Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Плафончето в багажника...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Плафончето в багажника...

Имате ли идея откъде плафончето получава плюс? Минусът е ясен, идва от конектора, който прави връзка с капака и захранва чистачката. Плюсът е постоянен, а минус се получава при вдигнат капак - от бутончето в конектора. На мен ми е избягал плюса и не мога да открия нищо от схемите. Уж има някакъв бушон 10А, но той е за няколко неща и при мен всички са здрави.
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Ммда.. сега разгледах пак схемата и установих, че ще видя зор с тоз проблем, защото бушонът за плафоните си е здрав :D
    Прикачени файлове

Коментар

И при мен не свети и се чудя защо. Просто не идва ток. Както се вижда на симката при мене едната пластинка от багажника е счупена и кабелчето вътре си личи, че е рязано с клещи и старателно изолирано. Чудя се дали няма връзка с плафона, но схеми кое копче от 5-та врата какво свързва не намирам. Ще следя темата с интерес.
      Прикачени файлове
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
        И при мен не свети и се чудя защо. Просто не идва ток. Както се вижда на симката при мене едната пластинка от багажника е счупена и кабелчето вътре си личи, че е рязано с клещи и старателно изолирано. Чудя се дали няма връзка с плафона, но схеми кое копче от 5-та врата какво свързва не намирам. Ще следя темата с интерес.
        Хъмм... А чистачката и отоплението на стъклото работят ли ти? Има схема на конекторите в сервизното ръководство, там са показани задната чистачка, отоплението на стъклото и др.

Коментар

Задното плафонче не се ли пуска при вас от едно бутонче,задействано от капака?
          Fiat Tempra 1.8 i.e. DOHC SW

Коментар

lu40 написа:
            Задното плафонче не се ли пуска при вас от едно бутонче,задействано от капака?
            Да! То е в корпуса на конектора и подава минус към крушката. При мен проблема е с другата жица, няма плюс!

Коментар

Къде е това бутонче? При пластините или горе при пантите на 5-та врата да гледам? Иначе отоплението на стъклото, задната чистачка и пръскалката отзад работят перфектно. Както и всички стопове, мигачи, светлини на номера и т.н. Само още не знам тая пластинка защо са я счупили нарочно и изобщо какво свързва тя.
              Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

spark написа:
                Къде е това бутонче? При пластините или горе при пантите на 5-та врата да гледам? Иначе отоплението на стъклото, задната чистачка и пръскалката отзад работят перфектно. Както и всички стопове, мигачи, светлини на номера и т.н. Само още не знам тая пластинка защо са я счупили нарочно и изобщо какво свързва тя.
                Ето го къде е:
                Прикачени файлове
                Space Star 1.9 DID

Коментар

spark написа:
                  Бутончето е в средата на конектора между двете средни пластини. Левият конектор е за чистачката и отоплението на стъклото, а по-малкият с две пластинки е за третият стоп. Някъде при теб са дублирали масата и някак са изолирали едната пластинка, може би...

Коментар

+ до отзад не достига. А от таблото с бушони изобщо тръгва ли някакъв ток за назад, за който да кажем че не стига? Може да се окаже че освен, че "не стига", и "не тръгва" .

Коментар

плафона в багажника

Колеги като сте заговорили за светлината в багажника, имам един въпрос. Нормално ли е при отворена врата предна или задна няма значение при Брава, да свети плафона в багажника, без да е отворен самия капак (багажник). Не трябва ли свелината в багажника да работи само ако се отвори вратата. НОРМАЛНО ЛИ е това, акаке при вашите Фиатки.
                      Ex - Fiat BRAVA 1,6 16V 103ph
                      Now - Fiat PALIO 1,9 JTD 80ph

Коментар

Re: плафона в багажника

koleff написа:
                        Колеги като сте заговорили за светлината в багажника, имам един въпрос. Нормално ли е при отворена врата предна или задна няма значение при Брава, да свети плафона в багажника, без да е отворен самия капак (багажник). Не трябва ли свелината в багажника да работи само ако се отвори вратата. НОРМАЛНО ЛИ е това, акаке при вашите Фиатки.
                        Не е нормално, но монтажниците на алармата ти им е било по-лесно да я направят тази магария за да имаш охрана и на задния капак! Между другото проблемът при мен се оказа прекъснат кабел! Доста странно, но... Около 30см. от плафона към задната седалка кабелчето бе скъсано. Съединих го и се оправи работата.

Коментар

там е работата, че нямам и охрана на задния капак...при включена аларма, мога да си отворя багажника (с ключа) без да се активира алармата !!?!?!
                          Ex - Fiat BRAVA 1,6 16V 103ph
                          Now - Fiat PALIO 1,9 JTD 80ph

Коментар

При мен когато отвориш предния капак, светва лампата в багажника. Интересно алармено-инженерно решение . Фабрично това плафонче светва само ако отвориш задния капак

Коментар

koleff написа:
                              там е работата, че нямам и охрана на задния капак...при включена аларма, мога да си отворя багажника (с ключа) без да се активира алармата !!?!?!
                              Еми значи има нещо прецакано... Или алармаджиите са си правили шегички :D По принцип, преди и аз да си сложа алармата, при мен също плафончето си светеше независимо! :D

Коментар

Working...
                              X