Здравейте,От скоро се качих на Фиат Брава и вече много се радвам, че се престраших да мина на италианско возило. Страхотно е!Все пак се обръщам към вас със запитване относно малък проблем. Ел. стъклата ми се движат много бавно, а дясното, на пътника до водача се качва само с ръчна/механична помощ. Много е неудобно... Дали някой би могъл да ми даде практичен съвет за това?Също така и електронния дисплей за пробега ми не работи. Предишния собственик ми каза, че се е включил преди време, за малко, когато е хлопнал в дупка, но след това пак е спрял... Ще може ли някой да ми препоръча начин за решаване и на този проблем?Благодаря предварително! Ще направя всичко възможно да се присъединя към шествието към Търново този уикенд Без аварийно каране на всички!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ел. стъкла и пробег брояч
Collapse
X
-
здрасти. за ел стъклата ако махнеш кората няма д аможеш да ги смажеш- има да се маха една предпазна ламарина, става адски сложна работа. аз лично моите ги смазах така- махнах лайсната от вътрешната страна на вратата и джама до долу свален- вижда се една ролка. там пръсках с вд 40. после пръсках отстрани във лаините, където се движи стъклото нагоре-надолу. ефекта беше осезаем. но дали защото вд е една голяма простотия, която нито чисти ел контакти, нито е смазка/пръснеш някъде, след 2 дена няма и помен от мазно/, но след месец пак се затормозиха. сега съм намислил да сваля страничнител лайсни и да ги мия с четка и вода.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
-
gamma написа:Аз се чудя защо продължавате да го ползвате това ВД40, след като има толкова хубави контактни спрейове на Филипс... Иначе за смазване препоръчвам флаконче литиева грес.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Това WD-40 наистина е голям загадка. Моя опит сочи, че го бива за почистване, но не и за предпазване. На колегата ще му свърши работа в случая, защото ще почисти боклуците от релсите. Обаче, за да не се повтори случката на pakumba на помощ идва литиевата грес. Т.е. чистене с ВД, предпазване с нещо друго, аз лично ползвам някаква бяла грес, пак на спрей за 5-6 лв.Pakumba, тоя спрей съдържа предимно бензин. Скъпичко ми се вижда, по бензиностанциите все още се намира за под 3 лв литъра (:Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
vesko написа:Това WD-40 наистина е голям загадка. Моя опит сочи, че го бива за почистване, но не и за предпазване. На колегата ще му свърши работа в случая, защото ще почисти боклуците от релсите. Обаче, за да не се повтори случката на pakumba на помощ идва литиевата грес. Т.е. чистене с ВД, предпазване с нещо друго, аз лично ползвам някаква бяла грес, пак на спрей за 5-6 лв.Pakumba, тоя спрей съдържа предимно бензин. Скъпичко ми се вижда, по бензиностанциите все още се намира за под 3 лв литъра (:Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Само Флипс пчиства, смазва и предпазва. Всичко друго е мижай да те лажем. И не струва 20 - 30 лв. а само 8. Това за стъклото с ръчно подпомагане, колега, и на мен ми се случи. Затвори го тоя джам, и не го барай докато не си намериш нов механизъм ! Освен ако не искаш да си отватяш рана на гъ... Има едни пластмасови обтегачи, и един пластмасов водач, които сигурно са прецакани и при тебе. Може да се оправят, но е голяма играчка, и трябва голям майсторлък, щото трябва да си ги изработиш сам. Като резервна част се продава целият механизъм и струва около 170 лв. нов. Един колега предлагаше комплекта за двете врати за 60 лв., втора употреба. Потърси в купува /продава. А за брояча, нямам идея. Той е на една допълнителна платка в таблото, освен там да има спукана спойка м/у основната платка и тая с брояча. Вади таблото и провери.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:BO написа:За брояча просто си смени крушката!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Обикновени лампи са, 1.2W/12V, включително и за подсветката на дисплея за километрите. Само за въздушната възглавница и за АBS при мен бяха със светодиоди. Аз нямам нито възглавници нито ABS и не светят, но си ги имаше на платката запоени.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
jenshen73 написа:Dido_Lyubenov написа:BO написа:За брояча просто си смени крушката!Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
dimov75 написа:По добре отвори едно табло и наистина ще я видиш! Потвърждавам на 100% че е с обикновенна крушка с нажежаема нишка-лично си я сменях при покупката на Марея-та защото старата беше изгоряла и дисплея беше тъмен и нищо не се виждаше.Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар