Някой може ли да ми помогне?Интересува ме как е захваната антената за покрива?Как мога д ая сваля?И каква антена д аси търся за да си я сменя,че моята е счупена и не улавя добре сигналите.Не че много често слушам радио,но понякога се случва,а така е мн кофти.Благодаря ви предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Смяна на антена - Fiat Brava?
Collapse
X
-
До колкото си спомням се държеше само на един винт. Плафона на лампата се сваля много лесно. Има едни капачици под които са винтовете, от другата страна са на щифтове; махаш куплунга за лампата и готово - гайката се вижда. Антена търси възможно най-близка до твоята по всички критерий, като може и малко по-дълга.Имаш разбирасе и много други опции, като например антена от тези които се залепят на стъклото и са с вграден усилвател, или по късички пак с усилвателче.Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.
Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
Аз имах същия проблем - счупена антена точно там къде е винта на захващането мърдането нагоре-надолу. След обиколка по магзините включително "мангал-тунинг" и няколко автоморги, най-подходящото нещо което видях беше антена Бош в Техномаркет цена от около 25 лв. Но аз си оправих антената по следняи начин - 2 кабелни обувки с подоходящ диаметър на отворите, пробива се антената и кабелните обувки и се закрепва с малко болтче, цялото нещо се увива с бишоп.
Коментар
-
doofiat написа:А някакъв съвет за марка антена? Тази, която имам не хваща добре. Няма ли някой, които да са по-скъпи, но да хващат добре радиата?Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Същата кола, -същия проблем, който е актуален във времето!!
Днес и аз реших да направя тази манипулация-да сменя оригиналната антена, че е счупена откак се помня, а преди седмица-две и декоративното капаче изчезна някъде и антената се залепи изцяло за тавана.
След бърза справка с форума попаднах на тази тема и реших да я допълня с няколко снимки и кратко описание какво направих аз.
Необходими инструменти и материали:
-антена /тази я взех за 8лв от пазара/. Евентуално силикон или парче от велосипедна гума. Не е задължително, изцяло по ваша преценка, дали ще ви хареса крайния резултат.
-малка плоска отвертка, за да махнете декоративните капачета в предната част на плафона.
-кръстата отвертка, за да отвиета двете видии, с които се държи плафона.
-клещи, за да махнете един метален елемент, който ще се открие в долната част на антената. Просто с две-три дивжения наляво-надясно се издърпва надолу.
-Ключе 8-10мм или малко по-дълбоки вложки, за да отвиете първо кабела, който отива към радиото /10мм/ и после за да отвиете самата антена /8мм/. И двете гайки са на един болт, който държи самата антена.
Аз си запазих стария кабел понеже си пасна на новия болт, а и не е в него проблема. Голямо улеснение в случая.
В зависимост от вида на новата Ви антена, може да се наложи да се изреже гумена подложка между тавана и стойката ѝ, за да се избегне навлизането на вода или да се сложи силикон, кой както му е по-лесно или каквото решение му дойде на момента. При мен подложката на новата антена се оказа доста кекава и като я стегнах видях, че не уплътнява добре и затова сложих силикон. Някой ден може да го преправя и с гумена подложка и две гумени шайби от кранче за чешма на болта. Просто ще видя силикона ще държи ли за момента и здраве и живот по-натам ще се занимавам пак.
Fiat BRAVA 1.6/16v103Hp EL(LPG Lovato)- XII.1997 182А4.000- Аудио система
Мразя чалгата повече и от политиците. Поправено.Комунизмът ще отстоява своите основи по един или друг начин.Оправия-няма!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар