа:
                С цел!? Yellow_Flash_Colorz_PDT_35
                Заради внос може би. За втора употреба се признава автомобил над 6 месеца или определен брой километри. Признаят ли го за втора ръка можеш да декларираш ниска фактурна стойност.Т.е. цел -данъчна измама Предполагам. Колегата ще каже така ли е.
                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Re: В ЕКУ-то записват ли се електронно километрите на колата

infineon написа:
                  В ЕКУ-то на бравото записват ли се електронно километрите на колата и могат ли да се прочетат при диагностика.Интересувам се и къде е диагностичната букса на ФИАТ БРАВО и по к- линия ли е?
                  За коя кола става въпрос?
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Аз съм виждал на Екзаминър, че излизат реалните километри, но...не на всички автомобили. На моята не излезе. На братовчедката - да, ~218000, при ~107000 на километража :P Моята е 1998г, нейната 2000г. Ако намеря начин да видя и тези при мен...май по-добре да не намирам
                    Fiat Marea 1.8i 16V
                    Fiat Tipo 1.4i 8V
                    Fiat Punto 1.6i 8V
                    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Working...
                    X