Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за колони

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

а колко вата трябва да са голе-долу за да свирят добре на този плеър.
    Колкото повече - толкова повече. Най-добре там където ги купуваш поискай да ти ги пуснат на музика подобна на твойта (искам да кажа - маркова, мощна) и слушай. В колата може да не е същото, ама ако кривят в магазина - в колата няма да се оправят, нали
    Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

На моите елипси пише 180W, на плеъра му дават 4х50 ...... Yellow_Flash_Colorz_PDT_10 Първо нито плеъра е 50 (най-много да е 4х25), второ, гаранция давам, че тия колони ако се захранят с ИСТИНСКИ 180W ше цъфнат. Ама за тия пари - толкова.Та по въпроса - каквито и елипси да са с този размер - ще издържат на въпросните 25W от ЦД-то. По-големи проблеми може да имаш с предните говорители. Ако са с мощност по-малка от 15W с гаранция ще ги издъниш. Ако не ти се дават пари за по-мощни, просто ги свържи през кондензатор - така ще им орежеш баса (те и без това не го изкарват хубаво) и спокойно ще работят и при докрай усилен плейър.
      FIAT Tipo 1,4mi - EX
      Alfa Romeo 146ti - EX
      Alfa Romeo 156 2,4JTD

Коментар

В интерес на истината, на моите JBL, които струват 180 лв., пише 300W - те са трилентови и според мен събират ватовете на средата и на пищялката с баса и затова се получава такава цифра... Иначе ги захранвам със 150 W на канал и ако издуя още малко усилвателя - няма да издържат, а не ми се вярва да лъжат, защото са напълно оригинални - с кутиите, стикерите и останалите ’анджъклами’ ))
        Alles in Ordnung

Коментар

tonov написа:
          Ако не ти се дават пари за по-мощни, просто ги свържи през кондензатор - така ще им орежеш баса (те и без това не го изкарват хубаво) и спокойно ще работят и при докрай усилен плейър.
          Съвременните, а и не толкова, музики имат освен баланс леви-десни и предни-задни. Е, ако дъжиш да лепиш кондензатори... Сега за ватовете. Говорите за реални, истински и какви ли не ватове. Ват е единица мярка за мощност и е само един. Няма реални, нереални и др. Хитрините са в начина по който се мери мощността на говорителя. Оттам и "различните мощности": Номинална мощност (DIN) - това което трябва да се гледа като съответствие между усилвател и говорител, Музикална мощност - не го знам що за чудо е това, ама обикновено го дават като двойно на номиналната, Пикова (P.M.P.O.) мощност и купчина други, ма съм ги изпозабравил, отдавна не съм ходил на училище Тъй че - търсете номиналната мощност на говорителите за да сте наясно как ще се отнесе с тях усилвателя.Първите два резултата в гуглето на тема peaker power са:http://www.epanorama.net/documents/a...ier_power.html и http://forum.ecoustics.com/bbs/messa...79/109138.htmlи мисля дават някаква информация по въпроса. Ако някъде си противореча с тях - заложете на тях
          Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...

Коментар

А какво ще кажете за тия колони: http://www.electron.bg/product_info....99cdcb62a028В тоя сайт са спрени, но ги има в Техномаркет за 95 лева. Лошото е че ще трябва да почакат колоните, защото първо искам да сложа газова уредба.

Коментар

Не се виждат, защото иска регистрация - копни характеристиките тук.Колкото до мощностите - под ’истинска’ или ’реална’ говорим за мощността по DIN, която не я пише никъде по китайските говорители. Там пише P.M.P.O., или пикова мощност, която говорителят може да достигне за част от секундата без да се повреди механично, но дори и тя е измислена - като започнат да ми слагат едни лепенки по 1000+ W на говорителчета от по 6", направо жал ми става....
              Alles in Ordnung

Коментар

Незнам защо така се получава, аз ги виждам без да съм регистриран. Ето една снимка и характеристиките:6"х9" 135 вата трилентови авто колони. Отличен звук за тази цена. Лесно се захранват дори само с вградения в авто CD-то усилвател.High performance three-way triaxial system with 2 x 135 Watts, 6" by 9" diameter and a transparent black, injected polypropylene membranFunctions:3-way Triaxial systemMylar dome tweeterDiameter 6"x 9"High power handling capacity of 135 wattsRMS power 45 wattsHigh-quality Blaupunkt PP injection membrane in saphirblackMylar mid-range speaker

Коментар

Явно не търсиш нито сила нито чистота на звука а да има само нещо да дранчи. Ако търсиш такива неща просто трябва дебел джоб. На колоните и плеарите никога не пише реална мощност поне не на повечето. На тях си им пише пиковата мощност. Моите елепси са Пайнер 350вата пикова и 90вата номинална мощност. Взех си такива с тенденция да минат през усилвател но за сега немога повече да отделям инвестиции в музиката. Предните ми са ДЛС които не са толкова силни мисля че бяха 50 вата номинал но тях не мисля да прекарвам през стапало. Плеарите пишат че са 60, 50, 45 вата но и това е пикова мощност която без крайно стапало почва да криви. Истинската мощност на плеарите е между 17,5 и 27 вата като вече наи новите серии на водещите фирми вадят по 30 вата номинал ако не се лъжа. За тези елипси мога да кажа че за парите си струват и ще свирят прилично но препоръчвам да не се гърчат много защото намотките им заминават бързо. Ако ще се търси бас най-добре да се вземе туба или говорител който да е за бас. В противен случай търси ли се бас през елипсите няма да свирят дълго време. Това мога да кажа от личен опит.

[Skype - FIAT_FREAK

Коментар

NIGHT^WALKER написа:
                    Явно не търсиш нито сила нито чистота на звука а да има само нещо да дранчи.
                    Колега, изказването ти е доста остро - Mvmrik обясни, че няма финансова възможност или желание за повече, иначе всички знаем как става с ’дебел джоб’...@Mvmrik - Тези говорители са повече от добри за целите ти - ако ги усилваш само през плейъра, ще свирят ’вечно’ и нищо няма да им стане - кривене винаги ще има, като увеличиш над 60%, но то вече идва от стъпалото на самият плейър...
                    Alles in Ordnung

Коментар

Много благодаря. След като сложа газова уредба направо ще ги взимам.

Коментар

Извинявам се ако е прозвучало грубо не съм искал да се получи така. За вечно свирене обаче не съм съгласен понеже братовчет ми си взе такива и то от новите модели и за 3 месеца почнаха да харкат и се изпиздиха. За това казвам че ако реши тази музика да свири силно няма да е за дълго. Дори и аз дето съм дал доста пари за музика ме е страх да товаря колоните и за това съм сложил туба за да не ги товаря с бас защото няма да оцелеят дълго. И все пак аз казах че за тези пари колоните си струват само да не се пришпорват.

[Skype - FIAT_FREAK

Коментар

Затова нарочно сложих думата в кавички, нищо не може да свири вечно, не знам за брадовчед ти, но само с плейър няма как да повредиш тези говорители. Освен това, да не забравяме, че си идват с гаранцията.
                          Alles in Ordnung

Коментар

И аз не знам как но като ходих да си купувам ДЛС-а и продавача ми каза че с моето ЛГ ще изгори колоните за 10 мин след като на него 50 вата му е пика а на колоните това е работната мощност.

[Skype - FIAT_FREAK

Коментар

Много добри резултати се получават с 2 - 8 " баса купувал съм ги и по 15 тина лв и 2 пищялки по 4-5 лв комплектчето ако са 4 ри броя басите вързани успоредно два по два спокоино поемат мп3 ка с по 50 вата на канал. Аз в момента съм с 15" бас туба с стъпало 4 х 80 вата и 4 пищялки и поне на бас го докарвам сега се чудя каде да кача още два баса по 12 " и ниакое говорителче отпред за съжаление на моето Пунто няма място на вратите за говорители а на таблото нищо освен високочестотен говорител не може да се сложи ако някои има идеи по тоя вапрос ще се радвам да ги сподели

Коментар

Преди малко си взех Blaupunkt-а. Сега се чудя как да ги сложа на кората. Както е самата колона има и решетка, която се слага върху нея. Като пробия кората - колоната под кората ли трябва да я сложа, а решетката отгоре или и двете трябва да са над кората. И колко голяма дупка да изрежа. Има едни картони с изрязана елипса отвътре и се чудя дали по тях трябва да се реже, защото са по-малки от самата колона и ако е такава дупката част от колоната остава закрита.

Коментар

Working...
                                X