Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Brаvo '96 : кой е бушона за ел. стъклата?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Brаvo '96 : кой е бушона за ел. стъклата?

Здравейте!Тази сутрин ел. стъклата ми отказаха да се смъкват, като забелязах че на габарити не им светят и лампите на бутоните за вдигане/смъкване.Искам да проверя за изгорял бушон, но се чудя кой точно е.Подозирам, че е горния вдясно от тези на снимката, който би трябвало да е 30 ампера.Не ми е ясно от къде се намира тази група бушони.В manual-a пишеше нещо от сорта на:
    sotto plancia al di sopra della centralina
    което нещо не мога да си го преведа смислено..Явно тази снимка е от германски manual, ако някой знае къде е това
    sicherungen unter dem Armaturenbrett uber der Zentralelektrik
    същото е.Благодаря предварително.

колега докато се чудиш, провери всички бушони, няма да навреди, а копчетата светят винаги без значение дали си на габарити или не. Това в моята кола. Когато започнат да работят нормално стъклата, презапои диодите, обикновено това е проблема да не светят. И аз имам един такъв дето свети когато си иска, но здравия - свети винаги. В downloads има service manual на английски. Показаната група бушони се намира над другото табло с бушони, което е вляво на шофьора, м/у вратата и волана, под таблото, над мястото където ти почива крака когато не натискаш съединителя. Ебаси обяснението....

Коментар

Добре, благодаря за обяснението, отварял съм го там, ще го намеря, щом е на това място.Иначе се надявам диодите да не светят заради бушона, защото до вчера си работеше всичко.Ще пиша като разбера какво е било.

Коментар

fuoco написа:
        Добре, благодаря за обяснението, отварял съм го там, ще го намеря, щом е на това място.Иначе се надявам диодите да не светят заради бушона, защото до вчера си работеше всичко.Ще пиша като разбера какво е било.
        Да, това е бушона. 30 А е!Колегата тие обяснил къде да ги търсиш!
        Space Star 1.9 DID

Коментар

Да, утре ще сменя бушона с нов.Като го махнах, се оказа, че е бил изгорял и някога предишния собственик е свързвал пластините с тел...Стъклата тръгнаха, след като размърдах телта, но ще си сложа предпазител.10х за помощта и на двамата.

Коментар

Все пак обърни внимание и на диодите в копченцата Но щом казваш че са били наред, вероятно пак ще са.

Коментар

ogi28b написа:
              презапои диодите, обикновено това е проблема да не светят....Все пак обърни внимание и на диодите в копченцата Но щом казваш че са били наред, вероятно пак ще са.
              Всъщност диодите на моята врата не тръгнаха, само на пасажерската свети.Едва ли ще се занимавам да ги презапоявам, освен ако има начин без да махам пластмасата на вратата.Но предполагам няма, нали?Важното е, че самите стъкла се вдигат и смъкват ок.

Коментар

fuoco написа:
                Всъщност диодите на моята врата не тръгнаха, само на пасажерската свети.Едва ли ще се занимавам да ги презапоявам, освен ако има начин без да махам пластмасата на вратата.Но предполагам няма, нали?
                Ами цялата кора не се маха. С тънка отверка повдигаш самата пластмаса на бутоните и дърпаш на горе внимателно. Откачаш кабелите и готово. После трябва да разглобиш самия бутон, но много внимателно, че се чупят крачетата. Запояваш и всичко е готово.Ето темата с подробно описание за това: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...F3%F2%EE%ED%E8. Процедурата отмена не повече от половин час.
                Space Star 1.9 DID

Коментар

Аха, благодаря за препратката, Roko.

Коментар

Working...
                  X