Здравейте,Отскоро съм член на семество Фиатови, но имам една лапма за ABS-a, която свети, че не работи.Днес бях във Ауто Италиа и след диагностика ми казаха, че централния блок давал някаква грешка, която изтрили и трябвало да работи. Ако се появила пак да отида да прегледат по-обстойно. Уви, грешката се появи веднага, на 1вия метар и ми казаха, че трябва по-обстойна проверка (няколко часа) да се види какво е и дали трябва да се смени централния блок.Някой може ли да помогне какво става с ABS-а. Също така педала на спирачката е твърдичък. Като го натискам малко е мек и хващат спирачките горе доле, но като натисна по-силно е като без серво и гумите се блокират.Ако имате съвети, ще съм ви благодарен!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Светеща лампа на ABS
Collapse
X
-
Потърси с търсачката, наскоро имаше тема за АБС. Лампата кога ти светва - изобщо не изгасва ли, или изгасва и след като минеш няколко метра светва отново? При всички случаи това си е компютър - закача се, гледа се какъв е проблема. Какво са ти казали - "някаква грешка" без да е ясно каква, така ли ? Пък и грешките се записват не за да се трият, а за да покажат какъв точно е проблема и да се отстрани. Ако са мислели че с изтриване всичко ще е ок, егати и майсторите. Педала е като без серво и гумите блокират именно защото лампата АБС свети, което показва че не работи по някаква причина.
-
ogi28b написа:Потърси с търсачката, наскоро имаше тема за АБС. Лампата кога ти светва - изобщо не изгасва ли, или изгасва и след като минеш няколко метра светва отново? При всички случаи това си е компютър - закача се, гледа се какъв е проблема. Какво са ти казали - "някаква грешка" без да е ясно каква, така ли ? Пък и грешките се записват не за да се трият, а за да покажат какъв точно е проблема и да се отстрани. Ако са мислели че с изтриване всичко ще е ок, егати и майсторите. Педала е като без серво и гумите блокират именно защото лампата АБС свети, което показва че не работи по някаква причина.Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
След като запаля колата лампата не свети. Веднага след като потегля светва без да съм натискал педала на спирачката. Свети постоянно без да изгасва.Спирачките хващат и колелата се блокират, но нещо не е както трябва със спирачките. Не знам дали чака от АБС-а да върне педала при блокаж на колелата и за това е твърд, нямам представа, но трябва да спира по-добре, дори и да е без АБС.А от фиат ми казаха, че централната конзола давала грешка (но не знаеха точно каква) и я изтрили и трябвало да е ок, но след като потеглих и светна пак за постоянно веднага! И ми казаха, че трябва да я остава за по-дълго време, за да диагностицират дали е за смяна конзолата или пък да намерят какво друго е накарало показването на тази грешка...Fiat Marea Weekend 1,8 16v 113hp, 2 airbags, climatronik, multifunctional leather steering wheel, full el. package, halogen, ABS, plush, alloy wheels, 11.96
Коментар
-
kokoroko написа:След като запаля колата лампата не свети. Веднага след като потегля светва без да съм натискал педала на спирачката. Свети постоянно без да изгасва.Спирачките хващат и колелата се блокират, но нещо не е както трябва със спирачките. Не знам дали чака от АБС-а да върне педала при блокаж на колелата и за това е твърд, нямам представа, но трябва да спира по-добре, дори и да е без АБС.А от фиат ми казаха, че централната конзола давала грешка (но не знаеха точно каква) и я изтрили и трябвало да е ок, но след като потеглих и светна пак за постоянно веднага! И ми казаха, че трябва да я остава за по-дълго време, за да диагностицират дали е за смяна конзолата или пък да намерят какво друго е накарало показването на тази грешка...Fiat Marea 1.8 HLX, 113 к.с., 1996 г.
Коментар
-
IvoMarea написа:Колата ти вероятно е Мареа 1.8, ABS-a ти вероятно е Lucas (само предположение).Компютърът на АБС-а прави проверка при даване на контакт и когато колата надвиши 6 км/ч. Изглежда при теб проблема идва при 6-те км/ч. Слабо място е едно реле в блока на АБС-а, което обаче не може да се смени самостоятелно, а се сменя целия АБС.
Коментар
-
Благодаря за отговорите колеги.Потърсих и във другите теми около АБС, но за подобно нещо не намерих отговор.Явно ще им я дам за още няколко часа и още няколко стотин лева да ми кажат поне какво е ))Fiat Marea Weekend 1,8 16v 113hp, 2 airbags, climatronik, multifunctional leather steering wheel, full el. package, halogen, ABS, plush, alloy wheels, 11.96
Коментар
-
Проблема най-вероятно е от датчик на някое от колелетата. Може да го измериш на куплунгите с ом-метър. Не се сещам какви стойности трябва да има, но имаш база за сравнение. Ако един датчик е с различни показатели явно е той. А за педала че е по твърд, да точно това се получи и при мен като ми преебаха единия датчик при смяна на носач. Лампата светеше при движение. След като сменихме датчика всичко си дойде на място. Така че пробвай с мултицета. Лесно бързо евтино-безплатно дори (изключвам цената на някой датчик ако се наложи за смяна). Пробвай през уикенда и късмет.Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16V
Коментар
-
slun666 написа:Проблема най-вероятно е от датчик на някое от колелетата. Може да го измериш на куплунгите с ом-метър. Не се сещам какви стойности трябва да има, но имаш база за сравнение. Ако един датчик е с различни показатели явно е той. А за педала че е по твърд, да точно това се получи и при мен като ми преебаха единия датчик при смяна на носач. Лампата светеше при движение. След като сменихме датчика всичко си дойде на място. Така че пробвай с мултицета. Лесно бързо евтино-безплатно дори (изключвам цената на някой датчик ако се наложи за смяна). Пробвай през уикенда и късмет.Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
IvoMarea написа:kokoroko написа:След като запаля колата лампата не свети. Веднага след като потегля светва без да съм натискал педала на спирачката. Свети постоянно без да изгасва.Спирачките хващат и колелата се блокират, но нещо не е както трябва със спирачките. Не знам дали чака от АБС-а да върне педала при блокаж на колелата и за това е твърд, нямам представа, но трябва да спира по-добре, дори и да е без АБС.А от фиат ми казаха, че централната конзола давала грешка (но не знаеха точно каква) и я изтрили и трябвало да е ок, но след като потеглих и светна пак за постоянно веднага! И ми казаха, че трябва да я остава за по-дълго време, за да диагностицират дали е за смяна конзолата или пък да намерят какво друго е накарало показването на тази грешка...FIAT Marea 1.9TD/100
Коментар
-
Колеги...Оправиха тоз АБС. След диагностика отново (от познат) се оказали някакви датчици и още нещо. Но датчиците били ок. След което не знае ли какво е, та го отворили и се оказало, че четциците на моторчето са за смяна. И след като ги сменили, лампата вече не светела и АБС-а си работел... Дребна работа се оказала, ама трябва да знае човек кво прави )))Благодаря на всички за напътствията!!!Fiat Marea Weekend 1,8 16v 113hp, 2 airbags, climatronik, multifunctional leather steering wheel, full el. package, halogen, ABS, plush, alloy wheels, 11.96
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар