Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Стопове,мигачи - всичко мига??? ОПРАВЕНО

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Стопове,мигачи - всичко мига??? ОПРАВЕНО

    Помогнете колеги.От днес светлините ми станаха като дискотека.Когато пусна "мигач"(няма значение ляв или десен) започват да се редуват - 1-заден мигач, 2-стоп светлина,1,2,1,2....и т.н.(като мигат и двете стоп светлини заедно с третия стоп).Едновременно с това ми мига и лампичката в купето на бутона за "задните светлини за мъгла".Когато пък пусна мигач и натисна педала на спирачката(колкото да се задействат задните стоп светлини) мигача започва да мига с пет пъти по-висока честота (по-бързо) от нормалното,следователно и стоп светлините премигват както си искат(накъде без тях ).А копченцето за ’задните светлини за мъгла’ си светва винаги когато натисна спирачката.Ако някой може да ми каже от къде идва тоя диско-ефект ще съм му много благодарен.Дали пък няма нещо общо с удара на задната дясна врата (има разстояние между прозореца и уплатнението и днес може да е капнало малко вода от дъжда който росна тук в Ямбол).Направо съм като на дискотека ПП:При пускане на аварийни отпред си мигат мигачите,а отзад - стоп светлините(мигачите изобщо не мигват)
    Прикачени файлове

    Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

    #2
    Някой те е фраснал и ти е огънал дясната страна на колата ли??? Ако да - вземия я изправи - ще спре да влиза дъжда...А за цветомузиката - разглоби си задните стопове/мигачи и си почисти масата - всъщност почисти всички клеми - това както го описваш се дължи на калпава маса и прескача по всички светлини... Чест и смешен проблем на всички фордове, смешен, щото никой не го забелязва, никой от собствениците де... Тук там се срещат и опели и гоуфове дето са като цветомузика Всичко се дължи на калпава (окислена, нагоряла, ръждясала) маса...
    Steliyan's Life!
    FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

    Коментар


      #3
      Благодаря за отговора.Утре може би ще разглобявам.А за удареното писах вече тема - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=24411 ,а днес ми казаха и цената на "удоволствието"-около 200лв. в най-добрия случай.

      Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

      Коментар


        #4
        Смени си буксата и платката на стопа, а може просто да са се подмокрили- ако исушаване не помогне- смяна- първо на буксата и после и на платката, ако не се оправи само от буксата.
        Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

        Коментар


          #5
          Май ще е по добре да отида при хората които с това си изкарват хляба,а не да се опитвам сам,че може и по зле да стане.Сега поне си светят и другите разбрат накъде съм решил да ходя. Ако ги оправя ще пиша какъв е бил проблема.

          Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

          Коментар


            #6
            Почти 100% съм сигурен, че е от стоповете отзад. Почисти хубаво буксите и фасунгите на крушките. И при мен така мигаше бързо като натисна спирачката обаче само когато бях с пуснати фарове. След почистването на стоповете всичко е ОК. А видимо изобщо нищо нямаше за почистване.
            Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

            Коментар


              #7
              Преди малко почистих буксите и ги напръсках с някакъв измислен контактен спрей и всичко вече е ОК.И при мен видимо всичко беше наред,но ... бяха се забързали нещо.Благодаря за напътствията.btw сега отивам да си търся врата....

              Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

              Коментар

              Working...
              X