Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изчезнаха ми стоповете

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Изчезнаха ми стоповете

    Колеги изчезнаха ми стоп светлините на Пунтото без никаква обяснима причина Лампичката на таблото ми светва като натисна спирачката,крушките и бушоните са здрави а не свети, ако някой има някаква представа какво може да е ще съм му много задължен.п.п. Мерси предварително
    Fiat Punto ELX 1.7TD 1996g.

    #2
    Долу до спирачния педал има една стоп-машинка. Виж и буксата, почисти я, дай я на късо, стоповете трябва да светнат. Самата машинка може да се ремонтира, може и да се купи нова. Зависи.
    Fiat Marea 1.8i 16V
    Fiat Tipo 1.4i 8V
    Fiat Punto 1.6i 8V
    www.italauto-bg.net/forum/

    Коментар


      #3
      не е от това за съжаление,пробвах!все пак ми светва лампата на таблото че съм натиснал стопа някои сеща ли се какво друго може да е
      Fiat Punto ELX 1.7TD 1996g.

      Коментар


        #4
        Аз имам една лампичка на таблото която светва ако е изгоряла някоя лампа и натискам спирачките. Да не би колега да говориш за същото? Ако е това, извинявай, но не си се изразил добре ; просто някъде се губи контакта и чека ти реагира като на изгоряла лампа, хващай един мултицет и тръгвай по веригата с него и дано го откриеш.

        Коментар


          #5
          Най напред се увери имаш ли или не ток до отзад, ако имаш тогава там са лоши коннтактите по самия стоп или цоклите на крушките, това съм го патил многократно.
          FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
          Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.

          Коментар


            #6
            Мерси,утре свалям стоповете и първо с това дали дава хубав контакт ще почна защото тази лампа (на таблото) ми свети откакто сам взел колата.Мисля да почна от буксите на самия стоп и после крушките.Има ли някаде другаде такива контакти(букси) защото все пак не ми светят и двата едновременно или каде има вероятност да се протърка кабела и да се замаси
            Fiat Punto ELX 1.7TD 1996g.

            Коментар


              #7
              Значи никога не си имал стопове, така ли излиза? малиииии Някой ако постне една схема , да се види всичко кое къде е, мисля че ще е добре.

              Коментар


                #8
                Като я взех не ми светеше 1 ия стоп но смених крушката(която беше здрава) и светна но на таблото продалжи да си свети тази лампа и аз си мислех че така трбва да си свети , и от онзи ден несвети нищо Между впрочем и светлините за задна не светят вазможно ли е да са на 1 свързани?
                Fiat Punto ELX 1.7TD 1996g.

                Коментар


                  #9
                  Дай схемата приятелю, иначе самия аз мога само да гадая. Това че не светят задните е първо от проблем с датчика, и второ - от лоши контакти отзад. Предвид и другия проблем, мисля че по-скоро е второто. Но без схемата само си гадая.

                  Коментар


                    #10
                    Мерси човече!Утре ще изтрия контактите на стоповете и самите фасунги и ако няма файда ще потърся схеми и ще ги кача.
                    Fiat Punto ELX 1.7TD 1996g.

                    Коментар


                      #11
                      Днес отидох до магазина и си купих 1 контактен спрей,свалих стоповете,откачих букасата(на прекасвача) на педала и наръсих всичко.Изчаках го 1 час да изсъхне и сварзах всичко и се оправи(за съйаление без задната)МЕРСИ за помоща на всички
                      Fiat Punto ELX 1.7TD 1996g.

                      Коментар


                        #12
                        За задната виж дали не ти е откачен датчика на скоростната кутия - от нея излиза само един кабел - не можеш да го объркаш.Като откачиш кабела и включиш на задна трябва на клемата на датчика да се появява маса. Ако не се появява - за смяна е самия датчик.Кабелчето като го откачиш или поне намериш да виси някъде му подай маса на клемата и при даден контакт трябва да ти светнат лампите за заден ход - ако не свенат проблема е някъде по веригата. Тези светлини мисля че нямаха собствен бушон а бяха заедно с нещо друго - чистачки ли беше, отопление на задното стъкло ли... не помня.
                        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                        Коментар

                        Working...
                        X