Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не свети лампата за маслото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не свети лампата за маслото

Колеги, помагайте! Лампата за маслото спря да свети. И преди от време на време не ми светваше като палех, но при следващото палене всичко си беше наред. А сега от седмица някъде въобще лампата не светва и се страхувам да не стане някоя беля така. На някой случвало ли му се е до сега и къде да търся проблема?
    "Obviously you don't know, who are you fucking with!" /Blade/

Fiat Tempra 1.9 TDs
    Subaru Legacy 2.0i

Най-вероятно се е откачил куплунга от масления датчик или е повреден самият датчик. Намери датчика и дай кабелчето на "маса" при вкл. контакт. Лампата трябва да светне.Не вярвам да е изгоряла лампата, или пък да има проблем в таблото.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

Коментар

Може би е изгоряла лампата.Като дадеш на контакт ако не свети може би е крушката.Погледни и датчика но се съмнявам.Ти си ми помагал и не вярвам да не оглеидаш нещата.Успех.
      Fiat Uno 1000 Fire- Fiat Tipo 1.4- Tempra 1.4 i.e. -Bravo-1.6 16v-Мареа-1.9JTD-.Lybra 1.9JTD-Старата любав Мареа-1.9 JTD Fiat Stilo 1.9 jtd MW-powered by Emzo

Коментар

Колега,с каво табло си?Старото ми Типо 1,9тд е с аналоговото табло и има и лампа за маслото ,и уред показващ налягането на същото.Има два датчика-голям и малък,намиращи се около масления филтър.Не бързай да купуваш датчици.Имам стари и работещи,ще ти ги дам за проба.
        Octavia RS
        Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Щом не светва като дадеш на контакт според мен е лампата ...но щом казваш, че преди "от време на време" е светвала - най-вероятно лош контакт на самата букса на лампата (или цокъл, не знам как е там )

Коментар

Съмнявам се, че ми е изгоряла лампата, защото преди ту светеше, ту пак не искаше. А ако е лоша връзка при почукване по таблото би трябвало да дава контакт, дори да е само колкото да премигне. Най-вероятно за момента ми се струва проблемът да е в датчика за налягане на маслото. Някой знае ли къде точно се намира той?Red Storm с дигитално табло съм и имам две лампи за маслото. Едната е тази стандартната, която е за налягането(точно тя не свети), а другата показва ниско ниво на маслото. Ама тая другата от 10 години(най-малко) не е изгасвала и също не знам как да я оправя.

Fiat Tempra 1.9 TDs
            Subaru Legacy 2.0i

Коментар

Blade SG написа:
              ... А ако е лоша връзка при почукване по таблото би трябвало да дава контакт, дори да е само колкото да премигне.
              Това с почукването работеше навремето с руските телевизори. Аз залагам на лоша връзка или към датчика, или към лампата, лампата я знаеш къде е, остава да намериш къде е забоден датчика.
              Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

И двата датчика са до масления филтър.Ако не можеш да се справиш,звънкай. 0888217818.
                Octavia RS

Коментар

Red Storm мерси много за предложението да помогнеш! Сега нямам време да погледна колата, че ми е много натоварена програмата, но като се поосвободя ще ги видя тези датчици и ако има проблем ще ти звънна simeon3000 това с руските телевизори си беше класика едно време :D

Fiat Tempra 1.9 TDs
                  Subaru Legacy 2.0i

Коментар

Колеги, проблемът с лампата за маслото, която не светеше е отстранен. Всичко се дължеше, както казахте, на лоша връзка. Смених клемата на кабела, влизащ в датчика и изчистих буксата на самия датчик. Много благодаря на всички, които се отзоваха! Ето и снимка за кой датчик става въпрос: http://images24.snimka.bg/005346190-big.jpgНо все още ми остава проблема с другата лампа за маслото, оная дето показва, че е ниско нивото на маслото. Не успях да открия кой е нейният датчик. Преполагам, че е някъде по тези снимки, но не съм сигурен: http://images24.snimka.bg/005346119-big.jpg http://images24.snimka.bg/005346120-big.jpg

Fiat Tempra 1.9 TDs
                    Subaru Legacy 2.0i

Коментар

Датчика за нивото е на картера- отстрани.
                      Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

Коментар

На едната снимка си показал датчика за задна скорост.До този датчик,който си почистил,има една букса.Тя отива към другия датчик-този който търсиш.
                        Octavia RS

Коментар

Working...
                        X