Когато си взех колата към нея си имаше и музика ( не е оригиналната ). Касетофона изглежда да е прилично скъпичък - Панасоник CD, мp3 и други глезотийки по него с доста настройки, мощност 4 по 50 вата. Колоните са херц и са на кората елипси. Често се получава на някои по пискливи песни да имам гъгнене и бучене, когато усилвам до края. За сметка на това от баса не се оплаквам често ме питат с туба ли съм. Има ли някакъв начин да изчистя сигнала чрез филтър и да няма това кривене на звука ? Да уточня, че колоните са 2 по 100 вата реални. Възможно ли е проблемът да идва от крайното стъпало на касетофона ?П.П.: И преди да ме скастрите - ползвах търсачката и да е имало такава тема аз не я намерих...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изчистване на пръщене от колони
Collapse
X
-
Изчистване на пръщене от колони
www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!Етикети: –
-
MoHaX написа:Ами общо взето каквито и колони да сложиш при положение ,че са вързани директно към касетофона , няма как като усилиш до край да не кривят...Bravo SX 1.6 16V 103hp '98
GPS-5"+iGO Navigation
Коментар
-
Ами не мога да го определя като пукане или нещо такова просто звука не е чист вече. Настройките са на нула нито баси нито требъли съм увеличавал. На предишната ми кола на около 5-10 см преди колоните слагах на кабелите феро-магнити, които вършеха някаква работа, но не достатъчна. Всъщност ефектът, който се получава мога да го сравня с една случка. Преди време сложих оригинални 80 ватови колони Сони на домашна уредба на уредба с мощност 120 вата пак на Сони и, когато се увеличи гъгне яко. Но не намирам логиката в колата при все, че колоните са по 100 вата реални , а мощността на касетофончето за всяка една в по 50 вата... Очаквам идеи за решение на проблема. Усилвател и туба нямам намерението да слагам просто искам колоните да се изпълват с максималната мощ на касетофна без да криви...www.CarProfi-BG.com
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Яко... Мерси за отговорите... Странното е, че същите тези колони кривят звука и при Пайнер за 370 лева... Аз в този случай по-добре наистина да си намеря някой по-стар модел усилвател за 100-150 лева...www.CarProfi-BG.com
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Направи една проста проба - пусни си музиката без да ти работи колата,защото ми прилича на брум от двигателя, или на спад на захра-наването( да не ти е много тънък кабела за захранване - там си има доста ток при volume - max ), ако го има пиши колко лентови са ти колоните и провери филтрите, като се прецака вилтъра за високи към пищялката постъпват ниски и средни и гъгне яко. Пиши какво става след първата проба и ще се опитам да ти помогна колкото е възможно от разстояние УспехHGT 2.0 20V
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар