Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Само аз ли не съм доволен от XENON-a?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

doofiat написа:
    Според мен проблема със синеенето ще се реши с фарове с лупи.....
    тука не мога да ти хвана логиката !защо мислиш така?

Коментар

u_bo написа:
      doofiat написа:
      Ами ако се вгледаш в средата, където е наситената светлина, син цвят няма да видиш (това е при рефлекторните фарове) - има по крайщата.При фаровете с лупи светлината е наситена почти изцяло и синеещо почти няма.Но това не го твърдя на 100%, може и да греша. Като си купя фарове с лупи ще споделя впечатлението си.

Коментар

doofiat написа:
        u_bo написа:
        doofiat написа:
        Ами ако се вгледаш в средата, където е наситената светлина, син цвят няма да видиш (това е при рефлекторните фарове) - има по крайщата.При фаровете с лупи светлината е наситена почти изцяло и синеещо почти няма.Но това не го твърдя на 100%, може и да греша. Като си купя фарове с лупи ще споделя впечатлението си.
        ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да споделиш !!!!!!!!!

Коментар

doofiat написа:
          има нещо таковаи аз съм го забелязал
          2015 Renault Megane Expression GT
          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

И аз днес сложих - монтаж за 20 минути ДА ДА На мен ми отне около 2 часа с миенето на фаровете. Преди да сложа ксенона има перфектни фарове! . Сега светлината е с по-приятен цвят, в града разлика особена незабелязах само знаците "светят". Ще видим на извънградско как е положението.
            Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

2 часа заедно с миенето е добро постижение

Коментар

Моите изводи от ксенона:1. Това, което купуваме за 100-200лв не е ксенон, а някакво подобие.2. Цветни петна - да, има ги и при мен, и ме дразнят много. Трепкане при неравности - има го. Сравних светлината с тази на оригинален ксенон на Мерцедес - няма петна, няма треперене...3. Наложи се пререглаж на фаровете - светеха по-ниско след смяната.4. Лупата не премахва синкавия оттенък.5. В градски условия, стандартната Н1 е по-добра. Извън града е обратното.6. Винаги трябва да си угасил светлините, преди запалване на двигателя - много досадно.7. Лесен монтаж, никакви смущения по отношение на електрониката в колата.В крайна сметка, остава гъзарията и по-доброто осветяване на пътя извън града, което все пак оправдава инвестицията, поне за мен.
                Fiat Marea 1.8i 16V
                Fiat Tipo 1.4i 8V
                Fiat Punto 1.6i 8V
                www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

doofiat написа:
                  Според мен проблема със синеенето ще се реши с фарове с лупи.Имам повод да сменя единия фар, че са му счупени държачите и може би ще си взема с лупи и ще ви кажа резултата.Само да дойдат парите от каското.П.С. На мен синьото ми харесва :D
                  Левскар такъв Гледам, оглеждам се в Бургас и си мисля, че (с лупи и без лупи) повечето сме еднакво сини :D
                  FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Аз след още два дни човъркане или свикнах или донагласих ксенона, защото взе да ми допада.Че е син, син е, ама е готино. Само мисля този уйкенд да направя ’поправката на Оги’ на инсталацията на фаровете - т.е. при светлинен клаксон да святкат само дългите и да изчезне примигването при смяна къси/дълги - свежда се до откачена една жица и пускането на един кабел.Така няма нужда да слагам и допълнително реле - ще си ползвам това на колата. Макар и сега да нямам проблеми освен едва забележимото трепкане по неравности.Я предложете крушки за дългите, че моите Осрами +50 процената сега са направо жълти до ксенона.В Кауфланд гледах едни Х1 фабрично сини - дали изобщо ще стават за нещо - Нарва мисля бяха.
                    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Rokambol написа:
                      Моите изводи от ксенона:1. Това, което купуваме за 100-200лв не е ксенон, а някакво подобие.2. Цветни петна - да, има ги и при мен, и ме дразнят много. Трепкане при неравности - има го. Сравних светлината с тази на оригинален ксенон на Мерцедес - няма петна, няма треперене...3. Наложи се пререглаж на фаровете - светеха по-ниско след смяната.4. Лупата не премахва синкавия оттенък.5. В градски условия, стандартната Н1 е по-добра. Извън града е обратното.6. Винаги трябва да си угасил светлините, преди запалване на двигателя - много досадно.7. Лесен монтаж, никакви смущения по отношение на електрониката в колата.В крайна сметка, остава гъзарията и по-доброто осветяване на пътя извън града, което все пак оправдава инвестицията, поне за мен.
                      С изключение на 2(поне не съм ги забелязал) и 3, потвърждавам мнението.
                      FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

Коментар

Преди време купувах някакви крушки от рода на "Xenon Blue + xx%" - халогени, дето тряя синеят. Е, нямат нищо общо с ксенона, не бяха Нарва а нещо още по-неизвестно, но аз оставам скептик. Все пак - помисли си: дълги се включват само когато няма кой да ти гледа фаровете. Е, тогава какво като късите са сини, а дългите - жълти
                        Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

След регулране на фаровете и 100-тина км всичко си дойде на мястото. Трябва малко каране за да се свикне със светлината. При неравности и дупки наистина трепва светлината, но немога да си обясня защо. Петната има ги на мен на 2 места ми свети по-силно отколкото останалата осветена част Смущения не съм забелязал. Yavor, аз също трябва да го направя това. Пиши след като го направиш и как става, че съм на ВИЕ с токовете
                          Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

Коментар

Rokambol написа:
                            1. това е ясно, още по цената си личи :D 2. да3. при мен не4. при лупи синее много по-малко5. не съм съгласен за това в града :D 6. така е7. нямам смущения, но сложих релета

Коментар

Rokambol написа:
                              1. Да!2. Петна не забелязвам, притреперва ми светлината през неравности, но само на единия фар!? Дори го отварях за да видя да не съм сгафил нещо и да не съм закрпил добре - всичко бе наред.3. Да!4. Нямам идея! :D Но мисля, че не би трябвало да ги премахва.5. Не съм съгласен! И в градски условия разликата е очевадна!6. Ако животът на ксеноновата крушка в по-дълаг с пъти от халогенната, какво те бърка дали ще премигне един път повече?7. И аз нямам смущения, не съм слагал релета и не мисля да слагам, докато/ако не се появи нужда. Монтажът на моменти бе досаден особено, когато трябваше да нацеля телчето което държи крушката на левия фар! В заключение мисля, че инвестицията определено си заслужава!
                              Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
                                6. Ако животът на ксеноновата крушка в по-дълаг с пъти от халогенната, какво те бърка дали ще премигне един път повече?!
                                тук проблема май е за самия баласт, не толкова за крушката

Коментар

Working...
                                X