Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Климатроник грешка 52

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    здравейте колеги, изчетох всичко по темата -(Ogi28b) много добре е уписал всичко.Само едно нещо неразбрах --ако засече грешка някуде по веригата ,системата сама ли ще даде съобщението или това се появява само при тест на система?Благодаря предварително.
    fiat marea 2.0 20v,metanov ingekcion

    Коментар


      #17
      Прочети внимателно поста със заглавие "Самодиагностика". Там е написано. Винаги когато се появи някаква грешка, по-точно 5 пъти една и съща грешка за някакъв период от време, на таблото на мястото на километража се изписва Error Cli . В този момент ако натиснеш копчето за външна температура, и надписа остане, значи грешката се отнася до датчика за външна темп. Ако обаче си се изпише температурата, значи грешката е свързана с друг компонент. В този случай при следващото палене на двг, преди да запалиш, правиш процедурата по самодиагностика, и на дисплея ще се изпише точния код на грешката, дори и да знаем че примерно е свързана с външния датчик. И вече по кода на грешката, поглеждаш таблицата с грешки и в общи линии разбираш какво е положението.

      Коментар


        #18
        ogi28b написа:
        Ефективното задействане обаче подлежи на удовлетворяване на определени параметри: - При външна температура под 4 градуса компресора изключва, и включва ако тя е над 6 градуса - Температура , измерена от датчика на изпарителя - изключва компресора ако падне под 3.5 градуса , и го включва ако е над 5.
        Изводът е, че Max Def (Max Defrost) е безполезна функция, след като не може да се използва пълноценно, когато наистина има лед по стъклата.

        Коментар


          #19
          е да ама функцията служи за изсушаване на стъклата, а не за размразяване. Пише го в ръководството, черно на бяло. Наистина няма начин компресора да работи при 4 градуса. Технологично фреонът който се използва не може да постигне по-ниска температура. И идеята на работата на компресора е да даде на въздуха температура от 4 градуса, за да му отнеме влагата. А щом навън е толкова, или по-малко, значи в него си има достатъчно малко влага, и няма накъде повече да се отнема. В този момент на такъв студ какъв е смисъла да пускаш компресор, който да ти охлажда студения въздух? Това е смисъла на цялата процедура - че вместо ти да задействаш компресора, да пускаш вентилатора на макс, да отваряш клапата, да пускаш задните реотани, и да настройваш температурата на HI (което ще ти отнеме време, и ще те разсее от шофирането, по презумпция), ЕКУ го прави вместо теб, само с натискане на едно копче. А защо са му дали име MAX DEF, един господ знае... Можеше да е QUICK DEMOIST. Примерно.

          Коментар


            #20
            Още веднъж бих искал да помоля модератор, да отдели постовете ми, в които съм превел секцията за климатика от ръководството, защото обърках и не направих нова тема, а ги наблъсках тук като отговори. Защото в тях всичко най-важно което трябва да се знае за климатика е събрано на едно място. Или пък да се промени заглавието на тази тема, както прецените.

            Коментар


              #21
              Направих диагностика по описания метод и ми изписа "Error 00".Това какво значи?
              "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

              ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
              Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

              Коментар


                #22
                че всичко е точно, нямаш дефекти, и при мен е така.

                Коментар


                  #23
                  Благодаря за инфото
                  "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

                  ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                  Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

                  Коментар

                  Working...
                  X