Някой може ли да ми каже къде се намира релето за чистачките на Брава 1.9JTD?Работят само на най-бързата степен, и като ги спра спират кадето си искат.Възможно ли е да е от релето?МодерираноТемата е преместена в подходящия разделМодераторски екип на fiat-bg.org
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чистачки - реле Brava 1.9JTD
Collapse
X
-
реле няма. има едни като съпротивления в моторчето, ако можем да ги наречем реле. потърси, имаше подобни теми, може да се е прецакало в самия лост. Откачи буксата на мотора, и провери дали като пуснеш чистачките на 1,2 стигат някакви токове до тая букса. Довечера щи пусна извадка от схемата ако някой не ме изпревари, и щи кажа къде да провериш.
Коментар
-
ето и схемата. В червеното кръкче е евентуално проблемно място в лоста, а в зеленото - буксата която влиза в моторчето. Гледаш дали идва ток по съответните жици, черната е маса, а като пуснеш на най-бързото - по някоя от другите 3 ще имаш ток. После пускаш на по-слабите степени и гледаш дали идва нещо, евентуално около 14 волта. И ако идва, търсиш проблема някъде в детайла (24.) За това което казва колегата като съвет - мисля че ако работи нормално на най-бързата степен, няма логика да е от четките. Но все пак го имай впредвид и тях да провериш и препоръчително е да ги смениш за да си знаеш че там повече няма да пипаш 6 кинта къде не си ги дал ред. : по горния пост , ако работи при директен ток, това не значи че проблема е в лоста, има проблемни места и в платката. Ако му работи на най-бързата степен, няма смисъл да го тества на акумулатора, ясно е че в чисто механичната си част моторчето работи. И да допълня, задължително ползване на вд-40 в движещите се части. вд-40 е половин майстор
Коментар
-
Да бе скоро го купих и нищо незнам за фиатките направо си се притесних яко викам си мототорчето замина и си е е.......о м......та.Межд другото колко струва моторчето?Понеже като си купих четките ми казаха че били различни имало някакво съотношение мед-графит примерно 60%на40% ели 30%на70%.Това имало значение колко пързо ще се износят.Ако са много графитени ха ха се износват бързо а ако са със много мед са по твърди имогат да наранят моторчето и тогава НОВО.
Коментар
-
ogi28b написа:а освен че работят всички степени, на различни скорости ли работят? В смисъл на 1 и на 2 различно ли е закъснението м/у импулсите? И също чистачките ти спират където сами си поискат, или точно тогава когато ги изключиш, т.е. дадеш лоста на 0?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар