Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Относно аудиоуредбата на пунтото ми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Относно аудиоуредбата на пунтото ми

Здравейте,Преди време си купих предни комбинирани тонколони за Пунтото ми (Punto MK2). Спрях се на ето тези Pioneer: http://www.electron.bg/product_info....page=4След като ги инсталирах установих, че високите честоти не ми достигат и купих отделно и две Hertz пищялки, които монтирах до ръчката за коригиране на положението на страничното огледало. Свързах пищялките директно към клемите на Pioneer колоните. Напоследък се чудя, така и така вече имам отделни пищялки Hertz, дали ако прекъсна вградените пищялки, които са на Pioneer колонките няма да се усилят ниските на Pioneer-а. Има ли смисъл да опитам или по ваша преценка е безсмислено и няма да има резултат. Поздрави

Резултата ще ти е нулев, даже ще ти паднат малко още високите като не работят Пайнеските пищалки.Те така или иначе не товарят допълнително усилвателя - при фабричните комбинирани говорители си има филтри и всяко говорителче си взима каквото може да свири.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Колега по принцип Pioneer са с със слаби високи и много горят.Колега отрежи на Pioneer пищялките и вържи на тяхно място Hertzа.С какво CD-си.
      Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

CD-то е също Pioneer DEH 2900MP (http://www.electron.bg/product_info....sort=2a&page=2)Мога да отрежа тези на Pioneer и да вържа на тяхно место Hertz-a, но ако това няма да увеличи ниските не виждам смисъл да го правя.

Коментар

препорачвам ти да смениш говорителите с сони или блаупунт аз сам с блаупунт и сам много доволен на същата колица
          Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

не очаквай да извадиш кои знае каквуи ниски от тези говорители. нищо че са 17ки. има и голямо значение как е направено пространството за монтирането им и какъв точно обем ползват. ако вратата н ее уплътнена хубао и се получава FREE AIR нищо чудно ,че нямаш бас. но според мен ги вържи на един и съши изходи и херца и пайнера и си свиркаи. после събер парички за читави елипси и усилвателче. ефекта ще те учуди.УСПЕХ!
            Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
            182A4.000 IAW49F
            LPG - Lovato EasyFast
            ----------------------------
            "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Благодаря за отговорите. Споделих за ниските честоти с един приятел и се оказа, че той е имал същия проблем и както вече беше отбелязано зависи какъв обем ползват, тоест какво е пространството зад и около говорителя във вратата. Ще погледна да видя дали може да се отвори към останалата част на вратата и дали ще се получи по-добър ефект от ниските. При него след като преместил говорителите от оригиналното място на вратата на Голфа на друго място на вратата с повече обем зад говорителя се увеличили значително ниските.

Коментар

погледни в книжката на колоните, ако си ги купувал ти, и там трябва да пише горе-долу какъв обем им трябва. за да се ориентираш и ако ще ползвах голям обем от вратата си подсигури всички лостчета и сглобки да не тропат, като усилиш. ефекта който се получава изобщо не е приятен за ухото :PУСПЕХ !!!
                Фиат Мареа 1.6 16v, 99 г.
                182A4.000 IAW49F
                LPG - Lovato EasyFast
                ----------------------------
                "Има две неща които са безкрайни, вселената и човешката глупост, ... но не съм много сигурен за вселената", А. Айнщайн

Коментар

Working...
                X