Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос относно плафон ???

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос относно плафон ???

Здравейте, днес се сдобих с радардетектор и искам да си го монтирам на десният сенник(колата е ФИАТ БРАВО). За тази цел искам да ви попитам дали някои знае може ли от плафона да се изкара захранване в смисъл 12 волта. Без да трябва да развалям лампите и.т.н ... там ми е най-близо и сигурно ще има начин.Благодара предварително
    На мъж които знае как да чука винаги ще му отворят

Може разбира се.Там има постоянно напрежение и ще трябва да го гасиш или да сваляш антирадара когато не ти трябва.

Коментар

Ок мерси само ако можете да ми кажете как се разглабя плафона за да не стане някои сакатлък.А си мислех просто да сложа един прекъсвач и готово.

Коментар

Под двете пластмасови капачки в по-близкият до теб край, има две винтчета. След, като ги развиеш дръпни леко и ще усетиш, как стават нещата! Капачетата се вадят с тънка, права отверка. Аз също съм си изкарал там захранване за радар детектора, но го монтирам само, като тръгна на по-дълаг път. Мислех преди време да го вградя в плафона, но се оказа, че ще трабва да се лиша от половината плафон за целта...
        Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Благодара за отговорите

Коментар

Ако съм на тебе ще си го направя да се гаси и пуска с копчето за отделните лампи на плафона и ще го скрия под самия плафон.Така хем ще си стои постоянно в колата, хем ще работи когато искам, хем ще се чува добре, защото е до главата.Е, няма да виждаш лампите и няма да можеш да му сменяш режимите, но е супер удобно - на старата ми служебна кола беше така направен и е супер.А ако те спрат катаджии - просто докато спираш - цъкаш копчето на плафона да не квичи и готово...
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Колега, направих го с отделно копче за пускане и спиране, на което обаче избрах малко кофти място, но и там си действа. На плафона монтирах гнездо в което вкарваш куплунга от радара и с копчето го пускаш и спираш. А ако искам да си го преместя в другата кола просто свързвам куплунга с оригиналния кабел за захранване от запалката и готово. Мисля, че добре се получи, но ще чакам и вашето мнение
              Прикачени файлове

Коментар

Според мен можеше да използваш по-елегантен куплунг, а и защо ти е ключе, устройството няма ли на себе си такова за включване и изключване?

Коментар

За куплунга си прав, но просто в квартала не можах да намеря по-красив но и този ще свърши работа.А на устройството няма ключе. Мисля, че стана горе-долу добре.

Коментар

аз пък имам друга идея, но тя е за истински антирадар, от тези забранените, който да ме пази. мисля да го монтирам отпред някъде около радиаторите, така че да не можеш да познаеш какво е, вътре едно копченце например под съединителя, което да се натиска с крак и това е. но за радар детектор няма смисъл да се слага чак отпред, уж не са забранени
                    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                    Fiat Bravo'97 1,6 16v
                    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

pakumba написа:
                      аз пък имам друга идея, но тя е за истински антирадар, от тези забранените, който да ме пази. мисля да го монтирам отпред някъде около радиаторите, така че да не можеш да познаеш какво е, вътре едно копченце например под съединителя, което да се натиска с крак и това е. но за радар детектор няма смисъл да се слага чак отпред, уж не са забранени
                      Къде отпред, колега? Тук така, или иначе обсъждаме едно от стандартните места на радар детектора - между огледалото и десният сенник. Иде реч за захранването, което се осигурява от куплунг, който се включва в запалката, това е наудобно. Затова сме си изкарали ток от плафона! Аз съм си пуснал една къса жичка, която завършва с куплунг, който влиза в радар детектора. А в интерес на истината е добре човек да използва такова устройство и в града. Случвало ми се е по цялото Ботевградско шосе да ми пищи. Никъде не видях полицаи, и на десет метра след, като завих в дясно спря. Навъдиха се доста маскирани партули... с тази цел мислех да го скрия в плафона, но няма как да стане без да се лиша от половината такъв. Няма място. И не искам да го крия от полицаите, спирали са ме с него и няма проблем, разрешен е. От джамбазите искам да го скрия и да ги използвам в града.

Коментар

Vladim написа:
                        pakumba написа:
                        Къде отпред, колега? Тук така, или иначе обсъждаме едно от стандартните места на радар детектора - между огледалото и десният сенник. Иде реч за захранването, което се осигурява от куплунг, който се включва в запалката, това е наудобно. Затова сме си изкарали ток от плафона! Аз съм си пуснал една къса жичка, която завършва с куплунг, който влиза в радар детектора. А в интерес на истината е добре човек да използва такова устройство и в града. Случвало ми се е по цялото Ботевградско шосе да ми пищи. Никъде не видях полицаи, и на десет метра след, като завих в дясно спря. Навъдиха се доста маскирани партули... с тази цел мислех да го скрия в плафона, но няма как да стане без да се лиша от половината такъв. Няма място. И не искам да го крия от полицаите, спирали са ме с него и няма проблем, разрешен е. От джамбазите искам да го скрия и да ги използвам в града.
                        И моя не може да се побере в плафона, а пък няма друго място под кората на тавана. Все още не мога да му измисля къде да го сложа. Мислил съм за вариант да изрежа таблото и да го монтирам на някакъв механизъм (например с машинка за централно заключване), ама не знам дали някъде има кухо под таблото, да не взема да уцеля на ламарина отдолу.
                        Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.

Коментар

pakumba написа:
                          Защо пък с крак ще до вкючваш вземи ток от габарита и от там ще го пускаш и спираш ама по често ще караш на габарити,за което не виждам да има проблем.
                          FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Само да вметна, за Брава, Браво и Мареа в плафона има 12В и от контакт, не само тези постоянните.

Коментар

Working...
                            X