При мен има такова осветление под двете врати!Много е готино и наистина осветява доста добре - само, че е с крушка и е в плафонче, което е много добре изолирано от вода!Доста бях изненадан от тази екстра, когато си купих колата! Е, вярно че едното трябваше да го рециклирам напълно, но резултата си заслужава Ще потърся в схемите на Купе дали има инфо и ще ти дам самата схема
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проект: СВЕТЕЩИ ВРАТИ - Обсъждане
Collapse
X
-
Re: Проект: СВЕТЕЩИ ВРАТИ - Обсъждане
ogi28b написа:Следващата измишльотина която ми хрумна. Както винаги първоначално ще го разработя в главата си и в схемите, а после - в колата. Евентуално. Значи идеята е с помощта на диоди - бели и червени, и няколко кабела и релета и ключета, да направя така, че като отворя вратата, да светват 2 червени диода вертикално разположени, единия в най-долната част на вратата, другия - в горната, светещи така, че кола приближаваща отзад да забележи отворената врата и светещите от нея червени светлини. Тези светоотразителни лепенки не ме кефят. А отдолу на вратата - бели диоди - 5,6,7 броя, колкото трябва, за да се получи добро осветяване на земята, на която ще стъпи слизащият пътник или шофьор. Инсталацията евентуално няма дда минава през контактния ключ защото се предполага че когато слизам, вече ще съм изгасил двг. Дали е твърде трудно да се направи, и дали ще има ефект и смисъл от такова нещо? Как мислите? Аз си го представлявам с кабели директно от акумулатора, през ключета и няколко успоредно свързани диода със съответните резистори.Тая брава искам да я направя "нема такава!"Или пък цялата тази история ви звучи като "Абе ти що не спреш да се занимваш с такива глупости, ами не си караш и това е", или пък "Що не си вземеш един гоуф тройка?" (Нищо лично против колегите с Golf 3 , но си е нарицателно )Давайте съвети и мнения всякакви.Fiat Bravo 1,6 16v, JR Sport Filter
Коментар
-
dudulia Като ми остане време тея дни ще мина през Конрад да видя там имат ли ги, ако не ще прескоча и до Викиват.ogi28b Не ги знам много формулите и затова си се презастраховам с един килоом. А това за корозионното покритие не бях се замислял и аз. Но ми дойде идеята, че белите диоди може да се сложат не на вратата, а някъде долу по прага. При теб ако не греша той е пластмасов.blagun Аз точно на купе го видят това с лампата на вратата за първи път JO_666 а как може се закрепи там пръчката без да се пробива по вратата?"Obviously you don't know, who are you fucking with!" /Blade/
Fiat Tempra 1.9 TDs
Subaru Legacy 2.0i
Коментар
-
Blade SG написа:dudulia Като ми остане време тея дни ще мина през Конрад да видя там имат ли ги, ако не ще прескоча и до Викиват.ogi28b Не ги знам много формулите и затова си се презастраховам с един килоом. А това за корозионното покритие не бях се замислял и аз. Но ми дойде идеята, че белите диоди може да се сложат не на вратата, а някъде долу по прага. При теб ако не греша той е пластмасов.blagun Аз точно на купе го видят това с лампата на вратата за първи път JO_666 а как може се закрепи там пръчката без да се пробива по вратата?BMW E90 320D
ех. FIAT COUPE 2.0 16V
ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine
Коментар
-
На трибеката може би не са нагласени точно или са слаби. Трябва да пробвам утре вечер с някаква светеща запалка как се осветява земята от прага.JO дали силикона ще устои на всичкото това лашкане на вратите?А сега се сетих за червените диоди-не може ли да се използва червеният светлоотразител, който е в долната част на предните врати? Поне аз имам такъв и е достатъчно дебел, за да се сложи в него повече от един диод."Obviously you don't know, who are you fucking with!" /Blade/
Fiat Tempra 1.9 TDs
Subaru Legacy 2.0i
Коментар
-
ами това че е светоотразител - той така е конструран, че като пада светлина в/у него, той я отразява обратно, не знам дали има огледало отзад, или е на принципа на пълно втр. отражение. И в двата случая мисля че няма да можеш да прекараш светлината през него, особено ако има пълно отраЖЕНИЕ. JO_666 - точно заради това пълно отражение - не ми е ясно как точно ще накарам светлината да свети надолу, ако диодите светят в основите и (тя нали е цилиндър?) Дали 2 яркосветещи ще са достатъчни? Дали да не предложим варианта на китайците? Те точно след 2 седмици ще имат поточна линия, която може да избълва хиляди врати за фиати, всичките светещи, по 2 лева едната, с всички включени тАкси.
Коментар
-
ilkoD написа:За да не пробиваш вратата, може да ги сложиш в тапицерията на вратата например,има достатъчно място"Obviously you don't know, who are you fucking with!" /Blade/
Fiat Tempra 1.9 TDs
Subaru Legacy 2.0i
Коментар
-
Не мисля че работят, само когато е на контакт. Само тогава се индикират на таблото, но си работят непрекъснато. А и колко датчика имам изобщо за отворена врата? Почти 100% съм сигурен, че са поне два, но дали са два или повече не знам."Obviously you don't know, who are you fucking with!" /Blade/
Fiat Tempra 1.9 TDs
Subaru Legacy 2.0i
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар