Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фабрично CD за Браво/а, Мареа

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

venioid написа:
    Производствената му цена навярно е по-ниска от 20 лв...Но от друга страна какво има в едно CD за 200 лв.? Отворих моя Блаупункт и какво намирам вътре - оптика, на която производителя го е досрамяло да си напише името, (само страната, която и без това знаем коя е), и която изглежда в пъти по-зле от записвачка LITE-ON за 25 лв, DAC по-смешен и от на преносима MP3-ка за 20 лв., грозни спойки и шаси от ламарина за бирени капачки. Надписът BLAUPUNKT отвън обаче изглежда чудесно. И никой не коментира цената. По тази логика какво има в един дебитомер, та струва 500 лв? Който го е отварял знае - термистори за левче в тръба за стотинки. И на мен ми се виждат много 240 лв, но мисля че ще ми върши работа и ще си го купя.
    Пич ти, като си светнат с електрониката, защо не си направиш сам подобно устройство, а ще даваш 240лв? Съвсем сериозно питам. В карйна сметка има толкова евтини четци на карти за компютри, ако му се добавят два чипа няма ли да стане?
    Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Никога не съм твърдял че съм светнат в електрониката - имам елементарни познания. И защо полагате толкова усилия да ме откажете от покупката - преценил съм че ме устройва цената, споделил съм във форума за съществуването на подобно устройство и всеки си решава дали си струва или не.
      Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
      Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
      Ex: Marea 2.4 JTD 2000
      Ex: Brava 1.6 1997
      Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

venioid написа:
        Никога не съм твърдял че съм светнат в електрониката - имам елементарни познания. И защо полагате толкова усилия да ме откажете от покупката - преценил съм че ме устройва цената, споделил съм във форума за съществуването на подобно устройство и всеки си решава дали си струва или не.
        Както казах по-горе досега не съм чул някой от фабрично монтираните фиатски касетофони да свирят качествено. Отдавна направих избора за себе си, като единственият компромис бе визията. Свиква се, както с това да се носи панел За 240лв. можеш да си вземеш приличен плеър с USB вход. Парите са си твои, успех!

Коментар

Коментар

Аз пробвах да сложа на моето стило http://www.xcarlink-bg.com/ но не тръгна не знам на другите фиати дали ще стане???

Коментар

Това е неприятна новина. Аз все пак ще пробвам.

Коментар

Пробвай на мен не ми взеха пари за пробата дано при теб да стане После пиши да видим какво е станало

Коментар

Vladim написа:
                  Както казах по-горе досега не съм чул някой от фабрично монтираните фиатски касетофони да свирят качествено. Отдавна направих избора за себе си, като единственият компромис бе визията. Свиква се, както с това да се носи панел За 240лв. можеш да си вземеш приличен плеър с USB вход. Парите са си твои, успех!
                  За качеството не съм съгласен с теб. На мен ми харесва качеството на оригиналния ми касетофон, и нямам намерение да си купувам някакъв китайски боклук и после да си троша главата с него. Дори да си смениш оригиналното аудио с друго, може да си купиш декоративен панел, който се монтира на мястото на оригиналното аудио, и в този панел се монтира друго авто-аудио със стандартна визия. По този начин не се налага да правиш компромис със визията. НО... темата не е за плюене по оригиналното аудио на ФИАТ, а за това , как да го използваме рационално - в случая как и какво устройство да си добавим, за да слушаме каквато музика ни харесва на нас. Тема от която се итересувам и аз, и не ми се четат мнения несвързани с темата.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                    За качеството не съм съгласен с теб. На мен ми харесва качеството на оригиналния ми касетофон, и нямам намерение да си купувам някакъв китайски боклук и после да си троша главата с него. Дори да си смениш оригиналното аудио с друго, може да си купиш декоративен панел, който се монтира на мястото на оригиналното аудио, и в този панел се монтира друго авто-аудио със стандартна визия. По този начин не се налага да правиш компромис със визията. НО... темата не е за плюене по оригиналното аудио на ФИАТ, а за това , как да го използваме рационално - в случая как и какво устройство да си добавим, за да слушаме каквато музика ни харесва на нас. Тема от която се итересувам и аз, и не ми се четат мнения несвързани с темата.
                    Я вземи прочети всичко, което съм написал по-горе! Мислиш ли, че разтягам локуми само хей така, колкото да се намирам на писане? Минал съм през всичко това, включително и през използването на FM модулатор и споделям според мен, кой вариант е най-добър. И още нещо... реши, че съм си монтирам плеъра без приставката и затова ми се струва грозно ли? :D Не си чел добре май... Както и да е, изразих мнението си вече няколко пъти. Никого не мога да спра, ако иска дори да си залепи лаптоп с тиксо и да му пусне едни жици към фабричното аудио. А, който ми твърди че то е качествено, явно никога не е пробвал с друг плеър.

Коментар

Vladim написа:
                      Dido_Lyubenov написа:
                      Я вземи прочети всичко, което съм написал по-горе! Мислиш ли, че разтягам локуми само хей така, колкото да се намирам на писане? Минал съм през всичко това, включително и през използването на FM модулатор и споделям според мен, кой вариант е най-добър. И още нещо... реши, че съм си монтирам плеъра без приставката и затова ми се струва грозно ли? :D Не си чел добре май... Както и да е, изразих мнението си вече няколко пъти. Никого не мога да спра, ако иска дори да си залепи лаптоп с тиксо и да му пусне едни жици към фабричното аудио. А, който ми твърди че то е качествено, явно никога не е пробвал с друг плеър.
                      Абсолютно съм съгласен. Дори боклуци като Neo и Elite вадят по добър звук от оригиналния. Просто смених оригиналния с едно Нео и усетих разлика, незнам ако сложиш някой по-качествен плеър, ще е доста голяма разликата
                      Fiat Croma 1.9 16v Mjet автомат

Коментар

Колеги, както написах по-горе, темата не е с каква музика да си сменя оригиналната, а как да слушам музика от CD на оригиналното аудио. По въпроса за качеството, може да се спори много, защото всеки си има предпочитания към музиката, а да не пропускаме и факта, че на Фиат не се монтира само един модел аудио. По тази причина смея да твърдя, че всякакви изказвания от рода "вземи си от битака нещо за 200 лв. и ще имаш CD", написани в тази тема са СПАМ, и не са полезни както за автора на темата, така и за тези, които се итересуваме от нея! О’К http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=25007
                        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                          Колеги, както написах по-горе, темата не е с каква музика да си сменя оригиналната, а как да слушам музика от CD на оригиналното аудио. По въпроса за качеството, може да се спори много, защото всеки си има предпочитания към музиката, а да не пропускаме и факта, че на Фиат не се монтира само един модел аудио. По тази причина смея да твърдя, че всякакви изказвания от рода "вземи си от битака нещо за 200 лв. и ще имаш CD", написани в тази тема са СПАМ, и не са полезни както за автора на темата, така и за тези, които се итересуваме от нея! О’К http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=25007
                          Явно говорим на различни езици... Все, като някой се опита да направи добро ще се намери кой да го спре! Изказах мнението си, което се гради на опита ми в борбата за постигане на по-добър звук. Изписах една кофа мастило по темата и явно това било СПАМ! Сори! Само не ми цитирай правила, моля те. Някога и аз бях част от екипа на този форум и се оттеглих по собствено желание!

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                            на Фиат не се монтира само един модел аудио.
                            Това е вярно - имам в гаража си AD185M, AD185H и AD185H2. Теставал съм ги всички и наистина 185М не става за нищо. Но останалите 2 свирят не по-зле от всяко CD до 200 лв (от Panasonic свирят по-добре със сигурност). Друг е въпроса че без качествени говорители добър звук няма да излезе, каквото и да забодете на таблото. Аз съм със заводските (и то най-добрите заводски - на HLX се монтират по-добри от на другите версии), 6 на брой - на ниски и средни нива на усилване се държат добре, но за дискотека не стават. За мен смяната на CD-то с радио няма да е компромис със звука - тествал съм вече. Печеля управление от волана, намалявам риска от разбиване на колата и забравям за гадния панел.EDIT:Колегата snk1 е написал същото преди 2 минути - явно не само аз съм си играл.

Коментар

182H2 свири супер,ако от зад му сложиш готини говорители в колонка и я метнеш в багажника на комбито много биха ти завидяли на звука

Коментар

както бях писал лесно се вади изход за външен носител,аз лично съм го сложил пред скоросният лост и си ползвам дискмен с мп3.Звука който вади е нмого по добър от радиото и касетка.На предишната мареа радиото ми беше 182М , дискмена беше съштия ама радиото си неможе.Дори на пръв поглед като го отвори и лаик би видял огромната разлика.

Коментар

Working...
                                X