Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Монтиране на халогени

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Монтиране на халогени

Здравейте карам Фиат Пунто 1.9 jtd 2000 г.Нямам излишни пари да давам на майстори за да ми монтират халогените.Досега никога не съм го правил.Имам места на предната броня имам и халогени.Интересува ме всичко свързано с инсталацията.Кое къде се свързва какви са тези релета, които трябва да се сложат бушони .. Благодаря

Най- добре си изрежи отворите за халогените и си ги монтирай- става с винтчета се захващат към бронята- схема ще ти пусне някой колега, който има EPER- виж във форума има доста колеги, които пускат схеми за монтаж и демонтаж, а за електрическата част- по- добре отиди при някой жичкаджия да ти я свърже- вероятно ще ти трябва и копче за таблото- ще си го вземеш от някоя автоморга от такава кола с халогени- вземи копчето и със буксата зад него.Успех! :D
    Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

колега, проверил ли си дали случайно нямаш прокарана инсталация за халогени? А в другата ти тема ми се стори че споменаваш копче за халогените, или бъркам? Да не би някоя от светлините във фара да е за мъгла. Нямам представа от фар на пунто, моля да ме извините ако бръщолевя.

Коментар

ами принципно светлините за мъгла при МК2 са интегрирани във основния фар а копчето за тях е разположено на централната конзола до бутоните за ел. стъклата
        Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

да, това не е рядкост, виждал съм го и в други коли, и даже едно приятелче казва: така си карам с халогенки и къси и куките нищо не могат да ми кажат

Коментар

ogi28b написа:
            да, това не е рядкост, виждал съм го и в други коли, и даже едно приятелче казва: така си карам с халогенки и къси и куките нищо не могат да ми кажат
            Безсмислено е да ти светят халогените с късите- та това са фарове за мъгла- защо да ги мъчиш когато няма? Само ти горят крушки и правиш некомфортно на насрещното движение.
            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

е да де, ама той е рацерче, той е от тези дето ако е забранено на къси, ще свети постоянно, ако са задължителни - няма да ги пуска. И понеже тези за мъгла са забранени като е ясно - пуска ги и тях . Рацер, кво искаш....

Коментар

има едно копче намира се отдясно на копчето с което се пуска задната светлина за мъгла.когато го натиска ми изгасват средните крушки на фаровете много странно аз си мисля че това нещо е за халогени.. интересува ме как точно се прави.от копчето към бушон после? релета? чел съм ама няма точно описание как се свързват

Коментар

Колега, предлагам преди да почнеш да дупчиш и да монтираш да си разучиш добре колата. Във форума има достатъчно информация, а ако няма питай ама сложи една снимка на това копче да видят колегите кое аджеба е и кво прави...
                  Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Сега в нета ще видя някоя снимка.

Коментар

Фиата за който питам не е този просто тази снимка намерих в нета. Абсолютно същото разположение и на моя ето това копче е въпросното.
                      Прикачени файлове

Коментар

това си е бутона за фаровете за мъгла както казах по рано, при натискането му на таблото се показва индикация за включени светлини за мъгла..... може и да имаш някакъв проблем щом казваш, че ти изгасват късите когато го натиснеш, нека по компетентните колеги от към ел. инсталации дадат своето мнение по отношение релета и.т.н.
                        Fiat Punto '01, 1.8 16V HGT Abarth

Коментар

Колега , мисля че ти просто ИМАШ фарове за мъгла. Но може би имаш и електро-проблем. Изрови някаква електро схема на тоя модел и ще го мъдрим кое какво защо и как.

Коментар

ще търся

Коментар

Working...
                            X