Имам Fiat Brava 95 година. Като изключа имобилайзера не ми подава ток към клапана откъдето минава нафтата и към подгряващите свещи (и може би и на други места). Някакви идеи какъв е проблема?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Brava - проблем с токовете
Collapse
X
-
Сега... да споделя... Сам монтирах алармата на моята, кола благодарение на малко знания и опит по електроника В data.bg намерих описание с монтирането на някаква друга аларма за bravo/brava. Имаше описание на жиците, като цветове и коя на кой куплунг да се търси. Файлът се казва fiat Bravo-brava 96g - 99g.pdf Най-лесният вариант за имобилайзера на алармата е да се закачи към инерционният прекъсвач, който, както при бензиновите така и при дизеловите модели спира притока на гориво при силен удар по колата. Първоначално се изкривих докато открия моя, къде се намира... по всички описания трябваше да е под шофьорската седалка. Но не знам сали, защото колата е дизел, или е от по-новите модификации моят въпросен прекъсвач го открих под таблото долу на кората, която се пада между вратата и педала на съединителя... Моят съвет е да го погледнеш него. Разглоби самата кора и виж дали към жиците на прекъсвача има допълнения. Кората се сваля лесно. Имобилайзера се закача последователно към веригата на прекъсвача. Дори и на друго място да го откриеш, просто съединяваш двете жици и така възстановяваш веригата Май не обясних много ясно... ако имате питанки давайте на лични, или тук!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
здравейте!значи сложиха ми аларма,без имобилаизер на дизелака,но нещо се обърка след около 6 месеца-алармата почна да отчита някаква грешка-сега (не всеки път)като завъртя контактния ключ не ми дава подгряващите свещи-трябва отново да натискам копчето за отключване от дистанционното и тогава ми дава подгрявящите свещи-незнам кво стана и защо е така-ако някои у се е случвало да пише!благодаря предварителноFiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.
Коментар
-
здравейте!значи сложиха ми аларма,без имобилаизер на дизелака,но нещо се обърка след около 6 месеца-алармата почна да отчита някаква грешка-сега (не всеки път)като завъртя контактния ключ не ми дава подгряващите свещи-трябва отново да натискам копчето за отключване от дистанционното и тогава ми дава подгрявящите свещи-незнам кво стана и защо е така-ако някои у се е случвало да пише!благодаря предварителноFiat Punto 1.1моно 95г.-Няма го вече
Alfa Romeo 146 1.9JTD 99г.
Alfa Romeo 155 1.7TS 93г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар