Fiat punto 1,1S 1996г. на приборното табло има единствено сигнална лампа за превишаване температурата на антифриза. Нямам и доверие. Ами ако изгори? От предния си автомобил пък и от друга техника съм свикнал да отчитам температура със стрелкови прибори. Има ли възможност , какъв прибор и къде да се свърже? За място на таблото ще му мисля. чичо Нено
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да монтирам прибор за температура на водата?
Collapse
X
-
абе знаят знаят първите 5 години, никой не е изчислил колата да се кара до 20 годинишна възраст. за съжаление не познавам конкретния двигател, но тази лампа все отнякъде взема информация, от датчик, който ще ти свърши работа да го вържеш към уред!поне така предполагам. иначе някъде по главата би трябвало да имаш тапа, на чието място може да се навие датчик. а датчици бол.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
pakumba написа:абе знаят знаят първите 5 години, никой не е изчислил колата да се кара до 20 годинишна възраст. за съжаление не познавам конкретния двигател, но тази лампа все отнякъде взема информация, от датчик, който ще ти свърши работа да го вържеш към уред!поне така предполагам. иначе някъде по главата би трябвало да имаш тапа, на чието място може да се навие датчик. а датчици бол.Lupo - The Monster
Е83 3D
Коментар
-
прибор за температурата на водата
Ние по-възрастните спим по-малко, а като не спим ни идват най-различни идеи. В случая не е необходимо да се мери директно температурата на водата.Има електронни термометри чиито датачици могат да се монтират на най-различни места.Така, че датчика може да се монтира на:корпуса на водната помпа,корпуса на изпарителя или някъде на блока на двигателя.Тогава ще имаме ориентировъчна представа за температурата и тази информация ще ни е напълно достатъчна. чичо НеноFiat Punto 1,1- 1996г.
газ-бензин , "Lovato"
Коментар
-
Re: прибор за температурата на водата
Neno Er написа:Ние по-възрастните спим по-малко, а като не спим ни идват най-различни идеи. В случая не е необходимо да се мери директно температурата на водата.Има електронни термометри чиито датачици могат да се монтират на най-различни места.Така, че датчика може да се монтира на:корпуса на водната помпа,корпуса на изпарителя или някъде на блока на двигателя.Тогава ще имаме ориентировъчна представа за температурата и тази информация ще ни е напълно достатъчна. чичо НеноLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
датчика за температурата, дето трябва да запали червената лампа в дясно от нивомера на бензина е на главата - над щеката за маслото се намира. сваля се и се слага Ладов аз съм тъй и с ладов прибор за отчитане на температурата...Fiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
прибор за температурата на водата
Явно, че поставената от мен тема предизвика интерес. Колкото за варианта на donnna, вече получих ЛС от г-н Костов от П.Тръмбеш който е монтирал ладов датчик и указател.Явно че датчиците на Пунтото и Ладата са напълно заменяеми стига да се намери подходящо място на указателя. За използването на електронен термометър мнението ми беше за отчитане на температурата ориентировъчно.Да имаме все пак някаква представа, дали е около нормите или близо до критичен режим.Електронните прибори имат много голяма точност ( знам го от опит ) и напълно може да им се доверим. Успех на всички, чичо НеноFiat Punto 1,1- 1996г.
газ-бензин , "Lovato"
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар