Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мобилен DVD плеър

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Мобилен DVD плеър

Колеги, ще съм благодарен за една консултация.Загледал съм се в този мобилен плеър:Накратко, плейва MP3, DVD, картинки, има радио и TV...Идеята ми е да го ползвам и в колата и в караваната.Стигнах обаче до ТВ тунера - DVB-T.Ето ги спецификациите в РЕСЕТ.Не ми стана ясно мога ли да гледам аналогова телевизия на това нещо или не?И изобщо този Digital Video Broadcasting има ли почва у нас, в смисъл излъчва ли се нещо по този стандарт?По принцип съм много доволен от ФМ трансмитер на тази фирма и ако тунера може да работи с аналогов сигнал, джаджата не е лоша като идея...Изобщо бих бил благодарен за всякакви мнения относно евентуалната покупка на това нещо.Или алтернативи на подобно устройство с минимум 10" дисплей...
    I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

В спецификациите пише DVB-T, Cable TV тъй че най вероятно става дума за хибриден аналогово/цифров тунер. Той може да приема както аналогови така и цифрови наземно разпръсквани програми.В София има експериментално цифрово излъчване от Копитото по стандарт DVB-T. Излъчват се няколко ТВ и радио програми но битрейтът на данните е нисък и има какво да се желае като качество. Но това си е тестово излъчване все пак. Излъчването е на честота 818.00МХц. До няколко години всичко ще е цифрово защото е по евтино и по качествено.Всъщност намерих упътването за потребителя и там явно си пише че приема както нормални аналагови канали, така и цифрови DVB-T.http://www.odys.de/web/web_lan_en_hm...002dvbt_en.pdf

Коментар

ilkor написа:
      В спецификациите пише DVB-T, Cable TV тъй че най вероятно става дума за хибриден аналогово/цифров тунер. Той може да приема както аналогови така и цифрови наземно разпръсквани програми.В София има експериментално цифрово излъчване от Копитото по стандарт DVB-T. Излъчват се няколко ТВ и радио програми но битрейтът на данните е нисък и има какво да се желае като качество. Но това си е тестово излъчване все пак. Излъчването е на честота 818.00МХц. До няколко години всичко ще е цифрово защото е по евтино и по качествено.Всъщност намерих упътването за потребителя и там явно си пише че приема както нормални аналагови канали, така и цифрови DVB-T.
      Да, видях и аз спецификациите но ми се искаше някой да потвърди.Щото на консултантите в магазина много не разчитам.Друг е въпроса колко е чувствителен тунера и дали може да се разчита на него за мобилна работа, но това докато не се пробва няма как да се разбере.Колкото до това дали всичко ефирно ще мине на DVB-T, лично аз се съмнявам.Не съм чел за стандарта но предполагам, че позлват по-малки мощности и съответно покриват по-малка площ.Аналоговото разпръскване скоро няма да умре ми се струва.Знам, че имаше идеи за такова разпръскване - ето ги дори антените монтирани на Копито за DVB-T:ЦЪКНа стойката им съм стъпил за тази снимка Всъщност тогава дори не знаех какво е това зад мен.Във всеки случай, тогава още не работеха
      I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...

Коментар

Цифровото приемане при движещ се приемник е несравнимо по качествено отколкото с аналогов. Да не говорим когато бъдат развърнати DVB-T SFN с национално покритие позволяващи приемане на една единствена честота на територията на цялата страна.Между другото в момента не се издават лицензи за аналогово ТВ разпръскване и доколкото знам такива повече няма да се издават. Така че до 2-3 години не би трябвало да остане аналогово разпръскване - просто експлоатационните разходи са в пъти по високи и ще го обесмислят при наличие на цифрово покритие.В момента мисля че се чака изготвяне на национален радиочестотен план за наземно цифрово разпръскване съобразен с RRC-06 който беше приет 2006 година

Коментар

Working...
        X