Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Само аз ли не съм доволен от XENON-a?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ако ще се организира поставяне на някакви неща при Оги, викайте ме да помагам с умения и инструменти! Поставих си моят комплект с известни леки затруднения, но вече знам доста тънкости за оптимизиране не монтажа!
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

ilkor написа:
      Миналата неделна среща един колега си монтира с малко помощ.Ето една снимка от операцията Направо мини като пристигнат и ще я свършим тази работа.Още снимки има тук http://fiat-bg.org/Downloads/Snimki_...ofia/14_02_08/
      Илко, това като хирурзи на консилиум се прави този монтаж бе.... Накрая да не останах резервни части??? Аз препоръчвам да не се монтират допълбителни релета - по-добре е да си се плозва релето на колата посредством преработката на инсталацията позната като ’поправката на Детрон’ - времето за правенто й е по кратко отколкото да се сложат допълнителните релета. Да не говорим за новото окабеляване и т.н.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

E те тая "поправка на Детрон" не ми е никак ясна. Да препраяш схеми и разни такива се изисква да си доста "на ти" с тоците. Затва ще ми трябва малко хелп ама няка първо да пристигнат ксеноните.
        Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
        MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
        Engine Stamp: 176B9.000
        Version Code: 176BV
        Version: V5 | SPORTING | 03.'98

Коментар

С тази "поправка" въпросът дали да се ползват релета е личен избор, аз не бих сложил, също, стига комплектът да не го изисква и да е изрично упоменато в инструкциите му.

Коментар

След, като нямам смущения в аудиото, не ми се нулира дневния километраж и разни подобни екстри и аз не виждам смисъл от допълнително реле. Доста колеги оправдават тази операция с изисквания по-голям ток при самото палене. Ако ми нагорят някои неща след време ще сложа реле :D

Коментар

не само :D при мен като нямаше релета и ксенона леко мигаше в момента на включване на консуматора
              2015 Renault Megane Expression GT
              2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
              Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Абе без да се сърдите, не искам да обидя никои ама се чудя как давате по толкова пари за ксенон а не ви се дават 3 лв. за 1реле и 2 лв за малко кабел . Общо релета, кабел, обувки, един бушон - няма и 10 лв. Решавате си проблемите ( които има и които няма ) а и не ви боли глава. Не вреди и на колата , а само помага. Поздрави П.С. Не искам да обидя никои.
                Fiat Punto 1.7td ELX Alfa Romeo 33 /1.3 vl
                ( Association of Drivers Against Daytime Running Lights - Bulgaria ) --- http://dadrl.hit.bg/

Коментар

Причината е, че не всеки разбира от ел.инсталция. Примерно аз съм тотално трагичен случай - мога само да си сменя крушката на колата и вкъщи. При положение, че може да е лесно защо да го усложняваме?
                  Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

за смяна на крушка вкъщи не е толкова лесно, трябват си 10 човека! 1 се качва на масата и хваща крушката, 4-ма вдигат масата и почват да я въртят по посока на развиване на крушката, други 4-ма тичат наобратно около тях, за да не им се завие свят, а 1 седи на вратата и гледа да не дойде тока и да удари някой. Така че и за това се искат умения. Колега, ти си решил че не можеш, и това си е! А няма да повярваш колко е лесно, и как си се съмнявал в себе си, след като го направиш

Коментар

ogi28b, много точно го каза. Обещавам да се опитам да преправя схемата
                      Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Sev написа:
                        не само :D при мен като нямаше релета и ксенона леко мигаше в момента на включване на консуматора
                        кой консуматор? ще поясниш ли?

Коментар

Ако не си сигурен в нещо, прочети внимателно нещата, ако трябва си разпечатай, погледни ги на място кое кое е, открии точните кабели, прослушай ги, и чак когато си напълно сигурен, остава да свържеш 2 жици 1 за друга Другия вариант: имай търпение до срещата на форума, доколкото разбрах от другата тема за записванията, колегата Yavor който вече го е направил, ще присъства, и може би няма да има нищо против да ти помогне и да го направите набързо.

Коментар

ogi28b написа:
                            Ако не си сигурен в нещо, прочети внимателно нещата, ако трябва си разпечатай, погледни ги на място кое кое е, открии точните кабели, прослушай ги, и чак когато си напълно сигурен, остава да свържеш 2 жици 1 за друга Другия вариант: имай търпение до срещата на форума, доколкото разбрах от другата тема за записванията, колегата Yavor който вече го е направил, ще присъства, и може би няма да има нищо против да ти помогне и да го направите набързо.
                            На неговото Браво, точно за 10-15 минути ще направим преработката. Няма проблем, само да се съберем на срещата!Виж на някое Пунто - там не съм се ровил.
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Milen’ko_Punto написа:
                              Абе без да се сърдите, не искам да обидя никои ама се чудя как давате по толкова пари за ксенон а не ви се дават 3 лв. за 1реле и 2 лв за малко кабел . Общо релета, кабел, обувки, един бушон - няма и 10 лв. Решавате си проблемите ( които има и които няма ) а и не ви боли глава. Не вреди и на колата , а само помага. Поздрави П.С. Не искам да обидя никои.
                              От, какъв зор да усложнявам системата на колата с повече допълнителни елементи, като може да работи добре и без това? Би ли ми обяснил? Аз се старая да запазя колата си максимално близо до варианта и излезнал от завода. Е... за ксеноните пробих капачките, намаше начин! :D И не става въпрос за 2, 3, или 5лв! В моят комплект дори си имаше кабели и реле.

Коментар

Моя ксенон ми го монтира един приятел. Без реле, без да маха фаровете и без да взима ток от акумулатора. Директно от исталацията на фаровете взе ток, а и фаровете нали си имат релета, няма смисъл от друго. Монтира ми го за около 1 час, ксенона работи перфектно, не ми се нулира километража, няма никакви странични ефекти
                                Fiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.

Коментар

Working...
                                X