stefcho20 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чистачки - реле Brava 1.9JTD
Collapse
X
-
Как мислиш, дали не съм ходил. Ходих и ми каза да му я оставя да я види по-подробно, което мен не ме устройва. Та ако знаете някой който му разбира кажете къде е да му я закарам да я оправи, защото не разполагам с много време да се разхождам по майстори. Благодаря.Бавно запомням, бързо забравям!
Коментар
-
stefcho20 написа:Никой ли няма да ми препоръча майстор???Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
тези дни служебната 156-ца се оказа че чистачките и работят само на най бързата степен..... проблема бе решен като подменихме цялото моторче с такова от Фиат Браво , Брава целия механизъм е аналогичен.... Преди да дадем 60 лева за целия мотор с редуктора и релетата , щото има такива чарколяци по платка.... ходихме на еладжия и човека каза че е заминало нещо.... и може да се оправи... ма да свалим моторчето ала бал... и земахме че намерихме едно 2-ра ръка за 60 лева и всичко е ок ! смяната става за 10 мин..... с една отверка и 2-а ключа
Коментар
-
немога да кажа дали тругваха като прускаш..... не съм пробвал......Иначе на Алфа 156 и Браво , Брава , целия ш*бан механизъм с рамената и тампоните , абе всичко.... е абсолютно еднавко... !!!!иначе казано ако имаш на лесно ударено браво , развиваш целия механизъм от 2-те тампончета и го слагаш на каквото си пожелаеш.... брава , мареа , 156-ца ..... и знам ли на какво още става.... Защо не отидеш до някоя морга , да демонтираш твоя , и да закачиш само на буксата някой 2-а ръка и да пробваш....!? мисля е добър вариянт ?а след смяната всичко е ток !!!! работи перфектно...... иначе на едното моторче пише denso , а на другото Магнети Умрели сещате се ко е повреденото !
Коментар
-
е значи ако наистина са 1:1, (и като номера на резервни части) би трябвало да Не пръска. И ти казваш че може да го сложиш на браво брава мареа. Ама нали точно това е разликата м/у браво/а и мареа: на мареа ако пръскаш вода, тръгват и чистачките, а на браво/а - не. Преди време се дзверих по схемите да разбера дали е фабрично, или е повреда, и се оказа че си е фабрично. Та затова се зачудих че и на 156-ца, която (няма какво да спорим) е по-хубав автомобил от браво/а и мисля че там това не е спестено. И затъова зададох този "тесен" въпрос. към знаещите италиански - не се ли казва Манети марели, или Маниети Марели, без да се изговаря Г-то?
Коментар
-
хвърлиме в размисъл.... утре ще проверя точно дали се пускат само като пръскаш вода.... че вече се обърках .....И ше взема да видя някаде... по моторчето на Алфата какво пише..... пък някои с браво ще каже какво е положението там.... Възможно е и аз да съм се объркал или заблудил нещо.... но чисто механично работата е 100% еднаква...
Коментар
-
Положението е следното.... като пръскаш вода чистачките се пускат автоматично.... но пък остава въпроса от каква кола е свалено моторчето.... уж е от фият... ма може и да нее ...!? бали маааму... пратиха го от една морга май от софия беше.... ше направя снимка на моторчето и да кажете буксата същата ли е....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар