Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да скрием усилвателя! Една идейка да обсъдим...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Да скрием усилвателя! Една идейка да обсъдим...

Колеги, при положение, че колата ми "спи" на улицата и в общи линии 95% от времето се намира именно там ми хрумна отново една идея. Искам да си купя усилвател за subwoofer, който може да е и за още две колони отзад, не съм решил. При положение, че винаги, когато решат апашите могат да ми се вмъкнат в колата си мисля, че е добре да се скрие поне това, което може и за, което съм давал пари. Мисля си, че усилвателя може да се монтира под задните седалки и да се захване солидно за ламарината на купето. Мисля, че не-голям усилвател без проблеми може да се мушне там. Основният проблем идва с охлаждането! Наистина всички популярни модели имат защита против прегряване, но някак няма да е приятно да си услилиш някое парче и кефейки се да започнат да изчезват ниските... В този ред на мисли ми хрумва и друга идея - охлаждане подобно на компютърното! Един вентилатор в единият край под седалките и друг някъде в средата, единия ще изкарва, а другия ще вкарва въздух. Хайде сега сте вие на ход да давате мнение!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Наистина под седалката има достатъчно място за усилвател.Аз там съм си сложил аптечката, триъгълника и пожарогасителя и къп други дроболии за да са ми леснодостъпни и при натоварен багажник.Даже си мисля че ако е добър усилвател и работи разтоварено, т.е. не се напъва, може да мине и без охлаждане. Ти едва ли ще думкаш до дупка по 1 час...Другия момент е, че ако се захване за пода като се махне изолацията, то тогава самия под ще дайства като охладител също.Иначе с вентилаторчета става - те и без това са си на 12волта - мгат да се свържат към усилвателя - като се пусне да тръгват. Консумацията им е пренебрежима, в сравнение с всички други консуматори в колата
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Eeee на Пунтиака няма такива тайници ... газовата е на мястото на рез.гума, гумата у багажника + аптечки+ пожарогасители и една джанта ... и тва е ... нпапълни се. Как да сложа туба?
      Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
      MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
      Engine Stamp: 176B9.000
      Version Code: 176BV
      Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

Yavor написа:
        Наистина под седалката има достатъчно място за усилвател.Аз там съм си сложил аптечката, триъгълника и пожарогасителя и къп други дроболии за да са ми леснодостъпни и при натоварен багажник.Даже си мисля че ако е добър усилвател и работи разтоварено, т.е. не се напъва, може да мине и без охлаждане. Ти едва ли ще думкаш до дупка по 1 час...Другия момент е, че ако се захване за пода като се махне изолацията, то тогава самия под ще дайства като охладител също.Иначе с вентилаторчета става - те и без това са си на 12волта - мгат да се свържат към усилвателя - като се пусне да тръгват. Консумацията им е пренебрежима, в сравнение с всички други консуматори в колата
        Може би е добре да се купи по-мощничък усилвател и да не се товари на макс. От друга страна е добре да се премери точно пространството, както да се предвиди, че плоскостта отдолу не е равна, т.е. да не се купува усилвател, който ще надига седалката Между другото самата седалка отдолу също е метална, тя макар в непряк контакт с усилвателя също може да разсейва топлина. За зимата мисля, че няма да има никакви проблеми без да се слага охлаждане. Лятото обаче, когато в купето често темперетурата достига 40-50 градуса и всичко се напича, пасивното охлаждане в ролята на купето не знам дали ще действа.. Май ще съм първият, който ще проба!

Коментар

easylife написа:
          Eeee на Пунтиака няма такива тайници ... газовата е на мястото на рез.гума, гумата у багажника + аптечки+ пожарогасители и една джанта ... и тва е ... нпапълни се. Как да сложа туба?
          Еми... махни газовата! Пълно щастие няма! Тук някой бе постнал линк на един образ, който си беше направил туба във формата на пода на багажника. Целият под е туба, десетина сантиментра висока, а говорителят бе заврян в резервната гума там, където обикновено ни седи пластмасовата поставка с крика. Място винаго може да се намери!

Коментар

активна туба за тия като нас с газова и пунто
            Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
            Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
            Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

може ли да предложи някои такава туба
              Фиат Пунто 1.2 8в 60 кончета

Коментар

Това за което пише Владим мисля че е най удачното място ,когато търсих кола по автосалоните на една брава там беше сложен СД ченджара,на една друга пък имаше една пласмаса която приличаше на извадено от дупката чекмедже и там имаше триъгълници 2 бр пожарогасител комплект набор резевни крушки аптечка и още нещо .Та мисъта ми е че това ако е било оригинално и производителят е помислил как да запълни тайникът.
                FIAT BRAVA 16.16V.ELX Абе, ако ме блъсне Селянин, важи ли Гражданската отговорност !

Коментар

Хич не е добре с вентилатори толкова много прах събират. Ще си наблъскаш всичката прах от купето под седалката.
                  FIAT BRAVA 1.2 16V 1999г. HSX

Коментар

xarixito написа:
                    Хич не е добре с вентилатори толкова много прах събират. Ще си наблъскаш всичката прах от купето под седалката.
                    Е, ще си я почистя! Нямам намерение да реализирам водно охлаждане!

Коментар

Само да не направи някоя искра, че там е и резервоара Наистина е добро място там, за охлаждането - ако използваш и ламарината за охлаждане мисля, че даже ще се охлажда по-добре ...

Коментар

Според мен няма да може да го напъхаш под седалката. усливателите са доста дебели. Ако си купиш някакъв малък ще те е много яд. Моя услвател съм го "лепнал" за гърба на седалката и съм вързал тубата пред него. Моето въобще не е скриване, а само идея . Един от недостатъците да живееш в София. Аз в моя град изключително често си оставям колата отключена с пари, документи и телефони вътре Yellow_Flash_Colorz_PDT_03
                        Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Имах проблеми с охлаждането на усилвателя и го реших с 6 малки вентилаторчета монтирани на самия усилвател на охлаждащите радиатори от двете му страни. Вече се предлагат доста мънички вентилатори /под 20 мм./ Съжелявам но го продадох и няма как да покажа снимки. Проблеми слд като сложих вентилаторите не съм имал, преди това лятото след 30 мин малко по здрава музика и почваше да сработва термозащитата.

Коментар

Има автоусилватели с вградени вентилатори - сработват само при нужда, подобно на някой лаптопи. Потърси такъв. Удобно място може да се намери зад/над жабката на колата, особено ако няма еърбег.
                            Fiat Marea 1.8i 16V
                            Fiat Tipo 1.4i 8V
                            Fiat Punto 1.6i 8V
                            www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Rokambol написа:
                              Има автоусилватели с вградени вентилатори - сработват само при нужда, подобно на някой лаптопи. Потърси такъв. Удобно място може да се намери зад/над жабката на колата, особено ако няма еърбег.
                              Колата няма еърбег на мястото до шофьора, но пък за сметка на това таблото ми е вдлъбнато :D Идеята ми е да осигуря цуркулиране на въздуха под седалките, не толкова да обдухвам самият усилвател. Преди малко пак гледах мястото.... перфектно е! Като си купя усилвател и го монтирам ще снимам!

Коментар

Working...
                              X