Здравейте ,колеги!От известно време таблото започна да ми премигва чат пат докато един ден напълно спря да работи.Светеха само лампите за зареждане,маслото,къси,дълги-всички контролни лампи.Но нищо другоне работеше-оборотомер,скоростомер,гориво,температура-нищо,дори осветлението.Четох тук по темите за сходни проблеми -струвах ,правих не светва.Извадих клемата за масата на акумулатора-светна всичко.Викам си готово е.Да ама не.Пак изгасна.Почистих масата под акумолатора-същия проблем.Единственото което се сетих е че един колега писа че е сменил кабелите на свещите и е оправил проблема.Огледах кабелите но си бяхя наред.Но видях че кабела за 1 цилиндър се допира до кабелчето за датчика на температурата-сменях го есента ,но не бях сложил шлаух за изолация.Колата преди няколко дни беше на автомивка-мих двигателя,и двата кабела се бяха преметнали един върху друг.Викам си-ше пробвам-може от него да е.Сложих шлаух и край на проблема.Нито мига ,нито изгасва-перфектно работи.За тези които имат подобни проблеми-за правилна работа на таблото всичко е важно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За колегите с дигитални табла на Типо/Темрпа
Collapse
X
-
Проблема с таблото на Типо-то ми беше че се губеше маса. И като свалях ел. прозорец таблото гаснеше , ресетваше се и малкия брояч на километража и часовника. Същото ставаше и с отваряне на вратата когато се задейства плафона. Реших си проблема с едно кабелче 30см. Подадох маса от купето директно към бутона за плафона на лявата предна врата. Вече 3 години си бачка без ядове таблото. Но доста се поизпотих докато открия какъв е проблема. Така че май е вярно че ел. таблата са бъгави, и което е по лошо няма единен проблем.Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар