аз тъкмо се канех утре да чистя дебитомер и стъпков мотор ама нещо заснежа и да видим кое ще се занимавам с дебитомер или с завивката
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сервиз за тестване на дебитомер?
Collapse
X
-
Re: Сервиз за тестване на дебитомер?
ogi28b написа:Колеги, във връзка с едни интервенции по двигателя ми, спешно се налага да проверя изправността на дебитомера си. За целта трябва да посетя сервиз, в който разполагат с подобна апаратура: ТЕСТЕР ЗА ДЕБИТОМЕРИНякой от вас знае ли за такова място? Мисля че това е доста специфичен уред, и ако изобщо някъде го има, ще е на 1-2 места. Надявам се да бъркам. А ми се струва несериозно да ръчкам колата на втора, пък да следя дали ускорява по-лошо отколкото на трета в по-ниски обороти, и разните други полеви и крайно неточни тестове. Искам да му направя квалифицирана проверка с подходяща апаратура. Иначе теми за чистене на дебитомер, изчетох сигурно 90 %, да не казвам 100. И като се почне - чистене със спирт, с клечки за уши, с бензин (ама качествен), с нафта, с обезмаслител, с контактен спрей.... Е, в крайна сметка с какво трябва да се чисти? По-скоро - От какъв материал е направен дебитомера, неговата активна част? Пък аз ще преценя с какво да го почистя, ако се наложи. А пък след като е детайл който се калибрира, значи може и да се провери дали работи коректно. Въпросът е има ли в София къде?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:ogi28b написа:Колеги, във връзка с едни интервенции по двигателя ми, спешно се налага да проверя изправността на дебитомера си. За целта трябва да посетя сервиз, в който разполагат с подобна апаратура: ТЕСТЕР ЗА ДЕБИТОМЕРИНякой от вас знае ли за такова място? Мисля че това е доста специфичен уред, и ако изобщо някъде го има, ще е на 1-2 места. Надявам се да бъркам. А ми се струва несериозно да ръчкам колата на втора, пък да следя дали ускорява по-лошо отколкото на трета в по-ниски обороти, и разните други полеви и крайно неточни тестове. Искам да му направя квалифицирана проверка с подходяща апаратура. Иначе теми за чистене на дебитомер, изчетох сигурно 90 %, да не казвам 100. И като се почне - чистене със спирт, с клечки за уши, с бензин (ама качествен), с нафта, с обезмаслител, с контактен спрей.... Е, в крайна сметка с какво трябва да се чисти? По-скоро - От какъв материал е направен дебитомера, неговата активна част? Пък аз ще преценя с какво да го почистя, ако се наложи. А пък след като е детайл който се калибрира, значи може и да се провери дали работи коректно. Въпросът е има ли в София къде?Fiat Idea 05" 1.9 JTDm
Lancia Ypsilon 06" 1.4 16v Momo design
Ventura garage
Коментар
-
Mury написа:Dido_Lyubenov написа:ogi28b написа:Колеги, във връзка с едни интервенции по двигателя ми, спешно се налага да проверя изправността на дебитомера си. За целта трябва да посетя сервиз, в който разполагат с подобна апаратура: ТЕСТЕР ЗА ДЕБИТОМЕРИНякой от вас знае ли за такова място? Мисля че това е доста специфичен уред, и ако изобщо някъде го има, ще е на 1-2 места. Надявам се да бъркам. А ми се струва несериозно да ръчкам колата на втора, пък да следя дали ускорява по-лошо отколкото на трета в по-ниски обороти, и разните други полеви и крайно неточни тестове. Искам да му направя квалифицирана проверка с подходяща апаратура. Иначе теми за чистене на дебитомер, изчетох сигурно 90 %, да не казвам 100. И като се почне - чистене със спирт, с клечки за уши, с бензин (ама качествен), с нафта, с обезмаслител, с контактен спрей.... Е, в крайна сметка с какво трябва да се чисти? По-скоро - От какъв материал е направен дебитомера, неговата активна част? Пък аз ще преценя с какво да го почистя, ако се наложи. А пък след като е детайл който се калибрира, значи може и да се провери дали работи коректно. Въпросът е има ли в София къде?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар