Колеги, Мареята ми 1.6 16v ми изписва съобщение ERROR CLI след теста за грешки ми изписва ERROR CLI 52 в таблицата пише : 52-C.C. to frost sensor earth. Може ли да ми кажете къде е проблема и какво трябва да направя?!?! Благодаря на всички предварително.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Климатроник грешка 52
Collapse
X
-
Превеждам си го като "няма маса на датчика за замръзване". Трябва да се провери първо дали куплунзите по кабелите на тоя датчик дават добър контакт , преди да се предприеме смяна на датчика.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Принципно двойката - втората цифра от кода за грешка се тълкува като късо съединение, според ръководството на браво/а. Ето още по темата. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=199275#199275. Не знам този датчик как точно е свързан, но ако няма маса, не трябва ли да изпише error 51 - прекъсната верига на датчика?
Коментар
-
ogi28b написа:Принципно двойката - втората цифра от кода за грешка се тълкува като късо съединение, според ръководството на браво/а. Ето още по темата. http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=199275#199275. Не знам този датчик как точно е свързан, но ако няма маса, не трябва ли да изпише error 51 - прекъсната верига на датчика?Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
kanchev написа:Колеги , кое е изпарителя? Едно цилиндрично , с дължина около 30-40 см. с форма на бутилка.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
тъй като няма емотиконче с усмивка, приемам въпроса сериозно. Това което наричаш климатроник, се пуска като завъртиш врътката за сила на вентилатора на позицията м/у 1 и 0 - АУТО. После настройваш желаната температура, и съответното място от което желаеш да излиза въздуха. Лятото ако външната температура е по-висока от желаната , трябва да натиснеш копчето със снежинката, за да активираш компресора.
Коментар
-
ogi28b написа:тъй като няма емотиконче с усмивка, приемам въпроса сериозно. Това което наричаш климатроник, се пуска като завъртиш врътката за сила на вентилатора на позицията м/у 1 и 0 - АУТО. После настройваш желаната температура, и съответното място от което желаеш да излиза въздуха. Лятото ако външната температура е по-висока от желаната , трябва да натиснеш копчето със снежинката, за да активираш компресора.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Ефективното задействане обаче подлежи на удовлетворяване на определени параметри: - При външна температура под 4 градуса компресора изключва, и включва ако тя е над 6 градуса - Температура , измерена от датчика на изпарителя - изключва компресора ако падне под 3.5 градуса , и го включва ако е над 5.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар