Привет колеги, Използвам случая да дам малко инфо, тъй като вчера смених ECU.Колицата е Пунто 1.2, 2000 г. моноинжекция 60 кс ECU- то е Magneti-Marelli .Започна да работи на 2 цилиндъра - проверихме свещи, кабели и какво ли не но резултат никакъв.След диагностика във Вантотрейд и ЮВЕ....независимо едни от други се оказа че проблема идва от ECU-то !! В ЮВЕ Бош предложиха да го дадем за ремонт (имат човек, който ги правел).Взе го човека, игра си два дни и нищо - каза че се е прецакал някакъв интеграл, това ECU било хибридно, и с две думи не може да се оправи. И нещата одидоха до ново...ECU-то е сменено с ново в Александър ауто, срещу 880 лв. и 1г. писмена гаранция. (само и единствено там го имаха в наличност в цяла София). Използвам случая да ги похваля - професионална работа, бързо и чисто. Приеха колата, въпреки че свободни часове имаше за месец май. За сведение на колегите....при смяна на ECU с ново НЕ Е необходимо да се сменят ECU, имобилайзер и ключ в комплект!! Това се прави само ако ECU-то е втора употреба, читаво е и НЕ СЕ препрогрмира. Впрочем цената на ECU , имобилайзер и ключ в комплект, втора употреба е близка до ново ECU, без гаранция за резултата, а намирането не е лесно.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Търся компютър втора употреба за фиат пунто
Collapse
X
-
ecu
това Пунто не го ли оправихте още преди кадето беше разглобено http://www.carclinicmagazine.com/fia...-.htmlтука го има също с доставка ама щом колата върви вече е добре
Коментар
-
Защо всичките си мислят че колитев Дупница са най евтини и хубави. Там са по големи мошеници и от горубляне. И нямат далавера да дават хубаво пунто на ниска цена. А относно това да ги осъдиш- почти невъзможно е в договора пише в състочние в каквото е в момента, освен това не е магазин и няма такава клауза за 3 дневен срок за връщане.И като видите евтина кола "на далавера" в Дупница мислете преди да я купите а не си мислете че сте ударили киоравото. Никой не дава читава кола за малко пари.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
cvetka86 написа:колата така я взехме,много здраво ни излагаха!един майстор ни каза че ако се намери втора употреба мойе да се направи,да се махне вразката на комп. със запалването (не знам точно как се казва) и да стане добре.наистина ли не става с комп. 2 употреба?хора благодаря ви много че се отзовавате,отчаяни сме!
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:вярно че нему е там мястото но да е по ковти на майстора е сложенва там така е и при други марки коли от по новите дори и на по гадно това че работи на 2 цилиндъра се оправя/ако е само това де /без смяната на ECU
Коментар
-
ECU решение
Аз карах 1 година на 2 цилиндъра, на финала влезнах в ebay и си купих чисто нов компютър за 411лв. Това е цената която ми стъпи с доставката. ЕКУ-то може и да е рециклирано- незнам, но ми го продадоха като ново. Еку-то е plug&play т.е. слагаш и караш, нулиран е и сам се обучава към имобилайзера и т.н. точно днес ми дойде, смених го със стария за 1 мин. и вече съм на 4 цилиндъра. Доставката ми траеше 1 седмица. Ако някой му трябва IAW59f.M2 или M3 да ми пише и ще му кажа аз от кой си взех компютъра и съм супер доволен.Нищо не знаеш докато не опиташ това което знаеш !!!
Коментар
-
така. Да Ви осветля малко по въпроса, понеже съм се парил Това е често срещан проблем при този модел и двигател на фиат. Точно моделът пунто 1.2 8 клапана с ECU 59F на Marelli дава този дефект - 2 крайни стъпала в ECU-то горят и спират да подават сигнал на 2 от дюзите. Чувал съм хора, които могат да ги оправят, но не мисля, че биха се хванали да се занимават.Най-простото решение е втора ръка ECU + Body computer + ключа с патрона. Аз ги взех за 250 лв. втора ръка, смяната е 15-тина-20 минути работа, ако не си го правил преди. В общи линии е plug & play.Не е нужно да даваш 800-1000 лв. за ново ECU, въпреки, че новото си е ново, но не се знае след година-2 и то дали няма да сгъне.Взимай от някоя морга комплекта, слагай го и си карай Няма да имаш проблеми п.п. Много важно - ECU, вътрешният компютър на гърба на блока с бушоните и релетата и ключа с патрона Целият комплект
Коментар
-
Re: кола
kluchar написа:МНога рядко може да намериш на 250 лв. втора ръкащото повечето знаят че оригинално ескъпо и за това диган цените а има и много пъти уж да е комплект а то като се сложи да не тръгне изобщо така че по добре да се отремонтира старото ECU или да се купи чисто
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар