Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Реконструкция на рефлектор във - (Valeo Bi-xenon projektor)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Още малко остана, и аз бързам щото вижте как съм я узъбил и като я гледам ми се реве. Кво да се прави трябва и жертви........Но поне седалките станаха , сега стоя по на високо но ще свикна. По удобни са от старите.
    Прикачени файлове
    Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
    ( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/

Коментар

Най-накрая се сдобих с легендарните пръчки за пердета :D Мисля , сега през почивката да се опитам да направя нещо.Ако може да ми обясниш стъпка по стъпка как си успял да ги направиш?

Коментар

Ами следваи стъпките описани в този клип и няма да збъркаш. Само трябва да си избереш подходящ калъп за големината на окръжноста. Аз ползвах кристална чаша за ракия, диаметъра и пасна точно на лупата. Сложи и готварско фолио в тавата на печката за да не залепне пръчката. Във фурната не повече от 4-5 минути, проверяваи с ръкавици дали е умекнала пръчката и като я извадиш по наи бързия начин я увиваш около чашата или каквото ползваш. Едната пръчка ще ти стигне за двата фара само я отрежи с ножовка на две. Гледаи клипа и успех.http://video.google.com/videoplay?do...47339061120203
        ( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/

Коментар

Тъи като съм в отпуска започнах от рано с лепенето, като се надявам до довечера да пусна снимки с монтираните фарове. Само се надявам да не изглеждат на колата като една голяма цигания, че тогава срам и позор за мен самия. Така като ги гледам ми харесват и дано краиния резултат ме задоволи. Ето две снимки , все още са фиксирани с малко силикон, за да стегне и да откача декоративните лаисни и мигачи за да го залепя изцяло.Стискаите ми палци да стане добра визия.......
          Прикачени файлове

Коментар

Ето аз докъде стигнах с моя angel eyes ...Единия е завършен,но продавачката ,която ми продаде диодите,явно не разбра ,че ми трябват за кола .Още кат пуснах 12 волта и диода изплющя
            Прикачени файлове

Коментар

е ти пък не му ли пусна резистор?? то тя и да е разбрала че е за кола, дали има светодиоди на 12 волта, да ти даде от тях? Какъв е тоя двулитров дизелов агрегат в ланчията?

Коментар

Здарвеите и ето развръзката.. Все още не съм вързал кабелите че се стъмни , а трябва леко да преправям инсталацията. Това е лесно в сравнение тормоза до тук. Под тормоз имам впредвид че трудно се намират детаили от този род на нормални цени. Но определено съм доволен от проекта като цяло. Не можах да постигна това което исках но с такива материали и на това съм доволен. Дано и на вас да хареса . Сигурен съм че ше има хора на които няма да се хареса но както е казал народа ’’ разни хора , разни идеали’’ . А и се надявам че с тази тема много съфорумци ще вземат идеи и ще усавършенстват такава интервенция. Ето няколко снимки , а като окабеля и регулирам фаровете ще пусна още. А и си кажете мнението не ме жалете. Приемам и критики и похвали.
                Прикачени файлове

Коментар

Не съм я снимал цялата кола че ми паднал акумолатора и не можах да я изкарам от гаража. Ама утре даи боже.....
                  Прикачени файлове

Коментар

ogi28b написа:
                    е ти пък не му ли пусна резистор?? то тя и да е разбрала че е за кола, дали има светодиоди на 12 волта, да ти даде от тях? Какъв е тоя двулитров дизелов агрегат в ланчията?
                    Не ми се е случвало да купувам диоди и затуй ...Баща ми после ми каза ,че трябвало да има и съпротивление , ама ... А за Дедрата - води се 2.0 ТД по талон...Работния обем е 1929 кубика , ама явно са го позакръглили Миленко ,много добре се е получило.Много ми харесва на мен ,но най-важното е на теб да ти харесва,другите мнения не са важни Имам мерак и аз да си сменя релефните стъкла с такива гладки,обаче си нямам и идея как ...

Коментар

е то и продавачката има лека вина но както и да е а в талоните верно големи истории пишат - мойта брава е 48 киловата а на колегата голфа двойката е 55 киловата, а голф двойка 1.8 55 киловата никога не е имало. Брава 48 КВ поне има.... По темата - Страхотна работа, и колата изглежда супер. Не знам защо но ми напомня на физиономията на гепард! С нетърпение чакаме нощните снимки!!

Коментар

Вече довърших резките и ми остава окабеляването.Да знаете какъв резистор трябва да свържа към диодите и колко волта диоди да взимам , тъй като май такива по 12 волта няма

Коментар

На 3,6 волта сложих 1000 ома . Слагаи на всеки плюс на диод по 1000 ома . Но трябва да скъсиш малко кръга че няма да осветява до средата. В клипа е показана много ясно колко е голяма окръжноста. Една идеика, аз се сетих късно за моите : ако можещ сложи по един двуцветен диод с три извода от външната страна ( да се пада близо до мигача ) и вържи за втората светлина ( червена или оранж ) мигача. Ефекта е поразителен . Тъкмо затворих моите и не ми се отварят наново, но след време кои знае как ще ме ухапе кучето. Поздрави, и добре се справяш. :D :D :D

Коментар

Пробвах го на тъмно с два диода от запалка.На мен ми харесва как се е получило Може би защото аз съм си го правил :D
                            Прикачени файлове

Коментар

Ето две снимки в гаража че днес не можах да регулирам , всички сервизи почиваха. Надявам се в понеделник да пусна нощни снимки.
                              Прикачени файлове

Коментар

MrElectro написа:
                                Да знаете какъв резистор трябва да свържа към диодите и колко волта диоди да взимам , тъй като май такива по 12 волта няма
                                Няма значение на колко волта ще са ти диодите, вземи ги, и им напиши характеристиките, и ще ги сметнем, също и в нета има хиляди калкулатори за диоди и резистори. Ето ти лесен начин за смятане - разликата м/у 12 волта и волтажа на диода, я делиш на ампеража на диода (ампеража също е равен на мощността в/у напрежението на диода), в ампери, и получаваш резистора в омове.например ако диода е 3.6 волта, 0.072 вата, 0.02 ампера ток, получаваш (12 - 3.6) / 0.02 = 420 ома; или (12-3.6) / ( 0.072 / 3.6 ) = Та по-добре резистора да се сметне, а не да се слага наизуст, за да не се сложи по-голям резистор от необходимото, за да не се намалява ефективността му.

Коментар

Working...
                                X