Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изчистване на пръщене от колони

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Изчистване на пръщене от колони

Когато си взех колата към нея си имаше и музика ( не е оригиналната ). Касетофона изглежда да е прилично скъпичък - Панасоник CD, мp3 и други глезотийки по него с доста настройки, мощност 4 по 50 вата. Колоните са херц и са на кората елипси. Често се получава на някои по пискливи песни да имам гъгнене и бучене, когато усилвам до края. За сметка на това от баса не се оплаквам често ме питат с туба ли съм. Има ли някакъв начин да изчистя сигнала чрез филтър и да няма това кривене на звука ? Да уточня, че колоните са 2 по 100 вата реални. Възможно ли е проблемът да идва от крайното стъпало на касетофона ?П.П.: И преди да ме скастрите - ползвах търсачката и да е имало такава тема аз не я намерих...
    www.CarProfi-BG.com
    Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
    Зареждане и ремонт на автоклиматици.
    Най-атрактивните цени в София!

Ами общо взето каквито и колони да сложиш при положение ,че са вързани директно към касетофона , няма как като усилиш до край да не кривят... единият варянт е да си сложиш някое малко ампче към тях ако позволяват и тогава ще може да усетиш разликата

Коментар

касетофон

може да е от стъпалото на касетофона -CD ако като караш само все едно пука в такт с работата на двигателя като даваш газ се усилва е от колата /високото /
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

MoHaX написа:
        Ами общо взето каквито и колони да сложиш при положение ,че са вързани директно към касетофона , няма как като усилиш до край да не кривят...
        Колегата е прав.Но преди да си даваш парите за малко стъпало (то така и така пак ще криви според мен каквото и да сложиш) виж си настройките на звука- ниски,средни,високи,баланс,фейдър и ако имаш ниво на входа.А най-лесния начин е да намалиш нивото на елипсите от фейдъра.
        Bravo SX 1.6 16V 103hp '98
        GPS-5"+iGO Navigation

Коментар

Ами не мога да го определя като пукане или нещо такова просто звука не е чист вече. Настройките са на нула нито баси нито требъли съм увеличавал. На предишната ми кола на около 5-10 см преди колоните слагах на кабелите феро-магнити, които вършеха някаква работа, но не достатъчна. Всъщност ефектът, който се получава мога да го сравня с една случка. Преди време сложих оригинални 80 ватови колони Сони на домашна уредба на уредба с мощност 120 вата пак на Сони и, когато се увеличи гъгне яко. Но не намирам логиката в колата при все, че колоните са по 100 вата реални , а мощността на касетофончето за всяка една в по 50 вата... Очаквам идеи за решение на проблема. Усилвател и туба нямам намерението да слагам просто искам колоните да се изпълват с максималната мощ на касетофна без да криви...
          www.CarProfi-BG.com

Коментар

касетофона не може да захрани като хората колоните , колкото и странно да ти звучи съм почти сигурен , че от това се получава

Коментар

Касетофона е не повече от 4x26W, каквото и да пише на него. Изкривяванията са благодарение на бюджетният му клас. Крайното стъпало е конфекция и нищо не можеш да направиш. Решението е допълнителен, качествен усилвател.
              Fiat Marea 1.8i 16V
              Fiat Tipo 1.4i 8V
              Fiat Punto 1.6i 8V
              www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Яко... Мерси за отговорите... Странното е, че същите тези колони кривят звука и при Пайнер за 370 лева... Аз в този случай по-добре наистина да си намеря някой по-стар модел усилвател за 100-150 лева...
                www.CarProfi-BG.com

Коментар

Направи една проста проба - пусни си музиката без да ти работи колата,защото ми прилича на брум от двигателя, или на спад на захра-наването( да не ти е много тънък кабела за захранване - там си има доста ток при volume - max ), ако го има пиши колко лентови са ти колоните и провери филтрите, като се прецака вилтъра за високи към пищялката постъпват ниски и средни и гъгне яко. Пиши какво става след първата проба и ще се опитам да ти помогна колкото е възможно от разстояние Успех
                  HGT 2.0 20V

Коментар

Working...
                  X