Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем CD-то дърпа много ток или проблема е в свързването

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем CD-то дърпа много ток или проблема е в свързването

Колеги наскоро ми се появи такъв проблем. Акумулатора взе да пада често - бях пуснал тема в консултации. Купих си нов но и той за 3 седмици беше out. Веднага проверих какъв е проблема. Оказа се че цд-то дърпа много ток когато колата е загасена - 0,5А . След като му издърпах захранването консумацията падна само на 0,01А - алармата дърпа толкова. Така пича който ми го монтира в "оторизирания сервиз" просто върза постоянния плюс и плюса от контактния ключ заедно и цд-то работеше дори при изгасена кола. Та искам да ви попитам от това свързване ли се получава тази голяма консумация или цд-то е смотано?
    Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

ами и аз го имам същия проблем преди с радиото ока сега с сд акумолатора 3ти път го зареждам и на мене ми се струва че доста ток ми ходи с сдто
    FIAT BRAVA_ELX 1.6 16V 103HP 97

Коментар

ами бате едва ли според мен другия начин на сварзване е пролемен дето трябва да дадеш на контакт и тога ва почва да работи музиката
      Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

Изкарай си някъде едно ключе... като не си в колата/не слушаш музика да прекъсваш плюса...Аз съм с BLAUPUNKT BERMUDA MP36, Made in China... И аз съм си свързал постоянния плюс и този който минава на контакт -> и двата са заедно към плюса, защото ми е тъпо само когато е на контакт да "пее и свири"... Не съм се замислял за консумацията, понеже свалям плейъра всеки път като не съм в колата (аз каляската я карам само извънградско). Видях че няколко комшии пред блока ни в Люлин си откачат плейърчетата ежедневно и ме подгони параноята...Още нещо: на мен ми направи впечатление следното: дори когато не е услилен - 20-25, за два часа извънградко каране страшно много загрява отзад радиатора на самия плейър и изобщо целия плейър и започва да мирише на стопени кабели (понеже явно отзад кабеляците се опират в радиатора)... Иначе нямам оплаквания от плейъра, взех го от един колега от работата, супер запазен, на 6 месеца, на добра цена... Явно са така Made in China нещата...

Коментар

Как мога иа аз да си измеря да ли CD ми дърпа ток.
          Fiat Bravo 1.4 12v Turbo Makaron

Коментар

6ma7ka7a написа:
            Как мога иа аз да си измеря да ли CD ми дърпа ток.
            На изгасен двигател, без консуматори, спряно CD и т.н... Вземаш един мултицет, нагласяш го да мери ТОК (АМПЕРИ - на най големия обхват, обикновено е до 2 ампера на стандартните мултицети). Откачаш плюсовата клема от клемата на акумулатора, след това: опираш едната сонда на мултицета в клемата на акумулатора, а другата сонда на мултицета я опираш в клемата на колата и гледаш дали отчита точец... и колко...

Коментар

Сега точно преди 20 мин отидох да замеря пак с мултицет. Значи когато касетофона е вързан така както е в момента - 2-та плюса постоянен и от контактния ключ са вързани заедно и работи дори без да е на контакт - 0,5А Когато са кабелите са вързани постарому, цд-то работи само като е на контакт, но си пази настройки и станции - 0,04А. Когато е тотално разкачено - 0,02А - само аларма включена. Явно така ще си карам - ще слушам само като съм в движение

Коментар

Аха благодаря сега утивам да го меря ако намеря мултицета.

Коментар

noriaga написа:
                  Сега точно преди 20 мин отидох да замеря пак с мултицет. Значи когато касетофона е вързан така както е в момента - 2-та плюса постоянен и от контактния ключ са вързани заедно и работи дори без да е на контакт - 0,5А Когато са кабелите са вързани постарому, цд-то работи само като е на контакт, но си пази настройки и станции - 0,04А. Когато е тотално разкачено - 0,02А - само аларма включена. Явно така ще си карам - ще слушам само като съм в движение
                  Изкарай си едно ключенце... някъде под таблото, под седалката,... да не дразни окото... по-лесно ще ти е отколкото да държиш все на контакт ако си спрял и искаш да слушаш музика...

Коментар

batececo написа:
                    noriaga написа:
                    Изкарай си едно ключенце... някъде под таблото, под седалката,... да не дразни окото... по-лесно ще ти е отколкото да държиш все на контакт ако си спрял и искаш да слушаш музика...
                    И това е вариант.

Коментар

Да но нямали всеки път да се нулират настройките на CD-то.

Коментар

Преди 3-4 месеца имах абсолютно същия проблем,но едно ключе със светодиодна инд.за верига(90 стотинки) и метър кабел спасиха положението.Прекъснал съм само червения + на плеара,жълтото пак е +-за паметта.Оттогава нямам ядове ,а то не беше нов Varta,майстори по стартер,специалисти по аларми и електроники.....Мога с часове да разказвам одисеята"НЕО",но дано това ти помогне.Успех!
                        ===============================
                        // ..."Денят не си личи по сутринта"... //
                        ===============================

Коментар

НЕ Е НОРМАЛНО плеърите а ви лапат толкова ток като не работят.Или са сдухани или наистина модела си е такъв, но това не е нормално.Пунтото го взех с едно скапано Сони - висок модел касетофон, но тотално издухано и след месец два започнаха проблемите с акумулатора. Оказа се накрая че касетофона като е изключен, усилвателя му остава под напрежение и си хапва 300милиампера ( 0,3 ампера ) и така като не се кара колата един - два дни - акумулатора си заминава. Сами смятайте - 0,3 ампера по 24 часа - 7,2 ампера - за 2 дни - 15 амперчаса, за 3 - 23амперчаса - при 40 амперчаса акумулатор - чакай го да завърти при студено време... А и като гледам вашите повечко консумират.Съответно замяната с ЦД Сони - пак старо ама читаво (за някакви си 80лева) реши проблемите от раз.Ако питате мен - тия плеъри - в кофата... Всичко останало - ключета, допълнителни кабели и др. са огромни компромиси.Представете си че веднъж забравите да цъкнете ключето, навън е -15 и в 3 през ноща ви потрябва колата, за да се отиде до аптека за лекарства за болно дете или възрастен...Все пак читав ЦД плеър без МП3 върви 80кинта втора употреба - не си струва ядовете, повярвайте ми!А гледам и нови Панасоници имаше в Метро по 130лв.
                          Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

За сега проблема е решен с известен компромис.

Коментар

Колега как реши проблеми сподели с нас и друго хора има такъв проблем като теб.

Коментар

Working...
                              X