Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чистачки - реле Brava 1.9JTD

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #31
    stefcho20 написа:
    ???Какво става, никой ли не знае къде могат да ги оправят???
    Защо не идеш при този дето ти ги е базикал преди?
    Frontera Sport, X20SE март 1998

    Коментар


      #32
      Как мислиш, дали не съм ходил. Ходих и ми каза да му я оставя да я види по-подробно, което мен не ме устройва. Та ако знаете някой който му разбира кажете къде е да му я закарам да я оправи, защото не разполагам с много време да се разхождам по майстори. Благодаря.
      Бавно запомням, бързо забравям!

      Коментар


        #33
        Никой ли няма да ми препоръча майстор???
        Бавно запомням, бързо забравям!

        Коментар


          #34
          stefcho20 написа:
          Никой ли няма да ми препоръча майстор???
          Чесно казано това е пипкава работа и не знам, кой ще се навие да го прави при положение, че не може и да ти вземе много пари за това. Ако се окаже, че трябва да се занимава половин ден и да ти вземе 15-20лв. а по принцип толкова изкарва за час... направи си сам сметката. Може би някой електричар в квартално сервизче...
          Frontera Sport, X20SE март 1998

          Коментар


            #35
            Точно при такъв бях, и вече не смея да ходя по квартални гаражи. В "Ауто Италия" дали ще ми обърнат внимание за такава дреболия???
            Бавно запомням, бързо забравям!

            Коментар


              #36
              тези дни служебната 156-ца се оказа че чистачките и работят само на най бързата степен..... проблема бе решен като подменихме цялото моторче с такова от Фиат Браво , Брава целия механизъм е аналогичен.... Преди да дадем 60 лева за целия мотор с редуктора и релетата , щото има такива чарколяци по платка.... ходихме на еладжия и човека каза че е заминало нещо.... и може да се оправи... ма да свалим моторчето ала бал... и земахме че намерихме едно 2-ра ръка за 60 лева и всичко е ок ! смяната става за 10 мин..... с една отверка и 2-а ключа

              Коментар


                #37
                А на тази 156-ца , като пръскаш вода чистачките тръгваха ли автоматично, и ако да - след промяната тръгват ли автоматично ? Иначе много от моторчетата на италианските на външен вид са същите.

                Коментар


                  #38
                  немога да кажа дали тругваха като прускаш..... не съм пробвал......Иначе на Алфа 156 и Браво , Брава , целия ш*бан механизъм с рамената и тампоните , абе всичко.... е абсолютно еднавко... !!!!иначе казано ако имаш на лесно ударено браво , развиваш целия механизъм от 2-те тампончета и го слагаш на каквото си пожелаеш.... брава , мареа , 156-ца ..... и знам ли на какво още става.... Защо не отидеш до някоя морга , да демонтираш твоя , и да закачиш само на буксата някой 2-а ръка и да пробваш....!? мисля е добър вариянт ?а след смяната всичко е ток !!!! работи перфектно...... иначе на едното моторче пише denso , а на другото Магнети Умрели сещате се ко е повреденото !

                  Коментар


                    #39
                    Alexsander написа:
                    а след смяната всичко е ток !!!! работи перфектно...... иначе на едното моторче пише denso , а на другото Магнети Умрели сещате се ко е повреденото !
                    FIAT Marea Weekend ELX TD100, Bravo 1.9 Multijet 16V

                    Коментар


                      #40
                      е значи ако наистина са 1:1, (и като номера на резервни части) би трябвало да Не пръска. И ти казваш че може да го сложиш на браво брава мареа. Ама нали точно това е разликата м/у браво/а и мареа: на мареа ако пръскаш вода, тръгват и чистачките, а на браво/а - не. Преди време се дзверих по схемите да разбера дали е фабрично, или е повреда, и се оказа че си е фабрично. Та затова се зачудих че и на 156-ца, която (няма какво да спорим) е по-хубав автомобил от браво/а и мисля че там това не е спестено. И затъова зададох този "тесен" въпрос. към знаещите италиански - не се ли казва Манети марели, или Маниети Марели, без да се изговаря Г-то?

                      Коментар


                        #41
                        хвърлиме в размисъл.... утре ще проверя точно дали се пускат само като пръскаш вода.... че вече се обърках .....И ше взема да видя някаде... по моторчето на Алфата какво пише..... пък някои с браво ще каже какво е положението там.... Възможно е и аз да съм се объркал или заблудил нещо.... но чисто механично работата е 100% еднаква...

                        Коментар


                          #42
                          Да, механичната работа е същата, но електрически не е точно, има още една жица.... подробности....

                          Коментар


                            #43
                            Положението е следното.... като пръскаш вода чистачките се пускат автоматично.... но пък остава въпроса от каква кола е свалено моторчето.... уж е от фият... ма може и да нее ...!? бали маааму... пратиха го от една морга май от софия беше.... ше направя снимка на моторчето и да кажете буксата същата ли е....

                            Коментар

                            Working...
                            X