Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Свети ми постоянно копчето за вътрешна циркулация на Брава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Свети ми постоянно копчето за вътрешна циркулация на Брава

Копчето е изправно но като дам контакт или запаля, абе с две думи постоянно свети имали някакво реле и ли нещо друго помогнете.

Re: свети ми постоянно копчето за вътрешна циркулация на бра

ceco1012 написа:
    копчето е изправно но като дам контакт или запаля абе с две думи постоянно свети имали някакво реле и ли нещо сруго помогнете
    А "врътката" на вентилатора на колко си я поставил? Ако е на OFF няма да изгасне лампичката!
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD
    Porsche 944 S2
    http://www.valmcrae.snimka.bg/
    http://vbox7.com/user:val_mcrae
    http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

val_mcrae написа:
      ceco1012 написа:
      копчето е изправно но като дам контакт или запаля абе с две думи постоянно свети имали някакво реле и ли нещо сруго помогнете
      А "врътката" на вентилатора на колко си я поставил? Ако е на OFF няма да изгасне лампичката!
      Това съвсем НЕ Е ВЯРНО! Ако при теб е така - имаш проблем.По темата - колега по какво съдиш че копчето е изправно?

Коментар

копчето не е на OFF

Коментар

[quote="val_mcrae"]
          ceco1012 написа:
          А "врътката" на вентилатора на колко си я поставил? Ако е на OFF няма да изгасне лампичката![/quoкопчето не е наOFF

Коментар

скоро няма да имам време да погледна задълбпчено защо ти свети копчето, но най-късно вдругиден вечерта ще съм погледнал и ще мога да дам някакъв съвет. нещо в копчето куца, ама къде и какво точно....

Коментар

ogi28b написа:
              val_mcrae написа:
              ceco1012 написа:
              Това съвсем НЕ Е ВЯРНО! Ако при теб е така - имаш проблем.По темата - колега по какво съдиш че копчето е изправно?
              Оги, грешиш!На Купето е така Сега си "филмирал" val_mcrae и горкият търси проблема, разглабя табла, копчета.....
              BMW E90 320D
              ех. FIAT COUPE 2.0 16V
              ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
              ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

[quote="blagun"]
                ogi28b написа:
                val_mcrae написа:
                ceco1012 написа:
                Оги, грешиш!На Купето е така Сега си "филмирал" val_mcrae и горкият търси проблема, разглабя табла, копчета..... [/quoЗамълчах защото не искам да споря. Не бях сигурен за другите модели фиат дали изключено положение на вентилатора значи и затворена клапа на входящия въздух! :D
                Alfa Romeo 166 2,4 JTD
                Porsche 944 S2
                http://www.valmcrae.snimka.bg/
                http://vbox7.com/user:val_mcrae
                http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

[quote="val_mcrae"]
                  blagun написа:
                  ogi28b написа:
                  val_mcrae написа:
                  ceco1012 написа:
                  Оги, грешиш!На Купето е така Сега си "филмирал" val_mcrae и горкият търси проблема, разглабя табла, копчета..... [/quoЗамълчах защото не искам да споря. Не бях сигурен за другите модели фиат дали изключено положение на вентилатора значи и затворена клапа на входящия въздух! :D
                  Нали знаеш, че караме уникални машини....Пример: на всички Браво/а, Мареа като сложат ксенон им премигват късите при включване на дъги..... При нас не е така
                  BMW E90 320D
                  ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                  ex. FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Може при купе да е различно, но колегата говори за брава. 100% съм убеден че копчето на клапата за вътрешна циркулация не се влияе по какъвто и да е начин от това дали вентилатора е на 1-2-3-4 или на 0 или на ауто. Има къде да си правя експерименти Копчето прекъсва веригата на светодиода при отворена клапа, и смятам че сте съгласни, че без верига няма как да светне. Одеве точно това гледах в схемата, даже може и да я кача, за да разнищим проблема. blagun, дали си намерил онази схема на купето на светещите врати?ред.: оказа се че колегата май не е с автоматичния климатик, и понеже не съм разглеждал как е устроен конвенционалния, оттеглям си постовете по тази тема засега, и се надявам да не съм подвел никой! Извинете ако е станало така!

Коментар

ogi28b написа:
                      blagun, дали си намерил онази схема на купето на светещите врати?
                      Eййй забравил съм,добре че ме подсети,утре ще ти ги намеря
                      BMW E90 320D
                      ех. FIAT COUPE 2.0 16V
                      ex. FIAT BRAVO 1.6 16V

Коментар

Re: Свети ми постоянно копчето за вътрешна циркулация на Бра

ceco1012 написа:
                        Копчето е изправно но като дам контакт или запаля, абе с две думи постоянно свети имали някакво реле и ли нещо друго помогнете.
                        Според мен копчето е залепнало включено и затова постоянно свети. Предлагам ти да свалиш пластмасата под дясната (пътническата) чистачка, да махнеш поленовия филтър, ако имаш такъв и ще видиш клапата, която се управлява от този бутон. Ако стои постоянно затворена и не реагира на натисканията на бутона, първо го премери с мултицет дали наистина работи. Ако бутона работи и клапата се отваря - затваря, идея си нямам как ще свети постоянно лампичката. А ако работи бутона и клапата не се движи може да са много неща. Дай малко повече информация и ще го измислим.
                        Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Re: Свети ми постоянно копчето за вътрешна циркулация на Бра

simeon3000 написа:
                          ceco1012 написа:
                          Според мен копчето е залепнало включено и затова постоянно свети. Предлагам ти да свалиш пластмасата под дясната (пътническата) чистачка, да махнеш поленовия филтър, ако имаш такъв и ще видиш клапата, която се управлява от този бутон. Ако стои постоянно затворена и не реагира на натисканията на бутона, първо го премери с мултицет дали наистина работи. Ако бутона работи и клапата се отваря - затваря, идея си нямам как ще свети постоянно лампичката. А ако работи бутона и клапата не се движи може да са много неща. Дай малко повече информация и ще го измислим.
                          значи аз го свалих копчето и замерих прекъсва веригата като цъка.НО като го сложа свети постоянноп.Като го натискам леко за момент спира но в края на хода пак светва леко го натискам ноп по средата на хода на копчето загасва като го дам до края свети.

Коментар

то диода който свети в самото копче ли е монтиран, или е на някоя платка отзад? (не съм разглобявал тия копчета, затова така питам). Вкъщи имам едни нощни лампи, с ключета със светлинка, а ключето прекъсва и фаза и 0. Светлинката, ако е обърната на едната страна, свети само когато запалиш лампата, като индикация че има ток, например ако ти изгори крушката и се чудиш. А като я завъртя наобратно - сменя и поляритета все едно, свети постоянно. И така го виждам в тъмното. Не знам дали това изобщо ще помогне , но се сетих че е нещо подобно А схематично копчето затваря или отваря веригата, която захранва диода, и после подава сигнал към клапата. Така че дори и клапата да не мърда, смятам че копчето пак трябва да може да изгасне. А ако клапата мърда открай докрай, а копчето винаги свети... мноооого интересно....

Коментар

Виж и дали клапата мърда. А като го мери копчето какво е, т.е. дали е бутон, който подава само импулс или има две положения включено и изключено.
                              Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Working...
                              X